Adventschallenge || Minimalisme + win!

Minimalisme: Verzamel iedere dag een voorwerp waar je niets meer mee doet. En geef deze weg.

Dat was de opdracht van afgelopen week. Om eerlijk te zijn best een pittige want we hebben dit jaar sowieso al een hoop verkocht op een markt, plus ik geef regelmatig wat weg op de weggeefhoek van ons dorp en heb laatst nog wat kledingzakken naar het leger des heils gebracht.

Bewust bezig met minimalisme ben ik dus zeker wel! Al kan ik net zo goed ook weer een hoop dingen kopen. Maar ik denk vaak wel goed na of ik het echt nodig heb. Laatst bij de Action heb ik zelfs dingen terug gelegd omdat ik me besefte dat ik al genoeg van die dingen had. (Nou ja, wellicht was er iemand die me dat influisterde haha)

Nu ben ik toch nog even flink gaan zoeken en heb uiteraard toch nog wat spulletjes gevonden om weg te geven.

~ Wat sandalen en schoenen
~ Een stapel boeken
~ Een nieuwe trui met het prijskaartje er nog aan
~ Een stapel Project Life kaartjes
~ Parfum

Dat laatste is sowieso al naar mijn moeder gegaan. Die “verraste” ik met een pakketje. minimalismeDe overige spulletjes zet ik op de weggeefhoek (de trui), leg ik in het gemeenschapshuis neer (de boeken), gooi ik in de kledingbak (de schoenen en sandalen) en geef ik weg aan een vriendin (de Project Life kaartjes).

WIN! WIN! WIN! Omdat ik nu toch aan het weggeven ben, wil ik van de gelegenheid gebruik maken om een tegoed van €15,- weg te geven voor de website Greetz. De kerstdagen komen eraan en dat betekent vaak ook kerstkaarten. Heb je geen zin om ze te schrijven, typ ze dan! Wat moet je doen om te winnen? Een reactie achter laten en vertellen wie jij zeker een kaartje zou sturen en waarom!minimalisme win greetz actie

Ik vond het een leuke opdracht om aan te werken en heb super veel zin in de opdracht van komende week. De komende week mogen we namelijk, nee eigenlijk moeten we, aan onszelf denken. Even tot rust komen voordat de echte december stress straks komt. Elke dag dus een moment voor jezelf, op welke manier dat ook. Denk klein, denk groot, denk samen of alleen. Als jij er zelf maar beter van wordt.

Doe elke dag iets voor jezelf, zodat jij tot rust komt of waardoor je juist energie krijgt.

Volgende week zondag zal ik dan weer met jullie delen welke dingen ik puur voor mezelf heb gedaan! Ik zou het leuk vinden als jij ook mee doet. Dat kan met de gehele challenge maar je kunt bijvoorbeeld ook alleen deze opdracht doen. Meld je aan bij de Facebookgroep als je wilt.

14 reacties op “Adventschallenge || Minimalisme + win!

 • Wat goed dat je wat spullen bij de Action hebt laten liggen 😉 en weggeven normaal voor je is!
  Ik zou een goede vriendin van mij een kaartje willen sturen, zorgt momenteel zelf voor haar 3 kinderen en heeft het niet altijd makkelijk. Zou haar dan willen laten weten dat ik er voor haar ben.

 • Marieke Bijl zegt:

  Goed dat je elke dag even aan jezelf gaat denken. Ben benieuwd hoe je het ga doen. Hopelijk nog wat goeie punten er tussen die ik van je kan overnemen. Neem het zo vaak voor maar lukt me maar zelden.

  Ik zou een kaartje naar m’n lieve ouders willen sturen. Ze doen zo onwijs veel dat kan ik nooit teruggeven. Probeer elke maand wel een kaartje te sturen om aan te geven hoe blij ik met ze bent.

  Fijne zondag!

 • Wat een goed initiatief! Greetz vind ik zo handig, je kan de kaarten schrijven en inplannen om te versturen, dat vind ik ook zo makkelijk. Ik stuur zeker een kaartje naar mijn oud-buurmeisje. We zien elkaar niet zo vaak meer, maar ik denk nog regelmatig aan haar.

 • Ik vind greetz echt super handig voor mijn kaartjes, maar de helft van mijn kerstkaarten moeten naar Engeland en dat past niet in die regeltjes dus die adressen moet ik toch echt handmatig schrijven. Die postzegels zijn ook een stuk duurder dus dit tegoed zou mij heel goed uitkomen

 • Leuk om te lezen hoe je je challenge hebt ingevuld! En ik ben vooral benieuwd hoe iedereen het komende week gaat invullen. Want dat is nog wel een challenge waar ik moeite mee heb. 😉

  En ook heel erg leuk dat je er een winactie aan hebt vast geplakt. Ik zou het leuk vinden om deze te winnen. Ik zou mijn broer een heel bijzonder kaartje sturen. Normaal worden kerstkaarten klakkeloos geschreven en verstuurd of afgegeven, maar dit jaar wil ik mijn broer een mooi en bijzonder kaartje geven. Hij zit in een hele moeilijke periode en ziet zijn zoontje van 2 nu niet. Daar heeft hij ontzettend veel verdriet van en ik zou hem willen laten weten dat ik hem een ongelooflijk mooie, bijzondere en krachtige man vindt en dat ik er trots op ben dat hij mijn broer is.

 • Je bent lekker bezig geweest! En dat terwijl je eigenlijk al veel had opgeruimd.

  Kaartjes sturen doe ik graag!
  Stuur graag wat naar m’n zusje, die ik minder zie dan ik zou willen. En in deze maanden mis ik haar regelmatig.

 • Wat een leuke spulletjes heb je weg gedaan! Wat lief dat je ook aan je moeder dacht 🙂
  Ben heel benieuwd naar de tweede opdracht, zit vol ideeën! En wat een geweldig idee dat je er een win actie bij heb gedaan 🙂

 • Wat goed dat je zo bewust nadenkt over de spullen die je hebt, misschien zou ik dat ook eens moeten gaan doen. 😉

  Me hartje Greetz!!
  Mijn beste vriendinnetje zit een jaar voor haar werk in Zweden en ook al Skypen we bijna elke dag, ik mis haar vreselijk. Ik zou haar dus heel graag een kaart willen sturen omdat ik zo ontzettend trots op haar ben en ik zo ontzettend blij ben dat zij mijn beste vriendin is.

 • Wat leuk om te zien dat je nog spullen hebt kunnen vinden.
  Ook erg leuk om er direct een winactie aan te koppelen. Deze actie laat ik aan mij voorbij gaan.
  Heb toevallig kort geleden kerstkaarten gekocht.
  Ik hoop dat je er een ander blij mee kunt maken! 🙂
  Succes met de volgende challenge.

 • Mocht ik winnen, dan wend ik dit tegoed niet aan voor kerstpost (daar gebruik ik liever de wat goedkopere kaarten voor), maar voor verjaardagskaarten. Voor familie en vriendinnen; die 15 euro heb ik zo besteed.

 • Hihi fluisterde ik je wat in.. nee toch 😉 want heb je wel aan een selphy geholpen hihi. Leuke uitvoering van de opdracht, flink aantal spullen heb je weg gegeven.

  En ik doe graag mee aan de greetz. In iedere geval wil ik de opa’s en oma’s, + achtergroot opa en oma een persoonlijk kaartje sturen met foto’s van Zoë. Gaan ze vast hartstikke leuk vinden!

 • Wat goed om zo af en toe wat weg te geven! Ik heb al een tijdje een zak met kleding liggen, alleen vergeet ik het steeds om die weg te brengen… Oeps. Maar je helpt me zo wel herinneren haha!

  Ik zou mijn moeder graag een kerstkaart willen sturen. Ze woont aan de andere kant van het land, waardoor we elkaar weinig zien. We bellen wel dagelijks, maar een geweldige kerstkaart is toch ook wel erg leuk om te versturen én te ontvangen natuurlijk!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *