Apart konijn

Ik heb een apart konijn. Als ik aan een konijn denk dan is dat een lief schattig beestje dat lekker aan worteltjes knaagt en bang is voor andere dieren. Vooral voor honden. Mijn konijn is niet zo. Ja hij knabbelt lekker aan worteltjes als ik die geef en hij is soms ook wel lief. Maar daar is eigenlijk alles mee gezegd.

Ik kocht hem toen ik net een maand op mezelf woonde. Aruba niet meegeteld. Zo had ik altijd iets om bij thuis te komen. Wij hadden altijd huisdieren in huis en een hond was net iets teveel voor mij alleen dus een konijn. Ik koos hem omdat hij direct naar me toe kwam gehuppeld en omdat hij van die lieve hangoortjes had.

Ik had me van te voren al ingelezen over hoe ik hem zindelijk kon krijgen, want het moest een huiskonijn worden. Ik me voorbereiden op heel veel werk. Nee hoor, meneer had het na 1 dag al door. Heerlijk, een konijn die het op zijn toiletje doet.

Maar dat is niet de reden dat het een apart konijn is. Want elk konijn is zindelijk te maken, elk konijn huppelt, maakt binkies, knabbelt aan draadjes en papier, karton, enzovoort.

Nee dit konijn is apart omdat hij inmiddels al meer dan 4 jaar oud is, maar eigenlijk.. volgens de boekjes.. al 100x dood had moeten zijn! Gelukkig is dat niet zo want ik kan dat gek beest echt niet missen. Maar volgens de wetten van de natuur, nou ja.. Ik zal je vertellen waarom.

IMG_4983Een konijn is bang voor honden, want honden jagen op konijnen. Dit konijn vindt onze hond eigenlijk best oké. Hij speelt er soms zelfs mee, gaat er even bovenop zitten, snuffelt aan zijn oren.. Oh ja en eet hondenbrokken. Zelfs wanneer onze hond ze aan het eten is, gaat hij erbij op zijn achterpoten om ook wat te pakken. En hij mag het gewoon.

Verder heb ik hem al betrapt bij het eten van kaarsvet, vetplantjes, palmbomen, orchideeën, plastic, kabels, vilt, piepschuim, schoenen, dekens, speeltjes van Fay, vloerbedekking, behang……. and many more.

Zijn laatste snack? Gordijnen!! Gelukkig wilden we die toch al weg doen, maar nu moet het wel.

Wel vind ik hem ook het allerleukste konijn. Want hij rent elke dag rondjes om me heen, ik mag met hem knuffelen zoveel ik wil (en zo lang hij wil haha). Hij komt net zo blij naar me toe als de hond als ik thuis kom en het is gewoon echt een mooi beestje. Ik hoop dat hij nog lang in ons midden is! apart konijn jeroentje

 

13 reacties op “Apart konijn

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *