Met de auto naar Amsterdam? Nooit meer!

shutterstock_234810883

Van de week ging ik naar een persevent in Amsterdam. Met de auto. Het event was midden in het centrum en ondanks dat er ergens in mijn achterhoofd een stemmetje zei ‘niet doen’ besloot ik deze te negeren en stapte in de auto. De week ervoor was ik namelijk met de trein richting Amsterdam en Rotterdam geweest en vooral die laatste treinreis ging niet zo prettig. Vertragingen, veel overstappen, drukte in de trein, enzovoort. Met de auto was ik veel flexibeler dus ik besloot er gewoon voor te gaan. Grote fout! Met de auto naar Amsterdam? Nooit meer!

Waarom nooit meer?

Voor de mensen die nog nooit in Amsterdam zijn geweest, met de auto, zal ik even de situatie schetsen. Amsterdam is een prachtige maar drukke stad. Vol toeristen, fietsers, trams, taxi’s en nog veel meer. Wanneer je niet gewend bent aan trams kan dit even lastig zijn, maar ik moet zeggen.. Ik had er geen problemen mee. Het rijden in Amsterdam vind ik dan ook nog niet eens de uitdaging. Ik heb in Italië gereden, dát is pas een uitdaging.

Nee wat echt niet om te doen is in Amsterdam is parkeren. Ja er zijn vast grote parkeergarages, maar niet in de buurt waar ik moest zijn. Tussen de kanalen. En vind maar eens een plekje in een van die (eenrichtingsverkeer) straatjes. Dan moet je echt geluk hebben. En geluk.. tsjah dat heb ik al met mijn kinderen en in de liefde. Dus die parkeerplek was onvindbaar. Ik heb werkelijk een half uur allerlei verschillende rondjes gereden. Om telkens net de laat te zijn qua parkeerplek en een ander daar al te zien inparkeren. Na dat half uur gaf ik bijna op. Ik stond echt op het punt om weer terug naar Brabant te rijden want ik had het gehad!

Gelukkig kwam daar een verlossend berichtje van Linda die ergens een plekje had gezien voor me. Zo snel ik kon reed ik erheen en ja hoor, daar was hij. Een plekje, speciaal voor mij! Op dat moment viel alle stress onmiddellijk van mijn schouders, maar besloot ik ook om nooit meer met de auto naar het centrum van Amsterdam te gaan.

Iets met een ezel en een steen..

Het erge aan dit verhaal is gewoon dat ik twee jaar geleden ongeveer dezelfde situatie had. Ook een persevent in het centrum van Amsterdam en ook dit keer ging ik (met kind) met de auto. En ja, ik zei inderdaad precies hetzelfde. Met de auto naar Amsterdam? Nooit meer! Ik ben dus benieuwd wanneer de volgende situatie zich aandient, aangezien ik volgens mij erg hardleers ben…

De uitgelichte foto van Amsterdam komt van Shutterstock.

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

9 reacties

 1. Marije op 21 september 2017 om 06:11

  Hahaha .. herkenbaar maar toch blijf ik met de auto naar Amsterdam gaan ?

 2. Nathalie - Volgmama op 21 september 2017 om 07:44

  Ja verschrikkelijk. Ik kan al helemaal geen lange afstanden rijden dus na anderhalf uur rijden doe ik bijna alles met de trein. Langleve de kortingskaartjes van AH, Kruidvat etc..

 3. Marguerita op 21 september 2017 om 09:11

  Valt nog mee dan, ik ben een keer onverrichter zaken huiswaarts gekeerd. Elk pr-bureau dat me in Amsterdam uitnodigt krijgt een chagrijnige vraag of ze parkeerplaatsen hebben en dat ik anders niet kom. Waardeloos.

 4. Maaike op 21 september 2017 om 10:36

  Och vreselijk! Misschien een tip voor de volgende keer; zoek vlakbij Amsterdam (of andere grote stad) een metro/tram/trein/busstation waarbij je kunt parkeren. Dan rij je het grootste stuk met de auto en ben je flexibel en hoef je maar een klein stukje met het ov waardoor de kans op vertragingen en overstappen minder is. Zo ben ik een keer naar Rotterdam geweest. Auto in een goede parkeergarage gezet en hop met de metro naar het centrum, ideaal!

 5. Jessica op 21 september 2017 om 15:04

  Soms is het echt verschrikkelijk. Ligt eraan waar je moet zijn. Ik ben in april een keer op de scooter gegaan naar Amsterdam (dat is te doen vanaf mijn huis) en dat ging al beter, maar gut o gut, dan zit je tussen alle fietsers en scooterrijders in… pfff

 6. Rory op 21 september 2017 om 20:51

  Ik heb jarenlang in hartje centrum gewerkt (maar mèt parkeerplek) dus dat telt niet mee. Een paar weken terug had ik een soortgelijke ervaring als jou. Drie (hele grote) rondjes gereden. Vervolgens toch maar fileparkeren in een veel te klein plekje op een helling. Je voelt ‘m al. Heet. Vlekken in mijn nek en geen idee of ik nu bij het achteruit rollen welnof niet een kusje heb gegeven aan de auto achter mij. Het zal wel niet maar ik was er ZO klaar mee…

 7. Jacqueline op 22 september 2017 om 21:01

  O ja, dat parkeren is echt een drama in Amsterdam centrum. Ik ga dan vaak toch maar voor een dure parkeergarage. In Rotterdam doe ik daarom ook liever zoveel mogelijk met de scooter. Daarmee kom je overal en kan je overal parkeren.

 8. Sandra op 24 september 2017 om 08:38

  Ik ben er geboren en getogen, maar inmiddels woon ik er zelf niet meer.
  Ik parkeer de auto altijd in Amsterdam Noord om vervolgens met de pont over te steken naar het centraal station. De tram brengt mij vervolgens naar het juiste deel van de stad. Scheelt een hoop ergernis met zoeken en het parkeren is in Noord nog altijd gratis.

 9. Cindy op 24 september 2017 om 22:00

  Daarom parkeer ik dus altijd bij de Oosterdok parkeergarage en doe ik de rest toch met de tram of lopend. Zit naast Centraal Station en is qua prijs nog te doen. Heb ook wel eens bijna een scooter aangereden in Amsterdam oeps!

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje