De af-val tag

Al een tijd geleden ben ik getagd voor de af-val tag van Janske. Ik heb hem expres bewaard voor dit jaar omdat ik wel eerst echt bezig wilde zijn met een af-val poging. Ondanks dat we pas 15 dagen onderweg zijn in dit nieuwe jaar heb ik wel het idee dat ik goed bezig ben. Ik was in ieder geval vorige week al 5 kg afgevallen, dat waren de 5 extra kilo’s die ik eigenlijk niet eens meegeteld had in mijn af-val doel. De feestdagen kilo’s, zal ik ze zo maar noemen haha. Vandaag ben ik weer op de weegschaal gaan staan, maar dan is dit artikel al online gekomen. Ben zeer benieuwd!

scale-403585_1280

Waarom wil je zo graag afvallen?

Tot mijn 18e ben ik altijd wel slank geweest, daarna ook nog wel maar toen vond ik mezelf met 69kg dik. Daarna kwam ik steeds meer en meer aan tot ik opeens 92 kg woog. Ik zou gaan trouwen en wilde dus niet met dat lijf in de trouwjurk. Ik wilde afvallen en dat lukte ook, maar liefst 12 kg viel ik af, ik woog net onder de 80kg toen ik ging trouwen. Daar was ik al erg blij mee. Na onze huwelijksreis werd ik zwanger en kwamen ook de kilo’s eraan. Na de bevalling viel ik eerst wat af maar omdat ik al snel aan de anti-depressiva ging kwam ik weer aan. Inmiddels weeg ik zo’n 110 kg en dat is niet wie ik ben. Het voelt niet goed en het is gewoon niet gezond. Daarom wil ik afvallen!

Wat is je doel of zijn je doelen? Wat is je motivatie?

Mijn doel is om weer onder die 80kg te komen en daarna zie ik wel hoe ik me erover voel. Mijn motivatie? Ik merk dat ik steeds meer lichamelijke klachten krijg en daar heeft mijn gewicht ook mee te maken. Ook wil ik voor Fay een moeder zijn die alles mee kan doen, nu kan ik niet eens met haar de glijbaan af omdat ik dan vast komt te zitten met mijn dikke reet. Niet bepaald leuk dus. Ik heb ook het doel om weer gezonder te leven en dit ook naar Fay uit te stralen.

Heb je al eerder een (geslaagde of mislukte) poging gewaagd?

Genoeg mislukte pogingen, niet echt dieten maar dat ik zou opletten enzo. En dus 1x ook een geslaagde poging. Daar was ik wel blij mee. Alleen de manier zoals ik dat toen deed lukt me nu telkens niet. Echt heel vervelend. Daarom heb ik 2016 als compleet nieuwe start genomen en is die knop echt bij me om heb ik het idee. Natuurlijk gaat het niet perfect of zoals zou moeten. Maar ik heb wel het idee dat de knop echt om is.

Hoeveel kilo zou je graag willen afvallen? Wat is je streefgewicht? 

Dat heb ik eigenlijk al verteld in de tweede vraag. Ik zou minimaal 30kg willen afvallen en een streefgewicht is natuurlijk een gezond gewicht. Maar dan moet ik wel meer dan 30 kg afvallen om echt op het juiste bmi te zitten.

Wat doe je om je doel te bereiken?

Ik heb eerst een detox gedaan. Mijn ervaringen daarmee kun je lezen in mijn artikel over de clean9. Daarna ben ik verder gegaan in hetzelfde ritme, dus ontbijten, lunchen en avondeten en dan 2 tussendoortjes erbij. Ik drink alleen nog maar water, thee en heel af en toe water met clearbear erdoorheen. Wanneer ik iets in mijn mond stop dan doe ik dit bewust. Ik denk overal bij na, wat ga ik eten, waarom ga ik dat eten, is het nodig?IMG_9518

Wat zijn je grootste valkuilen en verslavingen?

Frisdrank & chocolade. Oh en ik ben een echte Bourgondiër dus ik hou van eten. Veel eten. Ik heb moeite met mate houden, wanneer ik iets eet en ik vind het lekker dan pak ik veel. En dat is niet altijd goed. Eigenlijk nooit. Ik ga dus mezelf echt grenzen opleggen, bijvoorbeeld door een kleiner bord te pakken zodat ik ook geen grote porties kan opscheppen en door in ieder geval geen tweede keer op te scheppen.

Heb je nog tips voor anderen? 

Ik ben niet degene die tips hoort te geven. Ik heb heel veel tips maar ik kom ze zelf niet na. Maar om toch wat tips te geven.. Zo weet ik dat het goed is om voor het eten een glas water te drinken en daarna ook. Zo raak je sneller vol plus water drinken is goed voor je. Ook een tip: ontzeg jezelf niet alles wat je lekker vind. Wanneer je enorm dol bent op frisdrank zeg dan niet: ik drink NOOOOOIT meer frisdrank maar beperk jezelf bijvoorbeeld tot 1x per week 2 glazen of ‘alleen als we uit eten gaan’, of iets in die trant.

Wil jij de tag ook overnemen? Vergeet dan vooral niet Janske te noemen en ik zou het leuk vinden als je mij ook noemt. 

15 reacties op “De af-val tag

  • Leuke tag en goed dat je hier mee bezig bent!! Gaat je vast lukken. Hier weet ik dat de irritatiepunten niet alleen zullen verdwijnen door af te vallen… dus moet de motivatie nog even vinden om de juiste oefeningen te gaan zoeken en doen.

  • Succes ermee! Komt vast goed. Detoxen is een mooi startsein om te gaan afvallen. Even je lichaam opschonen. Het is sowieso goed om te variëren met je eet- en drinkpatroon als je kilo’s kwijt wilt raken.

  • Wat goed dat je er al 5 kwijt bent!! Super joh! Goed begin. Ik moet er nog 15.. Dus ik ben er ook echt mee bezig, mag helaas niet sporten dat maakt het moeilijk

  • Leuk om jou antwoorden om m’n Tag te lezen. Ik heb de volste vertrouwen in je dat het je gaat lukken Nicole, je hebt nu al een geweldig resultaat bereikt, ga zo door en je kunt het! Yes!

  • Wat ga je goed joh!! Knap!
    Hier ook bezig, maar wel in kleine beetjes… eerst maar eens gestopt met lekkere dingen doordeweeks ’s avonds eten. Binnenkort die cola er maar eens af, dat is wel een goeie ja 🙂

    Succes!

  • Het belangrijkste is dat de knop om is en dat 2016 JOUW jaar gaat worden. Ik geloof in je Nicole. En als je een keer een terugslag hebt, laat de moed niet in je schoenen zakken alsjeblieft. Je bent een topper, zet m op!

Reageren is niet mogelijk.