Baby Milo | 1 week oud!

Oh jongens stop de tijd!! Gisteren was mijn kleine mannetje Milo gewoon alweer een week oud. Een week, dat zijn 7 dagen, oftewel 168 uur! Sorry voor al die uitroeptekens maar ik kan er met mijn hoofd gewoon niet bij.

De afgelopen week is als een tropische storm voorbij gegaan. Ik zeg expres tropische storm want het was mooi, prachtig mooi. Maar ook heftig, heel heftig. Zo belandden we gisteren nog in het ziekenhuis voor onderzoeken met de kleine man. Maar aangezien we vandaag terug moeten zal ik daar een andere keer over uitweiden.

Eerste nacht

De eerste nacht was heel heftig. Milo was misselijk van het vruchtwater wat hij binnen kreeg en schreeuwde de halve nacht moord en brand. Ik heb hem dan ook veel bij me gehad en getroost. Dat lukte me dan altijd, ondanks dat ik niet kon troosten met de borst. En ik voelde me dan ook een oer-moeder op die momenten.

Bol AlgemeenBol Algemeen

(Fles)voeding

Zoals jullie wellicht weten moet ik flesvoeding geven aan Milo en dat gaat vanaf het allereerste begin al goed. Een uur na zijn geboorte kreeg hij zijn eerste flesje en die dronk hij direct gulzig op (van horen zeggen, ik was er helaas niet bij). En nog steeds gaat het drinken heel goed. Hij komt, al dan niet met regelmaat, en groeit er goed op! Op dag vier zat hij namelijk alweer boven zijn geboortegewicht.

Slapen

Slapen kan onze kleine man ook erg goed. Meestal direct na zijn flesje, maar hij begint ook steeds meer wakker te zijn. Helaas voor ons is dat vooral ’s nachts haha. Hij heeft dan erg veel moeite om zelf in slaap te vallen dus dan ben ik flink met hem in de weer. Van wiegen tot slapen op mijn borst, het gebeurd allemaal. De ene nacht trek ik dat wat beter dan de andere. Maar ik probeer er vooral van te genieten die momentjes samen.

Van dag tot dag

Op vrijdag mochten we naar huis en ik denk dat onze honden daar het meest blij mee waren. Zelfs onze jongste hond die normaal nooit kust was me helemaal aan het aflikken. Ook reageerden ze super op onze nieuwste telg. Die eerste nacht thuis was best goed. Milo sliep na zn flesjes direct door alleen ik zelf zat teveel met mn hoofd bij de bevalling en sliep amper.

Zaterdag werd Milo voor het eerst in bad gedaan en werd hij voor het eerst weer gewogen, slechts 40 gram afgevallen. Dat weekend kwam er ook nog wat kraamvisite, terwijl op de doordeweekse dagen niemand is geweest. Maar dat was bewust. Mijn man werkt namelijk deze week gewoon en ik kon het fysiek ook gewoon nog niet aan.

Op maandag deed ik Milo zelf voor het eerst in bad, was een uitputtende activiteit voor me maar zo lekker! We hebben beide echt genoten hiervan. Ook is de hielprik op dinsdag geweest en op woensdag gingen we beide voor het eerst naar buiten. Dat we niet verder dan de achtertuin kwamen laten we maar even achterwege. Het was heerlijk!

Op de dag dat Milo een week oud was, gisteren dus, kregen we een verontrustend telefoontje waarna we naar het ziekenhuis moesten. Aangezien wij zelf nog niet voor 100% zeker weten wat er is willen we hier liever niet verder over uitweiden. Dat doen we zodra we meer weten en de rust is wedergekeerd. In ieder geval geen fijn einde van onze kraamweek.

21 reacties op “Baby Milo | 1 week oud!

Reageren is niet mogelijk.