Adventschallenge: onzelfzuchtig

adventschallenge-e1416410139196

Doe iets goeds voor een ander, zonder daar zelf beter van te worden!

Een hele pittige opdracht als je het mij vraagt! Niet omdat ik geen dingen kan verzinnen hoor? Nee ik kan een heleboel dingen verzinnen. Maar ik wilde niet in herhaling vallen als het gaat om de eerste opdracht waarbij je dingen weggeeft. Want dat is in deze tijd wel “in”. Je geeft iets aan een ander zonder iets terug te verwachten. Net zoals met onze kerstkaarten. Ik maak ze, schrijf ze, stuur ze zonder wat terug te verwachten..

Om eerlijk te zijn ben ik er eigenlijk niet echt mee bezig geweest afgelopen week. Ik schrijf dit stuk dan ook op de dag dat hij online komt en terwijl ik typ heb ik geen idee wat het volgende woord gaat zijn. Ik ben dan ook vreselijk afgeleid door ons meisje. Kan gewoon niet stoppen met kijken naar haar! Ze is zo lekker bezig met alles ontdekken en maakt enorm veel plezier in haar eentje. Nou ja eigenlijk niet in haar eentje want ze gebruikt de hond en het konijn ook wel..onzelfzuchtig

Afgelopen week ben ik vooral bezig geweest met mijn gezin en mezelf. Lekker egoïstisch maar dat is juist iets wat ik enorm moeilijk vind en waar ik juist op moest letten van mijn psychiater. Zo heb ik voor het eerst in lange tijd kleding voor mezelf gekocht, maar daarnaast ook voor mijn man. Ik ben naar de kapper geweest, keek daar al super lang naar uit. Lekker kort kapsel met een ander kleurtje.. Just for me!

Ook ben ik gestopt met de slaapmedicatie die ik had. Inmiddels slaap ik al drie nachten zonder en ondanks het feit dat ik daardoor minder slaap en ’s nachts wel eens wakker word ben ik erg blij dat ik gestopt ben. Het voelt veel veiliger ook voor onze kleine meid en wellicht zorgt het er ook voor dat ik niet meer aankom!

Poeh, volgens mij ben ik echt niet onzelfzuchtig geweest. Ja ik heb een appje gestuurd naar mijn zieke schoonzusje en ik heb Bart zijn lievelingseten gehaald terwijl ik daar echt geen zin in had. Ook heb ik allerlei broodjes gehaald voor vrienden die op visite kwamen, maar dat was totaal zelfzuchtig haha. Vind het gewoon leuk als er visite komt. Dat telt dus alweer niet.

Nee, ik geloof dat deze opdracht voor mij totaal mislukt is! Dat betekent niet dat ik niet aan andere denk of een heel egoïstisch persoon ben, maar ik heb gewoon even een lekker weekje gehad voor mezelf. Kwam niet goed uit als het gaat om de adventschallenge maar ach.. De andere 51 weken ben ik meer met een ander bezig dan met mezelf dus ik gun mezelf dat een keertje 😉

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

11 reacties

 1. Anita op 21 december 2014 om 11:31

  Aan jezelf denken is ook ontzettend belangrijk en dat is eigenlijk nog veel mooier dan dat je de challenge goed volbracht hebt! Zoals je zelf zegt, er zijn nog 51 andere weken!

 2. Hilde op 21 december 2014 om 11:40

  Ik vind dat je toch wel heel goed bezig geweest bent! Los van het feit van de challenge…
  Dat je gestopt bent met je slaapmedicatie is echt een hele stap!
  Ik heb ook ooit slaapmedicatie genomen dus ik weet wat het is! Het is een zekerheid die je loslaat…
  En wat een prachtig kind toch he 😉
  Je bent supergoed bezig!! Echt zo verder doen hoor!
  xx

 3. Vlijtig Liesje op 21 december 2014 om 11:55

  Het moet ook net op je pad komen! De mogelijkheid om iets voor een ander te doen, bedoel ik.

 4. Karen Mee op 21 december 2014 om 11:58

  Aan jezelf denken is ook gewoon heel erg belangrijk! Dat is voor sommige mensen zelfs nog moeilijker dan onbaatzuchtig iets voor iemand anders doen…

 5. Marion op 21 december 2014 om 12:52

  Het is voor de mensen om jou heen waarschijnlijk heel erg fijn om te zien dat je dit voor jezelf doet. Dat je jezelf meer gaat gunnen en deze aandacht aan jezelf geeft. Mijn man en mijn ouders werden er echt gelukkig van om die ommekeer bij mij te zien. Bij jou zal dat ook zo werken, dus in die zin heb je toch iets heel moois voor anderen gedaan. Echt waar. Mij heb je in ieder geval een glimlach bezorgd, want ik ben echt blij te lezen dat je dit voor jezelf doet. Liefs.

 6. Veronique op 21 december 2014 om 16:03

  Wat ontzettend goed dat je deze week lekker aan jezelf en je gezinnetje hebt gedacht, want ook dat is heel belangrijk 🙂

 7. Janske op 21 december 2014 om 16:31

  Je hebt het hartstikke goed gedaan! Wat fijn dat je gestopt bent met de medicatie! Fijne dagen!

 8. Wytske op 21 december 2014 om 20:15

  Good for you!!! Soms heb je dat heel hard nodig en niet alleen jij, maar ook je gezin! Je dochter heeft meer aan een moeder die ook goed voor zichzelf zorgt, dan een die alleen aan anderen denkt. En ik ben het met vlijtig liesje eens: het moet ook op je pad komen.

 9. Tamara op 21 december 2014 om 23:05

  goed bezig zijn voor jezelf is ook goed voor de mensen om je heen. Zo zien zij het ook dat je groeit en bezig bent met waar je hard voor werkt. Ik ben in ieder geval trots op je 🙂

 10. Minke op 22 december 2014 om 20:57

  Wat mooi om te lezen. Ik vind dat. Je het goed hebt gedaan.
  Tijd voor jezelf en je gezin is heel belangrijk. Net wat je zegt, vriendelijk naar anderen zijn kan heel goed ook een andere week.
  Wat super om te horen dat je bent gestopt met de slaapmedicatie en dat dat ook goed gaat.
  Wees trots op jezelf en je gezin!

  Hele fijne feestdagen gewenst!

 11. Jenn op 24 december 2014 om 16:50

  Ik vind dat je het hartstikke goed gedaan hebt! Aan jezelf denken is ook heel belangrijk en helemaal niet egoïstisch.

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje