Baby Milo | 5 maanden oud

IMG_2491

Het is weer tijd voor een nieuwe baby update want Milo is sinds gisteren alweer vijf maanden! Ik blijf het gewoon vreemd vinden dat er gewoon alweer zoveel maanden voorbij zijn. Al kan ik me ook niet voorstellen dat er een tijd is geweest dat ons lachebekkie geen onderdeel was van ons gezin.

Ik vergeet overigens wel om de wekelijkse foto’s te maken. Dat komt omdat hij telkens van week ‘wisselt’ op de donderdag en dan werk ik de hele dag. Maar gelukkig maak ik wel nog steeds de maandfoto’s!

Ontwikkeling baby 5 maanden

Met vier maanden hoorden we al andere klanken uit zijn keeltje komen maar het lijkt erop alsof hij nu echt ontdekt heeft hoe hij bepaalde kreten moet maken. Je merkt ook dat hij het zelf erg leuk vindt om zijn eigen geluid te horen want het gaat steeds harder.

Verder pakt hij elk voorwerp die je binnen grijp-zone houdt direct met twee handjes aan. Een goede motoriek dus. En sinds een aantal dagen heeft hij ontdekt hoe hij zich op zijn rug kan verplaatsen. Ook is hij nu flink aan het oefenen met omrollen al is het tot nu toe nog niet helemaal gelukt. Wel vinden we hem dus in bed vaak dwars terug, net zijn zus!

slaap- en eetschema baby 5 maanden

Het eten van hapjes gaat ook steeds beter. We merken echt aan hem dat hij heel graag wil alleen is het soms nog even moeilijk te verwerken. En het liefst wil hij het zelf doen, dus zodra de lepel in zicht komt wil hij hem zelf al pakken en begeleid hij hem naar zijn mond. Hetzelfde geldt voor de fles trouwens. Het is dat hij de kracht er nog niet voor heeft anders had hij zichzelf wel de fles gegeven 😉

Slaap- en eetschema baby 5 maanden

We hebben tegenwoordig een heus schema voor Milo. Het is geen strikt schema en het verschilt nog wel eens. Vooral wat betreft de hapjes. Ene keer geven we het ervoor, ander keer half uur na de fles. Maar over het algemeen ziet zijn schema er zo uit:

07.00 fles 200 ml
09.00 – 11.30  slapen
12.00 fles 200 ml + fruit hapje
14.00 – 16.30 slapen
17.00 fles 200 ml + groente hapje
18.30 slapen
22.00 fles 200 ml

De laatste fles geven we vaak pas om 22uur. Deze moeten we eigenlijk vroeger zetten maar we durven nog niet zo goed haha. Weet dat het waarschijnlijk gewoon een kwestie van ‘doen’ is, maar die drempel is nog even te hoog.

Kleding/groei/overig

Dat onze vent het goed doet op flesvoeding dat is inmiddels wel bekend. Hij is nooit de beste drinker geweest maar wat hij binnen krijgt dat is genoeg. Dat zien we doordat hij inmiddels flinke spekbeentjes heeft en doordat hij toch telkens weer blijft groeien. Zo zit hij nu qua kleding in maat 62 maar kan hij ook al regelmatig maat 68 aan. Kijk nou wat een verschil tussen hem en kleine Noor (van MeervanMir) van 4 weken..

schema baby 5 maanden

Afgelopen dinsdag is Milo weer gewogen tijdens het weegmoment en was hij 6895 gram. Hoe groot hij is weet ik niet want we hebben op 12 december pas weer een afspraak bij het consultatiebureau.

Verder heeft Milo er op dit moment nog extra medicatie bij. Het gaat niet zo best met zijn luchtwegen dus nu moeten we de ene puffer 4x per dag gebruiken en de nieuwe puffer 2x per dag. Hopelijk gaat het werken en is hij straks van zijn ontstekingen af.

Het gaat, afgezien van wat medische dingen, verder heel goed met Milo. Gelukkig maar!

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

11 reacties

 1. Saskia op 9 november 2017 om 11:01

  Mooi om te horen.En ik geniet altijd van de heerlijke foto’s op instagram 🙂

 2. Vlijtig Liesje op 9 november 2017 om 11:32

  Hij ziet er goed uit. Vooral de foto op de bruine stoel vind ik erg leuk. Hij kijkt daar alsof het z’n tijd wel zal duren. Een relaxte blik heeft hij ; )

 3. Manon op 9 november 2017 om 12:26

  Wat mooi om te zien, gelukkig gaat het nu goed met Milo 🙂

 4. Stephanie op 9 november 2017 om 13:53

  Wat een knapperd. Leuk om te lezen wat ie allemaal al kan!

 5. Tine op 9 november 2017 om 16:12

  Mooi om te horen en zien hoe goed het gaat met Milo, laat ons inderdaad hopen dat die infectie snel weg is!

 6. Susan op 9 november 2017 om 17:28

  Heel schattig! Grappig je schema, kan ik vast kijken hoe wij dat straks gaan doen. Al zal het misschien wel per baby verschilllen… Heb zo het idee dat je van alles moet weten en onthouden dus dan zijn o.a. jouw blogs best handig!

 7. Charlotte op 9 november 2017 om 20:14

  Lieve knappe Milo! Fijn dat het, op zijn luchtwegen na, goed gaat! En wat een fijn schema hebben jullie! Ik zou een moord doen voor zulke slaapjes haha

 8. Jeanine op 9 november 2017 om 22:04

  Wat een heerlijk schema. Jeetje, 5 maanden alweer? Prachtige foto trouwens, Wat een schattige haartjes.

 9. Christa op 10 november 2017 om 06:12

  Fijn dat het zo goed met hem gaat!!
  Hij ziet er gezond uit, lekker bekkie ?

 10. Saskia op 11 november 2017 om 12:50

  5 maanden alweer, dat gaat hard he?! Wat een super lieve foto’s en leuk zo’n update<3

 11. Merel op 13 november 2017 om 13:42

  Goed om te lezen dat het verder wel goed gaat. En wat een knappe jongen heb je toch! <3

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje