Wat ik allemaal eet – eetdagboek #2

In maart deelde ik voor het laatst een eetdagboek terwijl ik me had voorgenomen dit vaker te doen. Echter kost het toch meer tijd dan gedacht en ik vergat regelmatig foto’s te maken dus kwam er niets meer van. Maar nu is het me gelukt om een week lang foto’s te maken van mijn eten en door de app van Weight Watchers heb ik ook precies bij kunnen houden wat ik allemaal at op een dag.

Ik ben benieuwd of het overeenkomt met wat jij eet.

Eetdagboek

Dag 1

Als ontbijt had ik pancakes van Gymqueen, deze zijn heel eiwitrijk en vullen enorm goed. Ik at er nog een banaan bij die ik in stukjes heb gesneden. Als lunch at ik een bolletje met vissticks en een gekookt ei erbij. Qua avondeten had ik courgette en aubergine gegrild samen met kip en daar wat ketjap en sambal doorheen. Dit samen met de tomatencouscous zorgde voor een heerlijke maaltijd!

Dag 2

De tweede dag at ik twee volkeren crackers met magere filet american en een gekookt ei erop. Ook maakte ik die ochtend bananenbrood welke ik bij de lunch twee stukjes van opat en daarnaast at ik nog een sneetje bruin brood met een kroket uit de airfryer. Als avondeten maakte ik zilvervliesrijst met kip en sperziebonen. Ik gooi er altijd graag ketjap en sambal doorheen. Tussendoor at ik trouwens ook nog een sinaasappel.

Dag 3

De gekookte eieren waren op dus ik ontbijt dit keer met dezelfde crackers als gisteren maar dan zonder ei. Omdat ik het toch iets te weinig vind snijd ik nog een banaan in stukjes, gooi ik er wat kaneel over en warm het op in de magnetron. In de middag eet ik echt een heerlijke lunch. Namelijk tomaten couscous met garnalen, avocado, kikkererwten en tomaatjes. Uiteindelijk zit er veel meer tomaat in dan je op de foto ziet. Als avondeten bak ik een Griekse aardappelschotel (van Aviko) in de airfryer, twee witvisjes met knoflookkruiden uit de oven en twee stuks zelfgemaakte stoofpeertjes.

>> Lees ook: Weight Watchers update | Verschil in foto’s en gewicht

Dag 4

Ik heb dit keer toch weer een ander ontbijtje gekozen namelijk vanille yoghurt (optimel) met banaan. Weer een lekker kopje thee erbij zoals altijd.. De lunch is weer tomatencouscous (je begrijpt het vast wel, dat vind ik lekker) met avocado, gele paprika en bolletjes geitenkaas. Ook eet ik nog een appel. Als avondeten maak ik macaroni met zelfgemaakte saus bomvol groente. Omdat ik die avond nog een paar punten overheb en mijn man heel lief een reepje Tony’s meeneemt eet ik deze lekker op. Ik verdien het!

Dag 5

Vandaag pak ik weer vanille optimel maar dit keer met stukjes stoofpeer erin. Een combi die enorm gek lijkt maar wel heel lekker is. Aangezien we nog flink wat restjes van de macaroni in de koelkast hebben besluit ik de lunch lekker makkelijk te houden en deze restjes op te warmen. Als avondeten pak ik iets wat minder gezond is maar wel heel lekker. Namelijk broodjes met kroket en kipburger. Wel uit de airfryer dus dat scheelt. Als groente eet ik wat schijfjes komkommer.

Dag 6

Dit is pas echt een slechte dag. Als ontbijt pak ik een banaan en een gekookt ei. Best weinig maar wel vullend. In de middag lunch ik met een salade van couscous, gerookte kip en komkommer. Mijn avondeten is weer een kipburger op een broodje en daarbij een lekkere boterham met pindakaas en hagelslag. Daar had ik gewoon echt even zin in en viel binnen de punten.

Dag 7

Ook deze dag start met een minder goed ontbijt namelijk een gekookt ei en een sinaasappel. Het is gezond maar wel te weinig. De lunch bestaat uit gegrilde groente met couscous en vis. Ik houd van couscous en ik houd van vis en dit is een heerlijke combinatie. Als avondeten pak ik weer een aviko aardappelschotel uit de airfryer, stukjes pittige kip en de overige gegrilde groenten. Die had ik namelijk veel te veel gemaakt in de middag.

>> Lees ook: 3x lunchwraps onder de 500 kcal

Conclusie

Ik merk dat ik qua ontbijt vrij veel varieer maar nog steeds te vaak weinig eet. Wat betreft de lunch varieer ik wel veel als het gaat om ‘wat doe ik bij de couscous’, maar bijna elke middag couscous is ook weer niet echt variatie te noemen. Ook drink ik op sommige momenten echt te weinig en eet ik veelal maar 1 stuks fruit in plaats van twee. Misschien toch wat vaker als tussendoortje pakken. Er zijn dus zeker wel wat verbeterpunten te noemen. Maar dat is onder andere ook de reden dat ik mijn eten zo toon in een eetdagboek, het maakt me ook bewuster!

Wat eet jij het liefst als lunch?

17 reacties op “Wat ik allemaal eet – eetdagboek #2

 • Ziet er goed uit allemaal! Het liefste zou ik elke dag een goed gevulde soep eten als lunch maar in de praktijk eet ik elke dag ewoon brood haha

 • Hier vaak kwark als ontbijt en boterham (koolhydraat arm) voor lunch, gewoon omdat ik te lui ben wat anders re maken ?. Jouw eten klinkt heerlijk, zou ik ook meer morten doen. Vooral de tomatencouscous ben ik nieuwsgierig naar!

 • Ik vind dat je behoorlijk creatief en gevarieerd eet als ik naar mijn eigen dieet kijk, haha! In de ochtend eet ik vaak yoghurt met granola en banaan, maar als lunch kom ik toch vrijwel altijd uit op boterhammen 🙂

 • Op de dagen dat ik werk eet ik twee boterhammen tussen de middag en als ik op maandag en vrijdag thuis ben, eet ik sinds kort 2 of 3 crackers en een kopje soep. In het weekend verschilt het nog weleens van haring tot frikandelbroodjes

 • Leuk dat je zo lekker constructief kritisch naar je eigen eetgedrag kan kijken. Mooi om bewust te worden van je eigen patroon! En ik wil je een flink compliment geven: 33 kilo afgevallen in 8 maanden. Wat ben je goed bezig! Vooral volhouden, je komt zo zeker op je doel. Succes!

 • Hoi Nicole,
  Ik vind het grappig om je weekmenu te lezen, zo totaal anders als wat ik eet. Je eet dingen die ik echt niet lust, vandaar. Maar de tomatencouscous lijkt me heel erg lekker. Heb je daar een recept van?
  Groet,
  Saskia

 • Op het moment prop ik een bruine boterham met kaas naar binnen terwijl ik ons hondje uitlaat… Dat lijkt dus eigenlijk nergens naar.

  Wat heb je de gerechten mooi gepresenteerd met die foto’s die wisselen!

 • Belangrijk om je eetgedrag onder de loep te blijven nemen. Ik wissel in de ochtend af tussen havermout, yoghurt of crackers. Tijdens de lunch kies ik daarom vaak ‘gewoon’ voor broodjes. Ik vind jouw lunches al een stuk gevarieerder.

 • Hoi!

  Wat leuk om te zien wat je allemaal op een dag eet. Ik eet vaak in de ochtend een dampend bordje havermout met als basis 50 gram havermeel, 250 ml vocht (100 ml melk en 150 ml water), 5 gram chiazaad en 20 gram eiwitpoeder. Gegarandeerd een zijdezacht havermoutje.

  Als lunch eet ik vaak gewoon boterhammen. Dit omdat ik nog naar school moet en het lastig is om wat anders mee te nemen. Toch ben ik ook wel fan van een salade, heb je gelijk je groentes voor de dag weer naar binnen gewerkt. Ik merk alleen wel dat ik aan alleen wat sla met wat groentes niet genoeg heb, dus als ik voor een salade ga, moet ik er echt iets van bulgur of pasta bij doen. Tussendoortjes helpen mij ook enorm om niet te variëren en niet teveel eenzijdig te eten.

  Veel succes!

  Liefs,
  Edith

 • Ik eet voortaan als lunch vaak speltbrood met verse pittige hummus van de Albert Heijn, super lekker is die! Maar jou lunches zien er ook wel heel goed uit!

 • Ik ben dus nu een paar weken naar de diëtist aan het gaan en is is zo gek dat WW zo anders is op vlak van aanpak!

  Ik mag bijvoorbeeld maar 2 eieren per week en 2 kleine banaantjes. Die banaantjes moet ik op brood eten, nooit als tussendoortje op zich.

  Bij de lunch heb ik graag rauwkost.

 • Een prima weekmenu toch? Tenminste, ik las net je update over je gewicht en dan zit het wel goed!

  Mijn ontbijt varieert; soms zelfgemaakte granola met yoghurt, soms sesamballetjes. Op school eet ik vaak een ei, een stuk fruit en soms een soort baopaobroodje.
  Lunch krijg ik op mijn werk en is altijd warm; soms rijst met groenten, soms noedels, pasta, pizza en altijd soep. Alles is organisch.
  Avondeten varieert; de ene keer gezonder dan de andere keer 😉

Reageren is niet mogelijk.