Je moet afvallen. Nee ik wil fit worden!

Ik draai er niet omheen: ik ben dik. Ik weeg momenteel weer net zoveel als ik woog na mijn zwangerschap van Fay en de depressie die ik daarna kreeg. Ik ben toen enorm veel afgevallen door te gaan diëten met Weight Watchers, maar zoals ik inmiddels wel weet.. Door te diëten kom ik weer aan uiteindelijk. Dus ik zit nu weer op dat oude gewicht. Het verschil met toen en nu is alleen dat ik momenteel niet perse af wil vallen. Wat ik veel belangrijker vind is dat ik fit wordt. Een betere conditie krijg. Dat mijn lijf weer gezond word. En ik ben van mening dat gezondheid niet evenredig is aan gewicht. Je gewicht is slechts 10% van je totale gezondheid. Dus pak ik graag die 90% aan.

Je moet afvallen

Ik hoor het regelmatig. Je moet afvallen. Je bent dik. En nog veel meer gruwelijke dingen die mensen vooral op social media durven te zeggen. Alleen afvallen omdat een ander vindt dat jij dat moet is echt dweilen met de kraan open. Sowieso afvallen (oftewel diëten) omdat je dat zelf wil werkt niet eens goed. Je valt misschien wel af. Dat heb ik door de jaren heen regelmatig gezien dat ik kon afvallen. Echter stop je op een gegeven moment ook met dat diëten. En dan kom je langzamerhand gewoon weer aan. Of je moet na een paar kilo weer denken “ik ga weer streng zijn en starten met diëten”. Maar goed dat blijf je dus ook jojo-en. En dat is helemaal niet zo goed.

Lees ook: Afvallen? Dit zijn de do’s en don’ts

Ik wil fit worden!

Ik heb dus besloten dat ik gewoon weer fit wil worden. En dat kan bijvoorbeeld door lid te worden van een sportschool. Maar ik kan natuurlijk ook gewoon mijn eigen fitness apparaten kopen om fit te worden. Zo hebben mijn schoonouders een loopband op zolder. Mijn broertje heeft ook iets van een fitness toestel in huis. En wij? Wij hebben momenteel niets. Toch beweeg ik steeds meer, zelfs in huis. Wij hebben namelijk een Nintendo Switch en het ‘spel’ Just Dance. Dus ik ben regelmatig aan het dansen samen met mijn dochter.

Er is echter nog iets wat ik graag wil gaan doen. Onlangs had ik een one day retreat en daar deed ik voor het eerst yoga. Alhoewel ik met mijn buik niet alle oefeningen mee kon doen was het wel heel erg fijn. Dus ik heb besloten om een yoga mat aan te schaffen zodat ik ook thuis yoga kan gaan doen. Lijkt me echt heel fijn want yoga zorgt niet alleen voor een betere conditie en balans maar juist ook voor rust en ontspanning. En dat is ook heel erg belangrijk wanneer je aan de slag gaat met fit worden en je conditie verbeteren.

Naast alle dingen die ik thuis kan doen ga ik natuurlijk ook gewoon lekker erop uit. Ik houd heel erg van fietsen en van wandelen. En aangezien ik in een prachtig gebied woon en het nu ook nog eens heerlijk weer is kan ik dat weer lekker vaak doen. Wel moet ik opletten dat ik niet over mijn eigen grenzen heen ga. Ik ben iemand die dan direct een uur wil in plaats van rustig aan opbouwen. Ik mag mezelf dus zeker meer ruimte geven om het op te bouwen. Starten met elke dag een kwartier voor een week lang en zo rustig aan langer en langer.

Hoe zit het met jouw conditie? Ben je tevreden of zou het wel beter mogen?

1 reactie op “Je moet afvallen. Nee ik wil fit worden!

Reageren is niet mogelijk.