Baby Milo | 10 maanden oud – eerste woordjes!

Afgelopen weekend was ons mannetje alweer 10 maanden oud. Dat betekent dat hij over twee maanden gewoon alweer jarig is. En dus geen baby meer. Een heel vreemd gevoel vind ik dat eigenlijk. Waar ik nog helemaal niet klaar voor ben. Gelukkig hebben we “nog” twee maanden haha.

Ontwikkeling baby 10 maanden

Alhoewel het met de ontwikkeling op het oog redelijk stil lijkt te liggen zijn er zeker wel dingen waarin ons mannetje vooruit is gegaan. Ja hij loopt wat achter, maar ieder kind ontwikkelt op zijn eigen manier. Plus er is bij hem ook wel een reden dat hij achterloopt. Hij is namelijk de afgelopen vijf maanden al ziek.

Mijlpalen

Milo heeft een hele leuke mijlpaal behaald. Namelijk het zeggen van zijn eerste woordjes! Papa was het allereerste woordje en ook een van zijn favoriete. Maar inmiddels heeft hij ook al een aantal keer mama gezegd en horen we hem ook wel eens “hebbuh” zeggen als het gaat om eten. Super grappig.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Verder zien we vooral dat Milo heel erg bezig is met het vooruit willen komen. Hij doet verwoede pogingen om te kruipen. Dat kontje gaat dan zo schattig omhoog, echter lukt het hem nog niet. Wel zien we dat hij soms naar achteren tijgert. Dat is wel grappig. Alleen volgens mij heeft hij het zelf niet door dat hij dat doet. Ook het los zitten gaat steeds beter en langer. Op de bank lukt het hem vaak wel een halve minuut, maar daar blijft het dan wel bij. Toch zien we er wel vooruitgang in, hij probeert steeds meer zijn evenwicht te vinden.

baby 10 maanden mijlpaalblokken

Gewicht en lengte

Ongeveer twee weken geleden heb ik Milo laten wegen en toen woog hij 7800 gram. Aangezien hij ook al boven de 8 kg heeft gewogen betekent dit wel dat hij is afgevallen. Maar goed, dat kan hij de afgelopen weken weer ingehaald hebben. Dat weet ik dus niet. Qua lengte heb ik helemaal geen idee. Deze maand gaat hij weer naar de kinderarts dus kunnen we zijn lengte en gewicht weer even in kaart brengen. Wel draagt hij steeds meer maat 74 van kleding en past 68 vrijwel niet meer.

Voedingsschema baby 10 maanden

Als het gaat om slapen en eten dan is ons zoontje echt geen schema kind. Op houden we voor het eten wel ongeveer dezelfde tijden aan, maar qua hoeveelheden en vooral ook qua slaap verschilt het per dag en week.

7.15 uur Fles van 120+4 + boterham met beleg
Voor het slapen gaan nog een fruithapje en anders pas na het slapen
09.15 – 11.30 uur Slapen
12.00 – 12.30 uur Fles van 120+4 (drinkt hij meestal niet op) en een hele boterham met beleg
15.00 – 16.30 Slapen
17.30 Warme hap (200 gram met vlees/vis, groente en koolhydraten) + yoghurt
22.00 Fles van 120+4 (drinkt hij meestal niet op)

Over een maand hoop ik dat Milo wat beter zelf kan zitten zodat we een cake smash kunnen doen. Lukt dicht echter niet dan houden we de cake smash gewoon op zijn verjaardag zelf. Ook leuk haha.. Dat is dan ook de reden dat ik besloten heb om zelf de cake smash te doen. Zoals ik eerder ook al bij Fay deed.

baby 10 maanden voedingsschema

Op welke leeftijd zeiden jouw kinderen hun eerste woordjes?

6 reacties op “Baby Milo | 10 maanden oud – eerste woordjes!

  • Wat gaat het snel hè jeetje. Ons zoontje was vrij laat met woordjes, maar onze dochter van 14 maanden probeert echt veel na te zeggen. Al blijft haar favoriete woord ‘op’ om vervolgens haar bord te geven om zo aan te geven dat ze meer eten wil haha.

  • Eigenlijk best erg maar ik zou dat echt moeten opzoeken wanneer dat precies was. Ik weet wel dat E redelijk snel was met alles, zo liep ze op haar 1e verjaardag los. Qua praten ging ze ook snel maar ik weet dus echt niet meer precies wanneer ze daarmee begon #loedermoeder. Milo is wel al groot aan het worden zeg, lekker ding!

  • Elk kind is inderdaad anders. Mijn dochter heeft nooit gekropen maar kon wel in tweewoordzinnen praten op 15 maanden, nog voor ze liep 🙂 Mijn zoontje is nu 14 maanden en zegt maar een paar woordjes maar begint wel al te lopen. Zolang ze vooruitgaan, hoe traag ook, is het oke 😉

  • Zo grappig om te lezen hoe Milo en Saar van elkaar verschillen, terwijl er maar een maandje leeftijdsverschil tussen zit. Qua dingen ‘kunnen doen’ verschillen ze nauwelijks, maar dat slaap- en eetritme is echt 100% anders, haha. Saar kan ook nog niet zelfstandig zitten en ook nog niet tijgeren of kruipen.. Fenne kon nog niet eens kruipen toen ze 1 jaar was! Ik hoop dat jullie mannetje snel opknapt en wat minder ziek is!

  • Wat een heerlijk mannetje! 10 maanden alweer.
    Hugo wordt over 3 dagen 10 maanden en is kwa ontwikkeling een beetje hetzelfde. Zitten kan hij nog niet echt, daar kijk ik wel echt naar uit hoor.. kunnen fietsen met twee kindjes!
    Hij maakt deze week voor het eerst andere geluidjes maar of het nou ma ma ma ma ma is of mama dat weet ik eigenlijk niet 😀

Reageren is niet mogelijk.