Baby kleertjes opruimen; moeilijker dan ik dacht

IMG_0702

Kinderen groeien. Dat is hartstikke goed natuurlijk maar het betekent ook dat de kleding die ze hebben op een gegeven moment te klein is. Daar heb ik bij de huidige kleding van mijn kinderen niet zo’n moeite mee. Maar de baby kleertjes…? Dat is een ander verhaal!

Bij mijn dochter had ik bakken vol met kleertjes op zolder staan. Ze was eruit gegroeid. Sommige dingen had ik al weggedaan, dat waren vooral de kapotte kleertjes of met vlekken die ik er met geen mogelijkheid meer uit kreeg. Ik wilde deze kleertjes bewaren voor een eventueel volgend kindje.

Baby kleertjes opruimen – deel 1

Toen duidelijk werd dat ons tweede kindje een jongetje werd besloot ik om de babykleding van onze dochter uit te zoeken. Kleding die ik voor veel geld had gekocht en nog mooi was wilde ik verkopen en de rest mocht door naar een ander. Het uitzoeken van deze kleding kostte me totaal geen moeite. En ook niet het weg doen van dit alles.

Sommige dingen bewaarde ik omdat het sentiment had, maar veel was het niet. Ik kon het goed loslaten.

Baby kleertjes opruimen – deel 2

Bij mijn zoon is het een ander verhaal. Hij is uiteraard ook allang uit zijn babykleertjes gegroeid. Al vind ik hem nog steeds mijn kleine baby. Maar zijn kleding weg doen vind ik heel wat moeilijker. Vooral de allerkleinste maatjes.

Laatst ben ik er toch maar aan begonnen. Zijn kledingkast puilde namelijk uit. Ik had al een schifting gemaakt tussen kleding die echt ‘op’ was (deze had ik vaak al tweedehands gekregen) en kleding die nog erg mooi was maar niet meer paste. De ene berg met kleding kon ik redelijk makkelijk weg doen. Dat waren vaak ook de grotere maatjes, 62 en 68. Maar juist die andere berg kleding.. Daar had ik echt moeite mee.

Tranen met tuiten

De tranen rolden over mijn wangen terwijl ik de kleding in een zak stopte. En sommige kledingstukken kreeg ik er gewoon niet in. Ik kon het niet over mijn hart krijgen. Het betekende namelijk echt afscheid nemen van de baby periode. Terwijl deze toch al even achter ons ligt. Het besef dat er nooit meer een baby zou zijn die deze kleertjes aan zou kunnen… Dat deed toch wel even pijn.

Inmiddels is alles zo goed als opgeruimd. Ik heb echter een stapel met kleine kleertjes in de poppenbak gedaan. Kunnen de poppen van onze dochter deze nog aan. En hoef ik er niet direct afscheid van te nemen.

Had jij moeite met het opruimen van de baby kleertjes?

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

3 reacties

 1. Maud op 11 februari 2019 om 09:49

  Haha! Ik heb de meeste babykleertjes weggedaan en had er totaal geen moeite mee. Wel heb ik moeite met andere dingen, zoals het babynestje waar Saar zó veel in lag bijvoorbeeld. En stiekem ook met het feit dat de babyperiode voorbij is. Daar kan ik ook om huilen!

 2. Suus Gro op 11 februari 2019 om 10:30

  Ik ben nu ook babykleertjes aan het uitzoeken, onze kleine man is prematuur geboren en ik merk dat ik vooral met die hele kleine minimaatjes moeite heb. Want maat 44 was ooit te groot en nu draagt hij al 68.
  Nu willen wij hierna nog een baby. Dus ik ruim het op voor de volgende 🙂 Maar ook dat vind ik een ding. Want misschien is de volgende wel een meisje en dan past zij dus niet al die stoere jongens dingen haha

 3. Nicole Orriëns op 12 februari 2019 om 11:33

  Ja, toch wel. Omdat er allemaal sentiment aan verbonden is. Dan valt het niet mee om ze weg te doen. Een oplossing is overal een foto van maken ,en er een aantal uitkiezen om te bewaren.

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje