Baby Milo | 6 maanden oud – een half jaar!

Een half jaar geleden zette ik een klein mannetje op de wereld. Ik voelde niet direct de liefde die ik wel had verwacht, maar die liefde sijpelde wel langzaam binnen. Inmiddels is hij alweer een half jaar bij ons en kan ik me geen leven zonder hem indenken. Hij is de zon, de maan en de sterren. De liefde die ik voor hem heb overstroomt mijn hart keer op keer. 

Ontwikkeling baby 6 maanden

De ontwikkeling van Milo heeft vrijwel de hele maand stil gestaan. Dit komt natuurlijk omdat hij afgelopen maand ook alleen maar ziek is geweest. We merkten aan het begin van de maand dat hij heel graag wilde omrollen en zitten. Maar op een gegeven moment had hij nergens energie meer voor. Inmiddels wel weer dus zien we dat hij weer flink aan het oefenen is. Vooral met zitten. Hij wil zo graag zitten en hij zat dan ook eventjes los van de week.

Wat we ook zien nu is dat we hem een speeltje geven en dat hij dan opeens een paar minuten later een heel ander speeltje heeft. Deze heeft hij dan dus zelf gepakt door zich te verplaatsen op zijn rug. Echt super knap natuurlijk. Ook probeert hij telkens zijn speentje zelf in en uit zijn mond te doen en dit lukt hem eigenlijk best vaak.

Slaap- en eetschema baby 6 maanden

Het schema van Milo ziet er tegenwoordig weer heel anders uit. Omdat we weer even terug moesten naar de 6 flessen per dag in verband met het RS virus en de ziekenhuisopname. Inmiddels zijn we aan het afbouwen weer en zitten we nu op de 5 flessen. Maar dit zijn dan wel flessen van 120 ml + 5 schepjes. En ja, de oplettende lezer ziet het goed: normaliter moet je bij 120 ml 4 schepjes maar omdat we hem meer voedingsstoffen willen geven en hij nog steeds niet zoveel drinkt geven wij hem dus 5 schepjes.

Na zijn ziekenhuisopname heeft Milo weer genoeg energie en is hij dus ook weer veel meer wakker. Zo’n twee uur na zijn slaapje.. De nachten gaan goed.

Overig

Milo woog afgelopen woensdag 6840 gram. Wat betekent dat hij nu een maand later dus minder weegt zelfs dan vorige maand. Maar dat komt natuurlijk omdat hij heel ziek is geweest. Wel is hij inmiddels 65 cm en dat betekent dat hij wel nog gegroeid is. Gelukkig maar.

Verder ziet Milo er weer als vanouds uit, oftewel hij lijkt weer helemaal de oude na het ziek zijn. Wel drinkt hij dus nog steeds niet wat hij eigenlijk moet drinken. Dus ik ben benieuwd hoe het de komende maand gaat. We starten in ieder geval ook gewoon weer met hapjes. Hij mag nu zelfs brood dus daar gaan we ook mee beginnen!

3 reacties op “Baby Milo | 6 maanden oud – een half jaar!

  • Wat fijn dat hij nu weer zo de goede kant op gaat! En dat hij zo zijn best doet met oefenen met omrollen en zitten! Ik kan me indenken dat je veel zorgen om hem hebt maar zulke momentjes lijkt me echt genieten zoals je omschrijft.

  • Wat fijn Nicole dat t goed gaat met Milo! En dat ie is afgevallen is alleen maar logisch natuurlijk,, dus fijn dat hij wel gegroeid is! Je kunt trots op je mannetje zijn!

  • Thank you Nicole and Baby Milo for your 6 month post and beautiful images. Especially the adorable bowtie and precious face. Congratulations! 🙂

    What’s the best milestone do you enjoy most now that he’s 6 months old?

Reageren is niet mogelijk.