Aloe Sunscreen: mijn favoriete zonnebrand voor het hele gezin

Ik vertel in dit artikel over de Aloe Sunscreen Spray, mijn favoriete zonnebrand sinds een paar maanden. Ik heb echt al een heleboel verschillende zonnebrandcrèmes gebruikt in mijn leven en keek eigenlijk altijd naar de prijs en niet zo zeer naar de werking ervan. Daar is sinds ik moeder ben wel verandering in gekomen. Zo wil ik graag dat mijn zonnebrand een verzachtende werking heeft, geen allergische reactie geeft en zowel tegen UV-A als UV-B beschermt.

Waarom zonnebrand gebruiken?

Zonnestralen bestaan uit de UV stralen A en B. Hoewel de UV-A en UV-B stralen goed kunnen zijn voor de gezondheid, hebben ze ook een slechte invloed op onze huid. De UV-A stralen kunnen zorgen voor veroudering van de huid, allergische reacties en zelfs staar. Deze straling dringt het diepste door in de huid en brengt op langere termijn schade aan de DNA. UV-A straling gaat ook door glas heen dus ook binnen ben je niet beschermd. UV-B stralen kunnen de huid verbranden en allergische reacties of huidkanker veroorzaken. Ze dringen minder diep door in de huid maar zijn wel een stuk sterker dan de UV-A stralen.

Doordat beide stralingen dus een negatieve uitwerking hebben op je gezondheid is het verstandig om zonnebrand te gebruiken. Maar niet elke zonnebrandcrème beschermt tegen beide UV-stralen en ook niet alle zonnebrandcrèmes zijn even goed voor de huid.

Over de Aloe Sunscreen (Spray)

Deze hoogwaardige waterbestendige spray met beschermingsfactor 30 bevat verzachtende Aloe Vera en helpt de huid effectief beschermen tegen UV-A en UV-B zonnestralen. Daarnaast verkoelt en verzacht de Sunscreen de huid die blootgesteld is aan de zon en herstelt het de vochtbalans, waardoor een droge huid wordt tegen gegaan. In deze zonnebrand zit onder andere 36,3% Aloe Vera Gel en Zinkoxide wat beide een positieve invloed heeft op de huid.

Waarom het mijn favoriete zonnebrand is

Sinds ik op Aruba heb gewoond ben ik dol op Aloe Vera en producten waar Aloe Vera in zit. Ik heb de natuurlijke en helende werking van deze plant met eigen ogen gezien en ervaren. Zo gebruikten wij het onder andere bij verbranding of als iemand zich goed gestoten had ofzo.

Aloe Vera is een bron van vitamines en minerale en onder andere goed voor de huidverzorging, immuunsysteem en stofwisseling. Bron

Gezien de percentage Aloe Vera wat in deze zonnebrand zit besloot ik om hem een kans te geven. Ik hou van sprays en niet zo van een crème. Dus alhoewel Forever beide producten in hun assortiment heeft besloot ik om de spray te testen bij zowel mezelf als bij mijn dochter. Mijn dochter heeft wat dat betreft dezelfde huid als ik. Ze krijgt ook zonnebultjes bij blootstelling aan de zon, heeft een droge huid en op sommige plekken zelfs eczeem. Het enige verschil is dat zij sneller bruint dan ik, de horror!

IMG_9891

Bij het aanbrengen van de spray valt al op dat je helemaal niet zoveel nodig hebt, ik ben gewend om echt flink te spuiten maar de substantie smeert zo lekker uit dat het al snel dekt. Ook trekt de zonnebrand vrij snel in dus je hoeft geen half uur te wachten voor je weer je kleding aan doet of in het zand kan spelen.

Na een aantal keer de zonnebrand gebruikt te hebben viel me op dat de zonnebultjes verminderd waren, ook de droge plekken waren zo goed als verdwenen. Op de dagen dat ik de zonnebrand gebruikte had ik helemaal geen last van muggen. Terwijl de dag erop, zonder de zonnebrand, ik weer onder de muggenbulten zat. Toeval of niet? Ik vind het fijn!

Gebruiksaanwijzing:

Net zoals bij andere zonnebrandcrèmes is het de bedoeling dat je ongeveer 15-20 minuten voordat je de zon in gaat jezelf insmeert. Verder is het de bedoeling om met regelmaat de zonnebrand opnieuw aan te brengen. Wanneer je ongeveer 40 minuten in het water bent geweest is het verstandig om het product opnieuw aan te brengen. Wanneer je jezelf hebt afgedroogd met een handdoek moet je ook weer opnieuw smeren.

Nog een laatste opmerking: lees de instructies en test het product op een klein stukje huid. Want wat voor mij werkt kan voor jou heel anders werken. We zijn tenslotte allemaal anders, dus ook onze huid. Daarom is het goed om te weten dat Forever een 30 dagen niet goed, geld terug garantie heeft. Dus je kunt gerust deze zonnebrand uitproberen!

Deze Sunscreen Spray is niet in gewone winkels te koop, maar wel online te bestellen via deze link. Je krijgt er momenteel zelfs een gratis Sun lips bij. Wil je meer informatie over dit product of andere producten van Forever dan kun je altijd bij me terecht.

5 reacties op “Aloe Sunscreen: mijn favoriete zonnebrand voor het hele gezin

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *