Het is aftellen geblazen.. of niet?

Over iets minder dan drie maanden is het zover. Dan is onze jongste telg vier jaar en mag hij naar de basisschool. Hij heeft geluk met de late zomervakantie want daardoor mag hij dus daarvoor al naar school. Normaal moet je wachten tot na de zomervakantie als je in juni jarig bent. Er moet namelijk minimaal 6 weken zitten tussen je verjaardag en de zomervakantie.

Alhoewel ons mannetje het erg naar zijn zin heeft bij de peuters en hij daar nog veel vriendjes en vriendinnetjes heeft merken we wel dat hij er steeds meer aan toe is om naar de basisschool te gaan. En ik moet toegeven dat het voor mij ook wel goed uitkomt. Nu werk ik alleen de uren dat hij naar de peuterspeelzaal is. Plus nog wat extra in de avonden en weekenden.

Gaat hij echter naar de basisschool dan heb ik opeens veel meer tijd. Kan ik in ieder geval drie dagen in de week van 8.30 uur tot 14.30 uur werken. En twee dagen van 8.30 uur tot 12.15 uur. Dat klinkt echt als muziek in de oren! En ergens toch ook weer niet. Want stiekem zie ik er ook wel weer tegenop. Niet tegen al die extra uren die ik dan voor mezelf en mijn bedrijf heb. Maar vooral dat mijn mannetje dan alweer zo groot is.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Want die basisschool is toch echt wel een mijlpaal. Een signaal dat hij echt geen kleintje meer is. Niet meer mijn baby. Maar een echt mannetje die zijn eigen wereldje gaat krijgen. Een wereldje waarin zijn beperking misschien meer de hoek om komt kijken bij anderen. En misschien ook wel bij zichzelf. Maar ook een wereld waarin hij gaat afspreken met andere kindjes. Waarin ik hem echt los moet laten op bepaalde vlakken. Super spannend vind ik dat.

Dus ja. Aan de ene kant ben ik aan het aftellen tot zijn verjaardag. En aan de andere kant houd ik hem het liefst nog heel lang dicht bij me.

Hoe was dat voor jou? Toen jouw kind naar de basisschool ging?