Adventschallenge || de introductie

adventschallenge-e1416410139196

Over iets meer dan een maand is het alweer kerst. Kerst is van oorsprong een Christelijk feest waarbij de geboorte van Jezus wordt gevierd. Zelf ben ik gedoopt en heb ik op een katholieke school gezeten dus ik weet wel het een en ander, maar ik ben niet echt gelovig. Voor mij is kerst vooral het samenzijn met familie en stilstaan bij de mensen die er niet meer zijn.

Toch kijk ik altijd heel erg uit naar de kerstperiode en ben ik toch meer bewust bezig met bepaalde thema’s. T’hema’s zoals minimalisme, hulpvaardigheid, happiness en nog veel meer. Thema’s die (toevallig!) ook terug komen in de adventschallenge die Linda heeft bedacht. Dus toen Linda me benaderde of ik mee wilde doen aan een advent (= komst) challenge voor kerst hoefde ik niet lang na te denken.

De uitgangspunten

De afspraken voor de adventschallenge luiden als volgt;

 • De challenge duurt vier weken, iedere week staat in het teken van een ander thema met een nieuwe opdracht.
 • Op zondag delen we de opdracht voor de volgende week.
 • Je bent vrij om je eigen twist aan de opdracht te geven. Zo blijft het leuk om alles te lezen.
 • Voor vragen, uitwisseling en het delen van je blogjes is er een facebook groep aangemaakt.
 • Wil je mee doen? Leuk! de challenges zijn ook zeer goed te doen als je geen kinderen hebt.
 • Natuurlijk waardeer ik het heel erg als je naar dit artikel linkt als je meedoet.

De deelnemers (tot nu toe)

Astrid van Coole Ouders
Hilde van Miss Koffieklets
Kim van Webkim
Laura van Laura Collin
Minke van Just the Little Thing
Mirella van Mir Stylez
Tamara van Crazy Great Life
Veronique van Love 2 be a young mom
Minke van Just the little thing
Marjo van Mar-Joya

En natuurlijk Linda van Mamaliefde.

Eerste challenge

De eerste challenge  staat in het teken van minimalisme & weggeven. Iedereen is natuurlijk nog volop in de Sinterklaas stemming. Met deze challenge sluiten we daar op aan. De opdracht voor deze eerste week is eigenlijk heel eenvoudig;

Verzamel iedere dag een voorwerp waar je niets meer mee doet.
En geef deze weg.

Het staat je helemaal vrij om deze opdracht uit te voeren zoals jij wilt. Ga je elke dag een voorwerp weggeven, verzamel je ze op één dag? Aan wie geef je ze weg? De buurvrouw die het nodig heeft? Breng je het naar de kringloopwinkel? Wat jij wilt!

Ik ben er klaar voor in ieder geval! Volgende week zal ik jullie vertellen hoe deze eerste challenge is gelopen voor mij en zal ik ook de linkjes delen naar de andere bloggers!

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

20 reacties

 1. Marion op 23 november 2014 om 07:59

  Wat een mooie challenge! Ik ben heel erg benieuwd hoe je ‘m gaat invullen.

  • Linda op 23 november 2014 om 08:41

   Je mag ook meedoen hoor! Is niet alleen voor mama’s.

 2. Linda op 23 november 2014 om 08:40

  Gezellig dat je meedoet en bedankt voor het meedenken over de opdrachten!

  • Nicole (misseagles) op 23 november 2014 om 09:59

   Graag gedaan, het wordt echt een geweldig project, fijn om bij al die dingen stil te staan!

 3. Anita op 23 november 2014 om 10:29

  Erg mooie challenge, ik ga als niet-mama meedoen.

 4. Jenn op 23 november 2014 om 11:47

  Wat een mooiechallenge, ik denk dat ik ook meedoe!

 5. Veronique op 23 november 2014 om 11:48

  Leuk dat je ook mee doet!

 6. Michelle op 23 november 2014 om 14:32

  Wat een leuke challenge! Misschien dat ik ook wel mee ga doen =)

  • Nicole (misseagles) op 23 november 2014 om 14:41

   Ja leuk!!

 7. Cecilia op 23 november 2014 om 15:21

  Wat een mooie challenge. Ik denk dat ik ook mee doe.
  Moet ik mij dan nog ergens aanmelden?

  • Nicole (misseagles) op 23 november 2014 om 15:58

   Nee hoor alleen wel linda linken aangezien zij de bedenker is!

  • Linda op 23 november 2014 om 16:09

   Leuk dat je ook mee wilt doen. Je hoeft je nergens aan te melden, het is wel leuk als je lid wordt van de adventchallenge facebook groep. Dan kunnen we allemaal meelezen!

   • Cecilia op 23 november 2014 om 16:15

    Ik heb mij net aangemeld bij de groep. En ik zal zeker in mijn bericht Linda vermelden 🙂

 8. Dhini op 23 november 2014 om 20:15

  wat superleuk idee

 9. Petra op 23 november 2014 om 20:49

  Een hele mooie challenge. Ben benieuwd naar de invulling.

 10. Laura op 23 november 2014 om 22:33

  Gezellig om met een grote groep deze challenge te doen! Ik heb er echt veel zin in en ben ook erg benieuwd hoe ieder van ons alles invult! 🙂

 11. Tamara op 23 november 2014 om 23:19

  Jij ook heel veel succes met de challenge. Leuk dat we beide mee doen.

 12. Hilde op 24 november 2014 om 18:16

  Wat een superleuk blog heb jij toch!!
  Ik ben benieuwd hoe jij het gaat invullen, het wordt een gezellige boel 🙂
  Tot gauw!
  xxx

 13. Els op 25 november 2014 om 11:54

  Ik doe ook mee,ben al druk aan het nadenken wat ik allemaal weg ga geven deze week.

 14. Janneke op 1 december 2014 om 12:01

  Kerst is oorspronkelijk geen christelijk feest. Het is een heidens feest. Kerst komt van het woord kerstening, wat letterlijk betekent christelijk maken. Toen christenen probeerden Noord-Europa katholiek te maken, bleken enkele rituelen en feesten te populair om in de vergetelheid te raken. Het Midwinterfeest werd omgedoopt tot Kerstmis en bleef daardoor bestaan. Het was oorspronkelijk een manier om te vieren dat de dagen weer langer werden. Pasen is bijvoorbeeld ook een heidens feest wat werd gekerstend. Er wordt trouwens tegenwoordig gedacht dat jezus werd geboren in de lente of zomer.

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje