Als ik een minuut gratis mocht winkelen…

Als ik een minuut gratis mocht winkelen dan zou ik als eerste naar de babyvoeding gaan. Dit is erg duur, flesvoeding, dus daar zou ik een aantal pakken van meenemen. Ook zou ik flesjes van Difrax in mijn mandje gooien want die gooit Fay altijd kapot. Daarna zou ik naar de verzorgingsmuur gaan om te kijken naar het spul van Therme. Daar ben ik helemaal weg van en ik zou van Zen White Lotus een hoop in mijn mandje gooien. Dan ga ik toch naar de make up hoek want ik wil wel wat mascara’s en wellicht nog wat dure foundation kopen. Nog wat leuke oogschaduw en toen.. schrok ik wakker. Een droom!

Maar die droom bracht me wel op een idee. De dingen die ik zou kiezen tijdens zo’n minuut gratis winkelen zijn waarschijnlijk niet de dingen die een ander zou kiezen. Daarom benaderde ik 4 collega bloggers die allemaal in een andere situatie zitten als ik. Zo heb je Lori, van Mamasjungle, zij is ook moeder maar is heel erg biologisch bezig. Daarnaast heb je Dagmar, van BydagmarValerie, een heel positief ingesteld meisje met een vriend en daarbij is zij ook een stuk jonger als ik ben. Dan Maaike, van Muymaaike, een 18jarige die ook met hele andere dingen bezig is dan ik. Tot slot vroeg ik ook nog Nina, van Simplynspecial, een jonge dame die op zichzelf woont met haar hondje en een vriend heeft.

Wil je weten wat de verschillen zijn tussen ons? 

16458134072_d721b41ee9_zDagmar: Als ik één minuut zou kunnen shoppen in de drogist dan… zou ik een sprintje trekken naar de maskertjes, zodat ik een vriendinnenavond kan organiseren met allemaal ontspannende producten. Daar horen ook nagellakjes bij in vrolijke en vrouwelijke tinten, reinigingsproducten en gezonde thee. En een krultang, om bij elkaar de haren mooi te maken. En last but not least gooi ik vitamientjes en nog een extra lading thee in mijn mandje, je hebt maar één lichaam en die moet je koesteren!

LoriLori: Al denkbeeldig sjezend door de Kruidvat pak ik Paradontax tandpasta, van die ragertjes, medium/soft tandenborstels en Odorex deo rollers. Scheerschuim en zo’n megapack van die dure scheermesjes. Als het dan toch gratis is kies ik ook de Elnett haarlak, die geur doet mij denken aan vroeger, mijn moeder al optuttend voor de spiegel. Voor het kindeke pak ik Kruitvat sensitive billendoekjes en luiers maat 4 (altijd handig om wat wegwerp te hebben naast de wasbare) en Zwitsal gevoelig huidje 2in1 wasgel. Verder vitamine D druppels en Otrivin monodose (baby neusdruppels). Voor moi L’oreal mascara en wat roodgetinte lippenstiften. Van Zonnatura – love that – neem ik heel gierig heel veel mee. Tot slot neem ik wat gezellige kaarsen en vooruit… ook paaseitjes dan!

simplynspeciallogoNina: Bij het woord ‘gratis’ begint het in mijn bovenkamer al te kraken. In mijn hoofd ben ik de looproute van de winkel in mijn hoofd aan het uitstippelen. “Hoe kom ik het snelst bij de make-up afdeling”? Op weg naar het Essence-  en Catriceschap loop ik langs de haarverzorging en gooi snel wat droogshampoo’s in mijn mand. (“Waarom hebben ze geen winkelwagens bij de drogist”?) En nee, deze keer niet alleen de budgetvriendelijke versie, maar ook gewoon de duurdere: Batiste. Want hey, als je gratis kan shoppen moet je het ook goed doen toch?! En als ik dan toch in de buurt ben gris ik ook snel wat potten gel voor mijn vriend uit het schap. En dan straight on richting make-up. Niet eens zozeer kijkend naar wat er allemaal ligt pak ik alles wat er binnen handbereik ligt. “Hoppa, die is binnen”. Vervolgens loop ik nog langs het vak met parfums en gooi daarvan nog een lading in mijn mandje en dan gok ik (lees: weet ik) dat mijn mandje al aardig vol is. Trinngggg, 1 minuut is voorbij! Voldaan, maar met pijn aan mijn arm ben ik een heel gelukkig meisje.

L_PWwCcTMaaike: Eigenlijk kom ik niet zo vaak bij de drogist, meestal sla ik één keer in en kan ik dan wel weer een tijdje vooruit. Zo zou ik het nu dus ook doen: een paar flessen shampoo en dergelijke (die staan meteen bij de ingang, ook handig) en daarna door naar het make-upgedeelte, gewoon voor mijn dagelijkse make-up (BB-cream van Garnier, poeder en mascara van Essence, wenkbrauwpotlood van Catrice, etc.). Al die kleine prijsjes bij elkaar worden normaal toch best wel duur samen! Eigenlijk zou ik dan ook allemaal andere dingen voor het huishouden moeten kopen, maar ik woon nog niet zo lang op kamers, dus daar ben ik nog niet helemaal aan gewend. Als ik nog tijd over zou hebben, zou ik dus waarschijnlijk gaan voor wat nagellak of lippenstift. Die heb je immers nooit genoeg! (Of… Hebben ze er niet ook boeken?)

Wat zou jij nou in je mandje gooien?

21 reacties op “Als ik een minuut gratis mocht winkelen…

 • ik zie mezelf al gaan, al rennend (lees: half uitglijdend) met aan beide handen een mandje om overal waar ik langskom iets erin te gooien. En natuurlijk met als doel om de make-up, geurtjes en nagellak afdeling te bereiken. Wauw volgens mij lan ik dan de hele dag niet meer die glimlach van m’n gezicht halen.

 • Wat een leuke blog. Grappig om te lezen. Meteen ook maar eens denken wat ik mee zou nemen.
  Verzorgingsproducten voor Luca, bepanthen Enzo. Shampoo, Deo, Wasgel enzo voor mezelf en manlief. Geurtje zou lekker zijn en nog wat make up.

 • Wat leuk om te lezen al die verschillen. Ik ging er ook meteen over nadenken! Ik hoop in ieder geval dat ze mijn favoriete merk Louis Widmer hebben. Die is zo fijn, maar heel prijzig. Ik ga er dus even vanuit dat ik bij de Etos of DA ben. Als eerste zou ik dus de dag/nacht/oogcreme van LW in mijn mandje gooien en daarnaast nog wat verzorgingsproducten om uit te proberen. Zoals de shampoo en bodymilk. Daarna door naar Max Factor voor de enige foundation die bij mij goed uitpakt. Daar pak ik de hele voorraad van mee 😉 Als laatste zou ik een paar gezichtsmaskertjes meenemen om lekker te ontspannen. Dan is de minuut wel voorbij denk ik.

 • Zo leuk 🙂 Ik zou idd voor de geurtjes en een hoop douche crèmes van dove gaan. Ook nog ff snel wat mascara’s meenemen en snel doorrennen naar de tandpasta.

 • Wat een leuk blogje! Heerlijk om daar over te dromen:)
  Ik zou gaan voor nagellak, héél veel nagellak:)
  En voor de baby alvast heel wat pakken flesvoeding, dan heb ik vast een mooi voorraadje!

 • Aah wat een geweldig artikel is het geworden, ik vond het echt zo’n leuke vraag! Superleuk ook om de antwoorden van anderen te kunnen lezen, ik heb ervan genoten <3

 • Dat heb je leuk gedaan, 4 mensen gevraagd! Grappig om te lezen dat iedereen andere artikelen zou nemen.

 • Wat een gaaf en origineel artikel zeg! Een minuut gratis winkelen lijkt me heerlijk, ik denk dat ik vooral verzorgingsproducten zou halen en wat fijne mascara’s.. daar kun je immers nooit zonder!

 • Ik denk dat ik zou gaan voor de babyproducten. Gewoon het hele schap leegtrekken en dan doneren aan mama’s die het financieel niet ruim hebben.

 • Luiers! Heel veel luiers 😉 Dat is hier denk ik de grootste kostenpost, dus dat zou ik meenemen 😉 Misschien ben ik af en toe een beetje té praktisch ingesteld 😛

  Trouwens, mag je dochtertje nog niet overstappen op gewone koemelk? 🙂 Dat bespaart ook een hoop! (Ik weet niet hoe dat zit, want ons zoontje heeft koemelk-allergie, dus misschien vergis ik me in de leeftijd waarop het mag, hoor!!)

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) zegt:

   Jawel, zij mag al koemelk. Wij geven echter 2x per dag sojamelk en de avondfles is nog steeds flesvoeding. Dit omdat we het langzaam willen afbouwen en niet opeens van een op andere dag 3 flessen willen vervangen met koemelk.

 • Babyproducten zouden bij mij ook meteen in het karretje gaan (nutrilon, luiers, zwitsal dingen etc) en dan pak ik met mijn andere arm nog snel een paar lekkere douchegelletjes voor mezelf mee. Daarnaast vers (lente) fruit en groente en dan zal de minuut al voorbij zijn ben ik bang. Als ik ondertussen niet over mijn eigen veters ofzo struikel ;-). Maar wat je van de week zei ( en wat ik in de reactie van Daantje ook zie )ga ik langzaamaan ook doen denk ik: over op koemelk. Scheelt toch weer flink in de kosten. Er gaat toch gauw per 2 weken een blik nutrilon op bij ons. x

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) zegt:

   Haha, je hebt alleen vaak niet te kiezen waar je die minuut wint 😉

 • Bij de drogist kom ik eigenlijk zelden, als je mij een minuut bij de Tuinen of The bodyshop of de Rituals zou ik het wel weten.
  Hmm misschien als ik bij de kruidvat sta dat ik een lading nagellakjes zou inslaan en wat nieuwe parfum.

 • Ik was helemaal vergeten te reageren, maar wat een superleuk artikel is het geworden! Heel tof om de verschillen te zien. Ik vond het nog best een lastige vraag, want volgens mij zou die ene minuut véél sneller gaan dan je verwacht, haha.

 • Wat een leuk artikel! Ik zou liters van mijn dagcrème van L’Oreal in mijn mandje gooien, dure shampoo, heel veel bodylotion, mijn favoriete mascara en vitaminepillen..

Reageren is niet mogelijk.