Baby Milo | 12 maanden oud oftewel 1 jaar

Dit is het laatste artikel in deze serie. Want mijn baby is geen baby meer maar een heuse dreumes! Afgelopen vrijdag werd hij een jaar, dus de 12 baby maanden zijn om. We hebben dit op zaterdag heerlijk gevierd met onze familie en wat vrienden. Maar omdat ik de serie van maand-artikelen goed wil afsluiten heb ik hier nog een laatste baby update.

Hoe ik het hierna ga doen weet ik niet, geen maandelijkse artikelen meer gok ik. Maar gewoon een update wanneer er bijvoorbeeld een nieuwe mijlpaal behaald is of er iets anders leuks te vertellen valt.

Ontwikkeling baby 12 maanden – 1 jaar

Vanaf het moment dat je baby geboren wordt tot een jaar worden de grootste ontwikkelingen doorgemaakt. Van hulpeloze baby die nog niks kan gaat je kindje opeens naar een baby die zich al voortbeweegt, waarschijnlijk ook al brabbelt en opeens contact begint te maken met anderen en de buitenwereld. Wat een prachtige ontwikkeling is dat om te zien!

Bol AlgemeenBol Algemeen

Mijlpalen

Vorige maand gaf ik al aan dat onze kleine man voorzichtig aan was begonnen met tijgeren. Nu sjeest hij echt op die manier de kamer door. Je ziet dat hij wil kruipen want zijn knietjes duwt hij telkens onder zijn billen, maar het gaat nog niet helemaal zoals hij wil. Tot zijn eigen frustratie want dan roept hij het uit haha. Gelukkig komt hij al tijgerend ook snel vooruit want je ziet gewoon dat hij daar erg blij van wordt. Dat trotse bekkie dan… Schitterend! We zijn dus ook al aan het kijken voor traphekjes op ikwordmama.nl want voor we het weten kruipt hij naar boven!

Mijn man denkt trouwens al een maand lang dat hij gaat zitten omdat hij wel telkens die beweging maakt vanuit de buik omhoog, maar net dat laatste zetje lukt nog niet. Maar dat komt vast nog wel. Al zou het voor hem liever nu dan later mogen want je ziet dat hij heel graag wil. Van de kinderarts mogen we hem dan ook stimuleren en uitdagen zodat het hem wellicht straks wel lukt. Ik vind het wel echt schitterend om te zien hoe hij in een “virus vrije periode” van die sprongetjes maakt.

Lees ook: Onterecht zorgen om de baby?

Wanneer we hem op zijn buik of rug willen leggen dan strekt hij zijn benen ook want hij wil staan. Voorzichtig heeft hij dan ook al aan de handen van mij wat stapjes gezet. Ooooh en dan smelt ik als ik naar zijn lachende gezicht kijk. Hij voelt zich dan echt groot. Zo mooi om te zien!

Gewicht en lengte

Hoeveel hij nu echter weegt en hoe groot hij is weet ik dus niet. Want vandaag gaan we naar het weeguurtje om hem te wegen. Zijn lengte kunnen ze dan niet meten maar dan weten we in ieder geval hoeveel hij weegt. Dit moeten we ook goed bijhouden van de diëtiste.

Voedingsschema baby 12 maanden – 1 jaar

Elke maand hield ik een voedingsschema bij. Omdat ik in het begin dacht dat dit voor andere moeders wellicht een fijne houvast zou zijn. Echter zit ons mannetje op een heel ander schema dan eigenlijk hoort met een jaar. Hij drinkt nog drie flessen per dag en de laatste krijgt hij om 22 uur ’s avonds. Normaal hadden we allang afgebouwd, maar in ons geval mogen we dat nog niet. Dan krijgt hij echt te weinig energie binnen.

Hij eet voortaan ook nog maar een halve boterham in de ochtend en middag. Maar zijn fruit eet hij meestal wel goed en zijn avondhap ook. Overigens eet hij voortaan gewoon volledig met de pot mee.

Gezondheid

Qua gezondheid zou hij eigenlijk nu van zijn luchtweginfecties af moeten zijn aangezien de kinderarts aangaf dat het na de winter wel over zou zijn. Maar helaas merken we totaal geen verschil. En aan het weer zou het niet moeten liggen, want het lijkt meer zomer dan lente. We blijven dus doorgaan met zijn puffers en ik ga de kinderarts deze week ook bellen om advies te vragen. Ook in verband met zijn medicatie op vakantie straks.

Diëtist 

Zoals ik eerder al noemen zijn we sinds kort bij de dietiste voor Milo. We hebben de eerste afspraak gehad en na onze vakantie is de tweede. Zij heeft ons wat tips en tricks gegeven hoe we het beste met zijn eten kunnen omgaan. En ook wat we hem nu het beste kunnen geven. Hij heeft meer vetten nodig dan we hem nu geven dus daar gaan we de komende tijd mee aan de slag.