Baby Milo | 9 maanden oud – weinig veranderd?

Gisteren was onze kleine man alweer 9 maanden oud. Ondanks dat ons kleine ventje het zelf lekker rustig aan doet, tikt de tijd dus wel almaar door. Wanneer ik hem in mijn armen houd heb ik het idee amper nog een baby vast te houden, want wat is hij groot. En wat is het toch een heerlijk menneke…

ONTWIKKELING BABY 9 MAANDEN

Afgelopen maand is Milo weer ziek geweest. Het wordt echt tijd dat het beter weer wordt want hopelijk gaat zijn luchtweginfectie dan ook over en kan hij zich echt goed gaan ontwikkelen. Maar stiekem merk ik wel dat hij steeds meer met dingen vooruit gaat. Vooral qua fijne motoriek.

MIJLPALEN

Ik had de acht maanden update amper online staan of ik ontdekte maar liefst DRIE nieuwe tandjes. Dat betekent dat Milo inmiddels acht tanden heeft. Zelf heeft hij ze ook ontdekt want sinds een paar dagen is hij aan het knarsentanden. Een heel irritant geluid dus ik hoop dat hij er snel mee stopt haha.

Qua fijne motoriek gaat het echt heel goed. Hij pakt met zijn duim en wijsvinger gewoon kleine stukjes gehakt en macaroni elleboogjes op en stopt het dan in zijn mond. Eten naar zijn mond brengen doet hij dus ook, al gaat dat nog niet helemaal goed. Maar ach, lekker kliederen en vooral veel uitproberen.

GEWICHT EN LENGTE

Hoeveel Milo nu weegt en hoe groot hij is weet ik helaas niet. We hebben hem al een paar weken niet kunnen wegen of meten. Volgende week dinsdag wil ik weer naar het weeguurtje gaan, want ik ben wel erg benieuwd. Ook omdat hij natuurlijk weer ziek is geweest.

baby 9 maanden ontwikkeling voedingsschema

EIGEN KARAKTER

Wat ook echt super leuk is, is dat we zien dat hij echt een eigen karaktertje begint te krijgen. Het is echt al een persoontje met al zijn boeven streken en charmes die hij inzet. Je ziet ook dat hij steeds meer bewust is van actie en reactie. En dat koppie… ooooh wat een ondeugd! Daar gaan we nog wat mee te stellen krijgen haha. Maar goed dat hij nu nog niet rondkruipt of loopt, want die moeten we goed in de gaten blijven houden.

VOEDINGSSCHEMA BABY 9 MAANDEN

In het schema van Milo is niet zo super veel veranderd sinds de vorige keer. Al krijgt hij iets minder flesvoeding nu, aangezien hij deze toch nooit helemaal op drinkt. Ook krijgt hij voortaan in de ochtend een boterham na zijn fles. Qua slapen merken we dat hij in de ochtend vaak nog wel veel slaapt maar in de middag nog maar een uur tot anderhalf uur.

HET VOEDINGSSCHEMA (EN SLAAPSCHEMA)

7.15 uur Fles van 150+5 (drinkt hij meestal niet op) + boterham met beleg
09.00 Fruithapje met bekertje water of thee
09.15 – 11.30 uur Slapen
12.00 Fles van 150+5 en een hele boterham
15.00 – 16.30 Slapen
17.30 Warme hap (200 gram met vlees/vis, groente en koolhydraten) + yoghurt
21.00 Fles van 150+5 (drinkt hij meestal niet op)

Nog maar drie maanden en dan is ons mannetje dus alweer één. Aan de ene kant wil ik er nog helemaal niet mee bezig zijn maar stiekem ben ik wel al aan het nadenken over een thema en de cake smash die we met 11 maanden willen doen.

1 reactie op “Baby Milo | 9 maanden oud – weinig veranderd?

  • Toch niet te bevatten dat hij over 3 maanden gewoon al 1 is. Ik verbaas me er steeds over hoe snel dat gaat. Hopelijk is de luchtweginfectie nu ook snel over!

Reageren is niet mogelijk.