De wereld zien door de ogen van een moeder

Wat ziet de wereld er anders uit door de ogen van een moeder. Dit besefte ik me voorheen niet zo, maar het is echt een andere wereld als je de moederpet op hebt. Best begrijpelijk ook hoor, want je vindt hele andere dingen belangrijk dan je eerst belangrijk vond. Dus kijk je ook op een andere manier. Zo ging ik ook iets anders kijken naar openbare gelegenheden toen ik iets met mijn man kreeg. Hij is gehandicapt en zit zelf niet in een rolstoel maar heeft familieleden en vrienden die wel in een rolstoel zitten. Op dat moment besefte ik me pas dat er nog steeds erg weinig gedacht wordt aan rolstoelers.

Nu ik ook nog eens moeder ben kijk ik niet alleen meer naar de toegankelijkheid van dingen, maar heb ik ook andere dingen aan mijn eisenpakket gesteld. Want ja, ook dat.. Je wordt kritischer als moeder zijnde. Ik tenminste wel! Wanneer je zelf in een bepaalde situatie zit merk je pas hoe lastig sommige dingen zijn. Zo zijn we laatst op pad geweest naar Maastricht en het viel me op hoe weinig er rekening gehouden wordt met mensen die beperkt zijn. In de winkels, restaurants, kerken, overal trappen en nergens een lift. Behalve in de Bijenkorf en V&D. Nu waren we met zijn tweeën dus kon mijn man bij de kinderwagen beneden blijven en ik even vlug naar boven of andersom, maar ideaal is het niet.

Ook qua verschonen. We zaten op een terrasje en moesten onze dochter verschonen. Er was echter niets om haar te verschonen, ja we mochten het dan wel ergens boven doen op een tafel. Fijn dat ze meedenken, maar niet bepaald ideaal. Want ook dit keer was het fijn dat je met zijn tweeën ben, maar was ik alleen geweest dan had ik dus de kinderwagen onbewaakt moeten laten staan en haar mee naar boven moeten sjouwen. Want een lift was er uiteraard niet.

Ik kijk nu ook telkens naar het kindermenu. Wat staat erop? Eigenlijk is het 9 van de 10 keer hetzelfde. Friet met kip of friet met een frikandel. Ik blijf dat gek vinden want als ik met mijn kind friet wil eten dan ga ik wel naar de friettent of McDonalds. Ideaal zou zijn als er een paar gerechten in mini vorm erop staan. Dus gerechten die wij als volwassenen ook eten, maar dan een kleinere portie ervan.

Gelukkig zie ik ook genoeg positieve dingen hoor. Zo zie ik dat er in bepaalde restaurants of gelegenheden speelhoeken zijn of ze krijgen een kleurplaat met kleurpotloden. Kinderstoelen hebben ze ook vrijwel overal, wat het wel makkelijk maakt om je kind mee te nemen. Nu zijn wij ook gezegend met een kind dat je ook overal mee naartoe kunt nemen. We doen dit ook al vanaf het begin af aan dus ze is het gewend. We proberen altijd aan haar te denken.. Vindt ze het wel leuk? Tot nu toe hebben we altijd een enorm lachend en vrolijk kindje bij dus dat zit wel goed. Zodra we merken dat ze dingen niet meer leuk gaat vinden, tsjah dan passen we ons daarop aan.

De wereld zien door de ogen van een moeder. In ieder geval door de ogen van deze moeder.. Dat is toch wel totaal anders dan voor mijn zwangerschap en voordat onze dochter in onze levens kwam.

024ZWDeze foto is gemaakt door Lieve fotografie

 

4 reacties op “De wereld zien door de ogen van een moeder

  • Ik herken me volledig in die ellende over dat kindermenu. Inmiddels is mijn 7 jarige dol op dat kindermenu en wil ze niet anders meer. Compleet geindoctrineerd.
    Wij vroegen voorheen gewoon een leeg bordje extra, voor haar om mee te eten. Meestal ligt er genoeg op je bord.

  • Ik denk daar nooit echt over na eigenlijk, maar nu ik dit zo lees, inderdaad, het is allemaal best lastig! Hele leuke foto aan het einde!

Reageren is niet mogelijk.