Alles opnieuw inrichten

Iets meer dan vier jaar geleden kwamen we in dit huis te wonen. Het is een behoorlijk oud huis met kieren, gaten en vooral veel tocht. De inrichting was ook enorm oubollig met donker houten kozijnen, vitrage overal en oubollige tegels in de keuken en badkamer. Ik zag er toen de charme er wel in en ik wilde dan ook niet dat er veel aan veranderd zou worden. *samenwerking

Zwangerschapshormonen

Op dat moment was ik zwanger van onze dochter en de hormonen gierden door mijn lijf. Omdat er amper een keuken in zat besloten we om in ieder geval zelf een keuken erin te zetten. Dat is nogal een beslissing aangezien het een huurhuis is. Maar we hadden geen kastjes en alleen een gasfornuis. Dus het moest eigenlijk ook wel.

Maar verder lieten we het vooral in redelijk originele staat. De tegels in de badkamer en de keuken bleven, we pasten er zelfs onze keuken op aan. En omdat ik zo snel mogelijk in het huis wilde trekken (iets met burenruzie in het oude huis) wilde ik ook maar het minimale laten doen in het huis. De muren in de woonkamer moesten behangen worden want de muren waren te slecht om te verven. En stucen vond ik dan weer veel te duur. Ik koos crèmekleurig behang omdat dit bij de houten kozijnen paste.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Zowel mijn vader als mijn man waarschuwden me al dat ik dit wellicht straks niet meer mooi zou vinden, maar ik hield voet bij stuk. Zo ook over het plafond die zij wit wilden verven. Dat mocht niet van mij want dat zou niet bij de rest passen.

Het ziet er niet uit

Ja had ik maar geluisterd, want na de bevalling en na mijn depressie had ik mijn eigen lijf weer terug. Zo voelde dat tenminste. Geen rare hormonen meer die mijn gedachtes en gevoelens overnamen. Nee ik kon weer helder denken, voelen en zien en ja.. ik zag dus ook dat ons huis er eigenlijk niet uit ziet. Dat oubollige is leuk voor eventjes, maar niet om continu in te wonen. Tenminste, dat is mijn mening.

Ons huis is dan ook een bij elkaar geraapt zooitje. Het gehele interieur past gewoon niet bij elkaar. De enige kamers die ik wél mooi vind zijn de kinderkamers. De babykamer was dan ook prioriteit nummer één toen we hier kwamen wonen. En de kinderkamer van Fay hebben we tijdens mijn zwangerschap van Milo aangepakt.

Eerste missie: de woonkamer

Mijn eerste missie wordt de woonkamer. Het liefst wil ik het behang eruit, de muren gestukadoord en geverfd, net als het plafond. En dan nog andere meubels. Maar omdat het best lastig is met een baby en peuter om de hele woonkamer leeg te maken beginnen we eerst met de meubels.

interieur veranderen

De bank blijft voorlopig nog wel even, want dat was best een dure aankoop en hij ziet er nog prima uit. Maar ik wil in ieder geval een andere tv meubel, een andere eettafel en andere salontafel. En deze moeten dan natuurlijk wel bij elkaar matchen. Ik ben al wel op zoek geweest en heb onder andere bij deze salontafels wel wat leuks zien zitten. Maar voordat ik weer een miskoop doe ga ik eerst eens even heel goed nadenken wat we nu precies willen.

Anders zitten we straks weer met meubels die eigenlijk helemaal niet matchen bij de rest.

Ben jij tevreden met je interieur?

6 reacties op “Alles opnieuw inrichten

 • Stapje voor stapje komt dat helemaal goed! Wij wonen nu 5 jaar in ons huis en het is echt een heel proces geweest om er een fijn thuis van te maken. Leuk om mee bezig te zijn wel!

 • Heel erg herkenbaar.
  Mijn huis voelt ook nog steeds niet als thuis, al komt dat wel steeds meer.
  Ons interieur is een bij elkaar geraakt zooitje en met name aan de bank ga ik me steeds meer irriteren.
  Misschien lig ik daarom wel zo veel op… ? omdat ik me beneden gewoon niet prettig voel.
  Anyway.. leuk om aan te beginnen! Ben heel erg benieuwd wat het gaat worden!

 • Bij ons is het ook zo’n bij elkaar geraakt zootje… Maar er is zoveel dat ik wil veranderen, dat ik niet weet waar we moeten beginnen. Nieuwe vloer, nieuwe muren, nieuwe plafonds, nieuwe meubels… en dat dan voor alle kamers! ?

 • Herkenbaar verhaal. Hier is nu de leefeethoek zo goed als naar mijn zin, er staat alleen nog een imac, die echt spuuglelijk is, maar ja geen andere plek voor helaas.
  Verder doen een ander kleurtje en wat andere meubels ook al veel inderdaad.

 • Ons interieur past prima bij elkaar, maar stamt allemaal nog uit de tijd dat we op onszelf woonden. Dan heb je niet mega veel te besteden en is Ikea ook goed genoeg. Wij hebben dus een Ikea huis, prima voor nu met een dreumes, maar over een tijd wil ik toch echt wel “grote mensen meubels” haha

Reageren is niet mogelijk.