Attractiepark Toverland in de Corona tijd

pretpark toverland

In de zomervakantie zijn wij een dagje naar Attractiepark Toverland geweest in Sevenum. Omdat ik naderhand toch best wat vragen kreeg over hoe Corona-proof dit park eigenlijk is besloot ik er een blog over te schrijven. Zoals je weet moeten pretparken zich net zoals alle anderen houden aan de Corona maatregelen, afspraken en regels. Dit betekent dat er gewerkt wordt met een maximum capaciteit en je dus ook je tickets van te voren moet reserveren. Dit geldt ook voor wanneer je kind nog een gratis ticket heeft, deze moet je ook via de website reserveren.

Drukte in Toverland

Op de vraag of het druk is in de park kan ik heel kort zijn. Nee. Wij zijn al een paar keer in dit park geweest voor de Corona-tijd en telkens was het veel en veel drukker.

Wel moet ik aangeven dat het op sommige plekken en momenten heel druk oogt. Bijvoorbeeld bij shows, maar ook bij het eten en drinken en in wachtrijen. Wat me opvalt is dat er vanuit het park heel goed nagedacht is over de maatregelen en hoe ze het zo veilig mogelijk kunnen maken. Maar vanuit de mensen zelf wordt dit gewoon niet of niet goed nageleefd.

Lees ook: Leuke uitjes in Noord Limburg

Wij gingen vrijwel direct na binnenkomst naar de wildwaterbaan en ze hebben echt goed nagedacht over hoe ze de wachtrij laten lopen. Wij waren binnen 10 minuten al aan de beurt, maar later op de dag werd de wachtrij drukker en voller en deze lieten ze wel op een bepaalde manier lopen zodat je afstand KUNT houden. Of je dat dan ook doet ligt voornamelijk aan jezelf.

Corona maatregelen in Toverland

Op de parkeerplaats staan de auto’s gewoon allemaal naast elkaar maar dat maakt niet zoveel uit wat betreft hygiene en afstand houden. Kleine kans dat je tegelijk aankomt of weggaat dus helemaal prima te doen. Al op de parkeerplaats staan er borden met alle regels omtrent Corona en deze borden kwam je zowel in aanloop naar de entree als in het park veelvuldig tegen.

Bij de ingang zelf kon je je handen desinfecteren en ook voor de werknemers is het veilig gemaakt met plexiglas en handschoenen. Ook vind je voor de ingang allemaal vakken en lijnen die de afstand van anderhalve meter aangeven.

Bij werkelijk alle attracties, eetgelegenheden en toiletten stonden flessen met desinfectie. Zowel bij de ingang als de uitgang. Ook werd overal de looproute voor eventuele wachtrijen goed aangegeven. Op diverse plekken kon je zitten maar ook daar werd er goed op gelet of je wel met één huishouden bij elkaar zat. Er liepen dan ook echt handhavers rond in het park.

Onze conclusie

Naar onze mening heeft het park er alles aan gedaan om een zo veilig mogelijk dagje uit te organiseren. Er is aan alles gedacht wat betreft hygiene en afstand. Dat het niet altijd door iedereen nageleefd wordt is iets waar het park zelf niets aan kan doen. Wij hebben zelf een paar keer anderen erop gewezen dat wij graag afstand houden. En dat werd dan, soms met wat gemopper, ook gedaan. Ook namen wij zelf natuurlijk onze verantwoordelijkheid en hebben we onze kinderen goed geinstrueerd.

Of je het nu eens bent met de maatregelen of niet, wij houden rekening met elkaar en met anderen. Voor die anderen maar ook zeker voor onszelf. We hebben dan ook echt een geweldige dag gehad waarbij we veel langer in het park bleven dan we van te voren gedacht hadden.

2 reacties op “Attractiepark Toverland in de Corona tijd

    • Mijn schoonzusje en haar zus zijn onlangs naar de Efteling geweest en vonden juist dat dit park ook goede maatregelen had getroffen. Echter zijn het dus vaak de mensen zelf die het niet zo nauw nemen en niet naar de aanwijzingen kijken. Heb er zelf geen ervaring mee, maar mijn schoonzusje werkt in de zorg en let hier wel goed op.

Reageren is niet mogelijk.