Baby Milo | 11 maanden oud – bijna jarig!!

Gisteren was het weer even slikken voor me. Ons mannetje was die dag namelijk precies elf maanden en dat betekende dus ook dat het nog maar een maand is tot hij een jaar oud wordt. Mijn kleine baby is gewoon bijna jarig en dus ook bijna baby-af. Dat kan gewoon niet hoor! Gisteren moesten we ook naar het consultatiebureau voor zijn prik, echter heb ik die even voorbij laten gaan. Niet omdat ik hem niet wil laten vaccineren, maar omdat hij onlangs nog ziek is geweest. En hij dus echt even moet aansterken.

Al zijn ontwikkelingen en hoe het met zijn gezondheid gaat heb ik in deze blog weer omschreven. Fijn voor onszelf voor later en wellicht dat jij het ook leuk vindt om te volgen ????

Ontwikkeling baby 11 maanden

Mijlpalen

Oh jongens de laatste tijd vind ik het stiekem toch wel hard gaan. Zo lag zijn ontwikkeling vrijwel stil voor een paar maanden. Maar sinds een paar weken tijgert onze kleine man de kamer rond. Het gaat allemaal nog niet zo hard, maar hij verplaatst zich dus wel heel goed. Dat betekent ook dat ik continu moet rondkijken of er geen kleine dingen op de grond liggen. We hebben al veel dingen verplaatst naar boven maar er zijn dingen die we wel beneden moeten houden. Zoals het dopje van zijn puffer. Die hij laatst dus opeens in zijn mond had omdat het dopje gevallen was.. Aaaaaahhh!!

Daarnaast heeft ons mannetje de afgelopen dagen maar liefst DRIE KIEZEN gekregen. Eentje is al volledig door, de ander bijna helemaal en er is bij de derde al een puntje uit. Je kunt je voorstellen dat dit niet zonder slag of stoot ging.. Zo zielig, het mannetje was er helemaal door van slag!

Gewicht en lengte

Zoals gezegd moesten we gisteren naar het consultatiebureau en dus werd Milo ook weer opgemeten en gewogen. De laatste keer dat we er waren was hij slechts een half jaar oud en nu alweer bijna een jaar. Nu is hij tussendoor bij de kinderarts wel gemeten en gewogen dus voor mij kwam zijn gewicht niet als verrassing, maar voor de dames daar wel. Hij weegt op het moment 8 kilo en is 70 cm en op zijn groeicurve is te zien dat hij eerst netjes zijn lijntje volgde en nu keihard naar beneden is gedonderd.

Eigenlijk zou ik gisteren ook door onze eigen kinderarts van gebeld worden om te bekijken hoe nu verder, misschien dat hij andere voeding krijgt. Maar dat is niet gebeurd dus ik verwacht vandaag een telefoontje.

Voedingsschema baby 11 maanden

Aangezien mijn zoontje echt totaal geen schema of ritme kind is vind ik het steeds lastiger om hier een echt voedingsschema neer te zetten. Ik deed het telkens wel maar zette er dan ook bij dat er eigenlijk geen peil op te trekken is. Zo ook nu dus.

Hij drinkt nog steeds drie flesjes per dag. Maar de ene dag drinkt hij zijn middagfles niet goed en de andere keer is het zijn avondfles die hij slecht drinkt. Daarnaast kan hij het ene moment onverzadigbaar zijn waardoor hij ’s middags twee sneeën brood eet. Een ander moment zijn we blij wanneer we slechts een sneetje erin krijgen. Qua avondeten wil hij het liefst met de pot mee eten dus dat doen we dan ook regelmatig. Toch kan dit niet altijd en dan proberen we een apart prakje voor hem te maken. Maar dat staat hij steeds minder toe. Dan eet hij gewoon niet.. en komt dan ’s nachts opeens met honger. Niet zo handig dus.

Gezondheid

Qua gezondheid is het hier dus erg wisselvallig. Ik schreef laatst al een blog over de zorgen die wij over hem hebben qua gezondheid. En telkens wanneer we denken dat het goed gaat komt er wel weer iets op ons pad. Of hij heeft weer een virus te pakken, of er komen tanden/kiezen door, of het is een sprongetje en soms zelfs alles tegelijk. Niet vreemd dus ook dat hij niet goed op gewicht zit. Hij verbruikt veel energie doordat hij die infecties en virussen moet bestrijden en daarnaast is het gewoon een actief mannetje.

Maar we komen er wel samen, dat weet ik zeker. Het is gewoon even doorgaan op ons laatste tandvlees haha. Nu nog maar een maand… En dan is het alweer een dreumes. Je zou zeggen aftellen geblazen maar ik vind het wel een dingetje hoor. Snik!

4 reacties op “Baby Milo | 11 maanden oud – bijna jarig!!

 • Nééé, 3 kiezen!!… Pijnlijk!
  Hier in 1 maand 6 tanden, ik sta er weer versteld van hoe snel dat gaat!
  Knappe Milo, alweer 11 maanden. Waar blijft de tijd. Onderaan je blog staat een foto waar hij 2 weken was, wat klein nog he?!
  Hugo was ook gekelderd in gewicht, ik heb gewogen na je laatste post haha! Nu smeer ik ook de boterhammen met roomboter 😀 Beetje gek want voor mezelf moet juist alles halfvol en mager.

 • Natascha zegt:

  Wat gaat het ontzettend hard! En alweer 3 kiezen, arme Milo. De tandjes gaan hier goed (nu 4 tanden zonder slag of stoot), maar voor de kiezen ben ik wel bang. Haha.
  Lauren wordt deze maand alweer 8 maanden, ze weegt nu ook bijna 8 kg en ik verwacht zo’n 68 cm. Over een maandje mogen we weer écht wegen en meten. Lauren was ook nooit echt een ritmekind, (ik was zelf een beetje allergisch voor het woord ritme, haha), maar ik merk dat ze dat toch wel een beetje aan het worden is. Tenminste, haar dagen worden een beetje hetzelfde en haar slaapjes gaan enorm goed overdag. Geniet van je lieve mannetje, alweer bijna 1!

 • Oe! Ik snap dat je het een dingetje vind! Maar hoort er bij en er komt weer een leuke nieuwe fase aan! Wat vernevelend dat t allemaal zo tegelijkertijd is zeg. Maar hij komt er wel. En jullie ook 😉

 • Drie kiezen ook gewoon! Arm menneke! Maar wat doet hij het verder goed zeg. En wat vliegt de tijd, alweer 11 maanden.
  Ondanks alle zorgen is het wel echt een heerlijk ventje! <3

Reageren is niet mogelijk.