Arretjescake met caramel, zeezout en oreokoekjes

Voor degene die op dieet zijn en momenteel op de gezonde toer zijn: ik zou heeeeeel snel op het kruisje klikken of naar een ander artikel gaan. Verder lezen is op eigen risisco haha. Voor alle anderen: ik heb vandaag een overheerlijk en super makkelijk recept voor een arretjescake mét caramel, zeezout en oreokoekjes

Ik ontving een tijdje terug een pakket met maar liefst 6 repen chocolade van Hands Off my chocolate, met de vraag een lekker recept met deze repen te bedenken. Dat liet ik me geen tweede keer zeggen! Ik had al snel een idee op mijn hoofd maar telkens kwam het er niet van om het te maken. En dat terwijl het eigenlijk heel simpel is en snel gebeurd. Afgezien van het moeten opstijven in de koelkast, dat duurt een nacht.

Hands Off my chocolate

Dat pakket wat ik kreeg van Hands Off my chocolate bestond uit zes repen van hun Crispy Cookie caramel & zeezout chocolade. Een smaak die ik al eens getest had en waar ik helemaal weg van ben. Het is niet hetzelfde als de reep die hun ‘concurrent’ maakt, dus ook niet te vergelijken. Maar het is echt enorm lekker! Het is eerlijke Belgische chocolade en net zoals dat Belgische friet en Belgisch bier gewoon een unicum zijn, is dat ook met hun chocolade.

Bol AlgemeenBol Algemeen

De repen (er zijn zes verschillende smaken) van Hands Off zijn onder andere verkrijgbaar bij de Jumbo, Albert Heyn, Spar en Jan Linders maar ook te koop via hun eigen webshop.

Arretjescake met caramel, zeezout en oreokoekjes

Tsjah en dan natuurlijk de reden waarom je hier op geklikt hebt. Het recept van deze overheerlijke arretjescake. Ik heb hem op zaterdagavond gemaakt zodat hij zondag klaar zou zijn voor de verjaardagsvisite die Fay nog kreeg. En daarna heb ik ook een paar stukken naar mijn ouders gebracht om te proeven. En je zult wel snappen dat heel dat stuk (zo groot als een cake en ongeveer drie vingers dik) diezelfde dag nog op was.

Benodigdheden en ingrediënten 

  • Cakevorm
  • Bakpapier
  • Scherpe mes
  • Klein pannetje
  • Garde
  • Blikje gecondenseerde melk
  • Geraspte kokos (50 – 100 gram)
  • Rol oreokoekjes
  • Twee repen Crispy Cookie caramel & zeezout van Hands Off my chocolate

Hoe maak je het?

Leg een vel bakpapier in de cakevorm. Zorg ervoor dat alle kanten bedenkt zijn zodat je de arretjescake met caramel, zeezout en oreokoekjes er gemakkelijk uit kunt halen. Hak daarna met een mes de oreokoekjes in stukjes en zet deze even apart.

Verwarm het blikje gecondenseerde melk in een kleine steelpan en blijf roeren. En dat blijven roeren is echt een must aangezien de melk nogal snel aanbrand. Zodra de melk bijna kookt haal je het pannetje van het vuur en voeg daar de stukjes chocolade aan toe. Blijf ook dit roeren zodat de chocolade oplost in de melk. Lukt het niet om de laatste stukjes chocolade te smelten dan kun je het mengsel even vlug op het vuur zetten om op te warmen.

Voeg daarna de geraspte kokos aan het mengsel toe (ik deed 50 gram) en als laatste de oreokoekjes. Zorg ervoor dat alles goed door elkaar geroerd is. Daarna kun je het mengsel in de cakevorm gieten en probeer het zo goed mogelijk te verdelen en glad te strijken.

Een nacht in de koelkast zetten in verband met het opstijven en de volgende dag heb je echt iets lekkers voor jezelf of om uit te delen aan je visite. Het is ook een lekkere toevoeging voor je zelfgemaakte high tea!

Eet smakelijk!

21 reacties op “Arretjescake met caramel, zeezout en oreokoekjes

Reageren is niet mogelijk.