Met je baby voor het eerst naar de kapper

Met-je-baby-naar-de-kapper

Naar de kapper gaan met mijn baby is iets wat ik beide keren enorm heb uitgesteld. Bij mijn dochter vond ik het zonde, haar lange haartjes wilde ik helemaal niet geknipt hebben. Maar achteraf was het toch wel goed aangezien ze telkens een lok in haar ogen had hangen. Bij mijn zoontje was het haar niet zo vol en lang als bij mijn dochter, maar toch werd het tijd voor een kappersafspraak.

Spontane afspraak

De kappersafspraak was dit keer een spontane actie. Ik was in de ochtend bij de gemeente geweest en daar om de hoek zit de kapperszaak. Omdat ik me al best even irriteerde aan de lange haren bij zijn oren vooral besloot ik om een afspraak te maken. Er bleek diezelfde middag nog een gaatje dus ik besloot er maar voor te gaan voordat ik mezelf zou bedenken.

Eerste keer kapper

Voor mijn zoontje Milo werd het dus de eerste keer bij de kapper en ik was erg benieuwd hoe hij het zou doen. Bij mijn dochter liet ik mezelf eerst knippen plus we hadden ook oma nog bij ter afleiding. Maar dit keer was dat dus allemaal niet zo.

Lees ook: Eerste keer kapper met je kindje (+ tips)

Toch ging het eigenlijk erg goed. Hij was wel afgeleid door de geluiden en dingen om hem heen. Maar het was er niet druk, er zat slechts één andere klant in de stoel. Zo kon de kapster rekening houden met de kant waar hij heen zou kijken en daarop inspelen. Naast knippen heeft ze ook nog wat bijgewerkt met de tondeuse en ondanks dat hij dit vond kriebelen liet hij geen kik. Hij vond het allemaal maar wat interessant!

kapper baby

Eindresultaat

Omdat we vooral de babyhaartjes en de té lange haren geknipt wilden hebben heeft de kapster het niet heel kort geknipt. Maar je ziet echt overduidelijk verschil tussen zijn kapsel vóór het knippen en er na. Hij oogt opeens een stuk ouder en je ziet veel duidelijker dat het een jongetje is. Vind ik dan haha. Links is voor en rechts is na. Wat een knappe bink is het toch he?!

Hoe oud was jouw kindje toen hij/zij voor het eerst naar de kapper ging?

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

5 reacties

 1. Patricia op 30 mei 2018 om 07:55

  Mooi hoor! Kleine is nu 14 maanden, maar bezoek nog niet nodig.

 2. Debbie op 30 mei 2018 om 09:58

  Dat ziet er super uit. Ben er ook over na aan het denken om met Max erheen te gaan. Het begint nu wel erg te storen dat het erg veel word. En ik wil niet dat zijn papa de tondeuse erover heen haalt, wat hij maar al te graag wilt doen.

 3. Ilse op 30 mei 2018 om 11:11

  Stoer kapsel hoor! Heel leuk. Mijn vriend ging een tijdje geleden naar de kapper met mijn zoon. Eigenlijk ging hij voor zichzelf, maar hij besloot dat het voor mijn zoon ook wel nodig was. Het was even schrikken hoor, want mijn kleine baby leek ineens een grote jongen. Maar eigenlijk stond het wel heel stoer. Hij is nu 1 en het is weer hoog tijd voor een bezoekje aan de kapper.

 4. Moederschip op 31 mei 2018 om 05:20

  Ooh wat schattig! Hier ook onlangs met mijn zoontje voor het eerst gegaan en ze zien er inderdaad meteen zo groot uit met een echt kapseltje 🙂

 5. Esther op 31 mei 2018 om 08:34

  Toch echt een verschil, staat enorm leuk zo dit nieuwe kapsel!

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje