All you need is food

Ik ben een geboren en getogen Bourgondiër. Geboren, opgegroeid en nooit meer weg willen uit het Brabantse land. Genieten van lekker eten is me dan ook (onder andere) met de paplepel in gegoten. En vergis je niet, lekker eten hoeft niet ongezond eten te zijn. Integendeel, ik geniet juist vooral ook van heerlijke gezonde gerechten. Nu ging ik gisteren naar het All you need is food event georganiseerd door Kroon op het werk en ik moet zeggen dat ik niet goed wist wat te verwachten. Ik ben natuurlijk geen echte foodblogger, al hou ik enorm van eten, koken, bakken en deel ik wel eens recepten. 

Maar ik raakte zó geïnspireerd van al het eten, plus het sluit echt perfect aan bij de aankondiging die ik sowieso al wilde doen… Dus daarom vertel ik jullie graag over een aantal geweldige merken die ik heb leren kennen en/of heb mogen proeven. Zij stonden er niet alleen met hun flesje saus of siroop, nee er was echt tijd en aandacht besteed aan het maken van allerlei gerechten waarbij je hun producten op hun best kon proeven. Chapeau voor de organisatoren en vooral voor de bedrijven zelf natuurlijk.

IMG_0071
Dit is overigens niet mijn koffie, deze had de barista zelf gemaakt.

Als eerste wil ik Buscaglione noemen. Van hen kregen we een workshop cappuccino maken mét een hartje ♥, je kent het denk ik wel. Het was echt geweldig leuk om dit ook eens uit te proberen en ik moet zeggen.. Mijn hartje was nog best goed gelukt ook! Er zat wel een touwtje aan dus eigenlijk was het een hartjesballon.

Bol AlgemeenBol Algemeen
IMG_0069
Heerlijke Spaanse tapas van Campofrio, authentiek Spaans merk.

Onderwerk naar de koffie workshop zag ik in mijn ooghoek deze heerlijke schaal met hapjes staan van Campofrio. Het water liep al in mijn mond en ik mocht dan gelukkig ook wat proeven. Ik ben echt weg van dit soort hapjes. Vooral de ham en de chorizo is echt om te smullen. Zie je overigens de voorste tapa? Dat zijn twee poffertjes met roomkaas en chorizo. Een combinatie die je niet zo snel zou bedenken, maar lekkerrrr!

IMG_0076
Peppr-it is authentieke sambal met inmiddels ook heerlijke sausen voor bijvoorbeeld op je friet, vlees en meer..

Ik wilde wel eens even laten zien hoe ik enorm goed tegen pittig eten en sauzen kan. De lieve dame bakte frietjes zodat je de sauzen zelf kon uittesten. Melissa gaf al aan de iets mildere versie te willen proberen, maar ik moest natuurlijk eigenwijs zijn. Men wat was dat pittig! Ik moest echt mijn best doen om mijn tranen te bedwingen haha. Maar… het was wel echt lekker! Sowieso vind ik dit echt een super leuk idee.. Aanrader dus.

IMG_0074
Het merk Ombar kende ik eigenlijk nog niet. Ook ben ik niet zo bekend met Raw Chocolade, dus een goede reden om het uit te proberen.

En toen viel mijn oog op dit… Chocolade. Raw cacao chocolade. Met ongeraffineerde suiker en echt fruit. k probeerde zowel de Goiji Berry (die overigens echt enorm lekker was) en de Coco Mylk, die volgens de dame achter de stand het meest gegeten word. Dat begrijp ik overigens wel, de Goji Berry is veel meer puur en de Coco Mylk lijkt wel wat op melkchocolade (dat is het overigens niet!)

IMG_0085
Geen kunstmatige toevoegingen, echt fruitsap en gewoon echt lekker.

Cool Bear is ontwikkeld doordat een oma haar kleinzoon wilde zien opgroeien in een gezondere wereld. Ik had al over dit merk gehoord, maar nog niet geproefd. Omdat de markt buiten was en enorm koud hadden de dames van Cool Bear een thee gemaakt met hun vruchtensiroop. Van de smaak aardbei met wat fruit erin, echt enorm lekker. En niet alleen kun je naast ranja er ook thee van maken, je kunt er ook stroop van maken, of door je yoghurt doen of zelfs als dressing gebruiken.

IMG_0082
Ik hou van Thais eten, dus gele curry gaat er altijd wel in.

Helaas is deze foto niet zo mooi als ik had gewild. Maar de stroom was uitgevallen op het terrein dus ik moest met flitser gaan werken. Maar dat deed gelukkig niets aan de smaak. Deze heerlijke lamsköfte met gele curry en pandanrijst van Max Havelaar – Fairtrade was echt fantastisch. Misschien wel het lekkerste wat ik heb geproefd. Dat komt misschien ook wel omdat ik echt enorm veel honger had haha en wellicht werkte de donkerte wel mee haha, maakte het wat romantischer. Ik heb helaas niet met hen kunnen spreken, dat vond ik wel jammer.

IMG_0078
Bierbrood van Dapeppa: giet jouw eigen bier erbij (alles is geoorloofd) en bak het in de oven. Zo simpel is het!

Dapeppa stond aan het begin van het event al met heerlijke havermout koekjes, deze vielen al behoorlijk in de smaak. Maar toen viel mijn oog op het Zuid-Afrikaanse bierbrood. Dit is echt een nieuw iets in Nederland en ondanks dat ze zich richten op mannen in verband met het bier (slim!) spreekt het mij ook enorm aan. Ik heb ook een stukje geproefd natuurlijk, van het bierbrood met knoflook en wauw… Echt lekker! Ideaal om als hapje te serveren en super makkelijk te maken.

IMG_8635Aan het einde van het event kreeg ik een klein koeltasje mee van Ouwehand. Daarin zaten drie diepgevroren haringen in, alledrie apart verpakt. Eenmaal thuis heb ik er eentje in het koude water gelegd om te ontdooien want ik moest en zou er eentje proeven. De andere twee bewaar ik voor vandaag en die zullen dan ook heerlijk opgesmikkeld worden. Ik kreeg overigens een goede tip van Ouwehand: wanneer je teveel haring hebt gekocht en je wilt het nog een of twee dagen bewaren in de koeling, dan kun je het in het zuur leggen. Zo blijft het langer goed en wordt het zelfs nog wat lekkerder!

Mijn excuses voor de mindere kwaliteit van sommige foto’s. Het is niet makkelijk te werken met geen tot weinig licht.

Aankondiging nieuwe rubriek

Dan nu de aankondiging waar ik het in het begin over had. Mijn man roept eigenlijk al lange tijd dat hij ook een aandeel wil leveren op mijn blog. Hij vindt het gewoon echt leuk hoe ik ermee bezig ben en is zelf ook steeds enthousiaster. Omdat hij niet graag schrijft wist hij nooit zo goed hoe hij dit dan kon doen, maar eergisteren kreeg hij een super tof idee. Hij kookt namelijk erg graag, lekker & simpel, dus er gaat een nieuwe rubriek komen. Deze rubriek gaat ‘Papa kookt’ heten en zal tweewekelijks op de blog verschijnen. Een keer in de twee weken op woensdag middag zal er dus een recept online komen te staan gemaakt door Bart!

15 reacties op “All you need is food

Reageren is niet mogelijk.