Baby badritueel en favo producten

Onze dochter vond in haar eerste levensweken in bad gaan echt geweldig. Maar hoe ouder ze werd, hoeveel liever ze onder de douche ging. Bij onze zoon was dat anders. Hij vond het bad juist niks die eerste weken. Maar gelukkig geniet hij nu enorm van ons badritueel. Ik vertel hoe ik dat altijd doe met het baby badritueel en welke favo producten we gebruiken. 

Het badritueel met onze baby

Milo ligt altijd nog even te spelen wanneer ik zijn badje klaar maak. Ik zet hem in de douche op de standaard en sinds kort zet ik er ook een badzitje in. Dan laat ik er eerst heet water in lopen en vul het daarna aan met koud water. Met mijn pols voel ik hoe heet het water is, aangezien het nog wel wat afkoelt mag het iets warmer zijn dan goed is..

Schuimbadje

In de eerste maanden deden wij niets extra’s in het water. Alleen water, dat is meer dan genoeg. Maar nu onze zoon wat ouder is maken we er vaak een schuimbadje van. We gebruiken van Etos het baby schuimbadje eucalyptus omdat Milo een luchtweginfectie heeft en vaak last van verstopte neus etc. Dus dan is eucalyptus heel prettig.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Warmte

Wanneer het badje klaar is kleed ik Milo uit en wikkel hem in een XL hydrofiel doek. In de badkamer is het lekker warm want er hangt een elektrisch kacheltje die ik aan heb gezet. Het water is inmiddels iets afgekoeld dus ik voel nog even met de pols of het niet te warm of juist te koud is.

Wassen

Nadat ons mannetje eerst even lekker heeft gespeeld in het water en ik hem overal nat heb gemaakt is het tijd om hem te wassen. Voor zijn lijfje gebruiken we van de Etos de baby wasgel (met handig pompje!) en voor zijn haartjes gebruik ik de shampoo die ik bij Mylene heb gekocht. Beide echt hele fijne producten, ik gebruik ze ook voor mijn dochter die een heel gevoelig huidje heeft.

Na het badderen

Wanneer we klaar zijn met badderen wikkel ik onze baby in de badcape die we van Lief Lifestyle hebben. Dit is een heerlijk zachte badcape die ook mooi blijft na het vele wassen. Meestal neem ik hem dan weer mee naar zijn kamertje en leg hem op de commode. Maar soms leggen we het aankleedkussen op ons bed. Dan kunnen we er met het hele gezin omheen zitten en met hem knuffelen terwijl we hem ondertussen afdrogen.

baby badritueel lief lifestyle

Haarlotion

Omdat Milo zijn haartjes steeds langer worden en alle kanten uit pieken doen we er sinds kort ook haarlotion in. We gebruiken de haarlotion van de Etos. Deze ruikt heerlijk en gebruiken we soms ook voor Fay. Na het afdrogen smeren we hem soms nog in met babyolie, maar meestal doen we dat eigenlijk niet.

Welke producten gebruik jij tijdens het baby badritueel?

* De badcape heb ik ontvangen, de producten van Etos zijn gewoon zelf gekocht. 

11 reacties op “Baby badritueel en favo producten

Reageren is niet mogelijk.