Anti D spuit

Dit blogje zou zo kunnen gaan over de Happy Challenge waarvan jullie vast al iets hebben zien staan in de sidebar. Maar dat is niet zo! Het gaat namelijk over mijn Rhesusfactor. Jouw wattuh? hoor ik je al bijna denken.. Ja dat had ik dus ook.
Ik zocht het dus op en vond het volgende erover:
“De rhesusfactor is een bepaald eiwit dat voorkomt op de celmembraan van rode bloedcellen.
Mensen die rhesus-positief zijn hebben dit eiwit op hun rode bloedcellen, bij mensen die rhesus-negatief zijn komt dit eiwit niet voor.”

Slechts 16% van de mensen in Nederland zijn Rhesus-negatief en laat ik nu bij die 16% zitten! Bij mij ontbreken dus die eiwitten maar als ons kindje wel die eiwitten heeft en haar bloed bij mijn bloed komt dan kunnen er anti-stoffen aangemaakt worden en dat is niet de bedoeling. Nu kan er tijdens de zwangerschap vrij weinig gebeuren, alleen toen ik dat ongeluk heb gehad hebben ze wel uit voorzorg toch al een Anti D spuit gegeven waarmee ze dus voorkomen dat er anti stoffen aangemaakt zouden worden. Want stel dat er tijdens dat ongeluk wél bloed van het kind bij mijn bloed was gekomen…

Nu is er sinds juli 2011 een bloedtest ontwikkeld waarbij ze tijdens de zwangerschap al kunnen zien of een kindje Rhesus-positief of – negatief is. Dit kan vanaf de 27e week getest worden en bij mij kwam er dus uit dat ons meisje inderdaad positief is. Aangezien de kans er dik in zit dat tijdens de bevalling er bloed van het kind terecht komt in mijn bloed geven ze uit voorzorg in de 30e week van de zwangerschap wéér een Anti D spuit. Die heb ik gisteren dus moeten halen. Dit keer ging de spuit niet in mijn bovenbeen maar in mijn bil, wat ervoor zorgde dat het een stuk minder pijn deed als de vorige keer! Enige nadeel nu was wel dat ik niet op mijn bil kon zitten zonder de pijn te voelen.

Nu ben ik er echter nog niet vanaf. Na de bevalling krijg ik wéér zo’n spuit in verband met een eventuele tweede zwangerschap. Maar goed, voor iemand met angst voor naalden is dat uiteraard geen probleem *wink*…

rh-incompat-moed-kind-tek-600

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

4 reacties

 1. Nicky op 17 januari 2014 om 11:14

  Ik zie dat je een nieuw layout hebt, leuk!
  Ik ben zelf totaal niet van de naalden……
  Fijn dat ze jou hiermee kunnen beschermen.

 2. jennn op 17 januari 2014 om 15:15

  Interessant blogje, dat wist ik niet!

 3. Saskia op 17 januari 2014 om 16:08

  Wel balen dat je niet tegen spuiten kan, maar het is voor een goed doel 🙂

 4. iliveformydreams op 17 januari 2014 om 19:56

  Interessant om te lezen! Mijn moeder heeft het ook gehad tegen mij 😉
  en nieuwe layout zie ik, leuk

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje