Baby Milo | 5 maanden oud

Het is weer tijd voor een nieuwe baby update want Milo is sinds gisteren alweer vijf maanden! Ik blijf het gewoon vreemd vinden dat er gewoon alweer zoveel maanden voorbij zijn. Al kan ik me ook niet voorstellen dat er een tijd is geweest dat ons lachebekkie geen onderdeel was van ons gezin.

Ik vergeet overigens wel om de wekelijkse foto’s te maken. Dat komt omdat hij telkens van week ‘wisselt’ op de donderdag en dan werk ik de hele dag. Maar gelukkig maak ik wel nog steeds de maandfoto’s!

Ontwikkeling baby 5 maanden

Met vier maanden hoorden we al andere klanken uit zijn keeltje komen maar het lijkt erop alsof hij nu echt ontdekt heeft hoe hij bepaalde kreten moet maken. Je merkt ook dat hij het zelf erg leuk vindt om zijn eigen geluid te horen want het gaat steeds harder.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Verder pakt hij elk voorwerp die je binnen grijp-zone houdt direct met twee handjes aan. Een goede motoriek dus. En sinds een aantal dagen heeft hij ontdekt hoe hij zich op zijn rug kan verplaatsen. Ook is hij nu flink aan het oefenen met omrollen al is het tot nu toe nog niet helemaal gelukt. Wel vinden we hem dus in bed vaak dwars terug, net zijn zus!

slaap- en eetschema baby 5 maanden

Het eten van hapjes gaat ook steeds beter. We merken echt aan hem dat hij heel graag wil alleen is het soms nog even moeilijk te verwerken. En het liefst wil hij het zelf doen, dus zodra de lepel in zicht komt wil hij hem zelf al pakken en begeleid hij hem naar zijn mond. Hetzelfde geldt voor de fles trouwens. Het is dat hij de kracht er nog niet voor heeft anders had hij zichzelf wel de fles gegeven 😉

Slaap- en eetschema baby 5 maanden

We hebben tegenwoordig een heus schema voor Milo. Het is geen strikt schema en het verschilt nog wel eens. Vooral wat betreft de hapjes. Ene keer geven we het ervoor, ander keer half uur na de fles. Maar over het algemeen ziet zijn schema er zo uit:

07.00 fles 200 ml
09.00 – 11.30  slapen
12.00 fles 200 ml + fruit hapje
14.00 – 16.30 slapen
17.00 fles 200 ml + groente hapje
18.30 slapen
22.00 fles 200 ml

De laatste fles geven we vaak pas om 22uur. Deze moeten we eigenlijk vroeger zetten maar we durven nog niet zo goed haha. Weet dat het waarschijnlijk gewoon een kwestie van ‘doen’ is, maar die drempel is nog even te hoog.

Kleding/groei/overig

Dat onze vent het goed doet op flesvoeding dat is inmiddels wel bekend. Hij is nooit de beste drinker geweest maar wat hij binnen krijgt dat is genoeg. Dat zien we doordat hij inmiddels flinke spekbeentjes heeft en doordat hij toch telkens weer blijft groeien. Zo zit hij nu qua kleding in maat 62 maar kan hij ook al regelmatig maat 68 aan. Kijk nou wat een verschil tussen hem en kleine Noor (van MeervanMir) van 4 weken..

schema baby 5 maanden

Afgelopen dinsdag is Milo weer gewogen tijdens het weegmoment en was hij 6895 gram. Hoe groot hij is weet ik niet want we hebben op 12 december pas weer een afspraak bij het consultatiebureau.

Verder heeft Milo er op dit moment nog extra medicatie bij. Het gaat niet zo best met zijn luchtwegen dus nu moeten we de ene puffer 4x per dag gebruiken en de nieuwe puffer 2x per dag. Hopelijk gaat het werken en is hij straks van zijn ontstekingen af.

Het gaat, afgezien van wat medische dingen, verder heel goed met Milo. Gelukkig maar!

11 reacties op “Baby Milo | 5 maanden oud

Reageren is niet mogelijk.