Arretjescake met caramel, zeezout en oreokoekjes

IMG_2227

Voor degene die op dieet zijn en momenteel op de gezonde toer zijn: ik zou heeeeeel snel op het kruisje klikken of naar een ander artikel gaan. Verder lezen is op eigen risisco haha. Voor alle anderen: ik heb vandaag een overheerlijk en super makkelijk recept voor een arretjescake mét caramel, zeezout en oreokoekjes

Ik ontving een tijdje terug een pakket met maar liefst 6 repen chocolade van Hands Off my chocolate, met de vraag een lekker recept met deze repen te bedenken. Dat liet ik me geen tweede keer zeggen! Ik had al snel een idee op mijn hoofd maar telkens kwam het er niet van om het te maken. En dat terwijl het eigenlijk heel simpel is en snel gebeurd. Afgezien van het moeten opstijven in de koelkast, dat duurt een nacht.

Hands Off my chocolate

Dat pakket wat ik kreeg van Hands Off my chocolate bestond uit zes repen van hun Crispy Cookie caramel & zeezout chocolade. Een smaak die ik al eens getest had en waar ik helemaal weg van ben. Het is niet hetzelfde als de reep die hun ‘concurrent’ maakt, dus ook niet te vergelijken. Maar het is echt enorm lekker! Het is eerlijke Belgische chocolade en net zoals dat Belgische friet en Belgisch bier gewoon een unicum zijn, is dat ook met hun chocolade.

De repen (er zijn zes verschillende smaken) van Hands Off zijn onder andere verkrijgbaar bij de Jumbo, Albert Heyn, Spar en Jan Linders maar ook te koop via hun eigen webshop.

Arretjescake met caramel, zeezout en oreokoekjes

Tsjah en dan natuurlijk de reden waarom je hier op geklikt hebt. Het recept van deze overheerlijke arretjescake. Ik heb hem op zaterdagavond gemaakt zodat hij zondag klaar zou zijn voor de verjaardagsvisite die Fay nog kreeg. En daarna heb ik ook een paar stukken naar mijn ouders gebracht om te proeven. En je zult wel snappen dat heel dat stuk (zo groot als een cake en ongeveer drie vingers dik) diezelfde dag nog op was.

Benodigdheden en ingrediënten 

 • Cakevorm
 • Bakpapier
 • Scherpe mes
 • Klein pannetje
 • Garde
 • Blikje gecondenseerde melk
 • Geraspte kokos (50 – 100 gram)
 • Rol oreokoekjes
 • Twee repen Crispy Cookie caramel & zeezout van Hands Off my chocolate

Hoe maak je het?

Leg een vel bakpapier in de cakevorm. Zorg ervoor dat alle kanten bedenkt zijn zodat je de arretjescake met caramel, zeezout en oreokoekjes er gemakkelijk uit kunt halen. Hak daarna met een mes de oreokoekjes in stukjes en zet deze even apart.

Verwarm het blikje gecondenseerde melk in een kleine steelpan en blijf roeren. En dat blijven roeren is echt een must aangezien de melk nogal snel aanbrand. Zodra de melk bijna kookt haal je het pannetje van het vuur en voeg daar de stukjes chocolade aan toe. Blijf ook dit roeren zodat de chocolade oplost in de melk. Lukt het niet om de laatste stukjes chocolade te smelten dan kun je het mengsel even vlug op het vuur zetten om op te warmen.

Voeg daarna de geraspte kokos aan het mengsel toe (ik deed 50 gram) en als laatste de oreokoekjes. Zorg ervoor dat alles goed door elkaar geroerd is. Daarna kun je het mengsel in de cakevorm gieten en probeer het zo goed mogelijk te verdelen en glad te strijken.

Een nacht in de koelkast zetten in verband met het opstijven en de volgende dag heb je echt iets lekkers voor jezelf of om uit te delen aan je visite. Het is ook een lekkere toevoeging voor je zelfgemaakte high tea!

Eet smakelijk!

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

21 reacties

 1. simpel, met een snufje liefde op 15 maart 2017 om 06:05

  Dat ziet er lekker uit. Ik ben op dieet dus ik ga nu heel snel op dat kruisje klikken.

 2. Nicole op 15 maart 2017 om 06:15

  Dat lijkt me heerlijk!

 3. marije op 15 maart 2017 om 06:16

  Nooooo dit recept .. OMG .. dit moet ik maken

 4. Patricia op 15 maart 2017 om 07:29

  Klinkt goed!

 5. Bregje op 15 maart 2017 om 07:40

  Hmmm klinkt zalig! Die chocola vond ik sowieso erg lekker!!!

 6. Charlotte op 15 maart 2017 om 07:52

  Oeh dat klinkt lekker!!

 7. Simone op 15 maart 2017 om 07:53

  Ik ben normaal niet zo van de arretjescake, maar dit ziet er wel erg lekker uit! En hands off my chocolate is echt goeie chocola!

 8. Loes Johanna op 15 maart 2017 om 07:55

  Klinkt heerlijk!

 9. Essma op 15 maart 2017 om 08:19

  Ik ga het proberen! ?

  • Nicole op 15 maart 2017 om 09:08

   Ja doen! En dan kom ik wel proeven of je het goed hebt gemaakt 😛

   • Essma op 15 maart 2017 om 10:19

    Gezellig! ? In Frankfurt? Deal! ?

 10. Leonie van Mil op 15 maart 2017 om 08:23

  Oeh dit klinkt echt heel goed!! 🙂

 11. Jenn op 15 maart 2017 om 09:21

  Klinkt heel goed!

 12. MamaIssues op 15 maart 2017 om 11:10

  Lijkt mij heel erg lekker!!!
  Ga het even opslaan voor als het weer een keer vies weer is en ik zin heb om iets te maken 🙂

  • Nicole op 16 maart 2017 om 06:15

   Dit weekend is het weer vies weer haha..

 13. Dewi op 15 maart 2017 om 13:18

  Neeeeee!! Dat klinkt echt te lekker! Ik ga hm pinnen. Lekker voor het weekend ..ofzo ?

 14. Jacqueline op 15 maart 2017 om 13:25

  Ik ben helemaal niet van de recepten enzo, maar deze…. mmmmm, ziet er heerlijk uit. En voor die repen chocola zou ik ook wel aan de slag willen gaan, haha!

 15. Volgmama op 16 maart 2017 om 21:24

  Jammie. Het water loopt me in de mond haha.

 16. jonna@burgertrutjes op 17 maart 2017 om 08:22

  Ja, arretjescake! Staat al zo lang op mijn lijstje om eens te maken. Thanks voor dit fijne recept!

  • Nicole op 17 maart 2017 om 09:10

   Haha graag gedaan en smakelijk alvast 😉

 17. Roelina op 21 maart 2017 om 23:51

  Oh nee, ik ben groot fan van arretjescake maar deze variant kon ik nog niet. Wat lijkt me dit lekker!

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje