Adventschallenge || de introductie

Over iets meer dan een maand is het alweer kerst. Kerst is van oorsprong een Christelijk feest waarbij de geboorte van Jezus wordt gevierd. Zelf ben ik gedoopt en heb ik op een katholieke school gezeten dus ik weet wel het een en ander, maar ik ben niet echt gelovig. Voor mij is kerst vooral het samenzijn met familie en stilstaan bij de mensen die er niet meer zijn.

Toch kijk ik altijd heel erg uit naar de kerstperiode en ben ik toch meer bewust bezig met bepaalde thema’s. T’hema’s zoals minimalisme, hulpvaardigheid, happiness en nog veel meer. Thema’s die (toevallig!) ook terug komen in de adventschallenge die Linda heeft bedacht. Dus toen Linda me benaderde of ik mee wilde doen aan een advent (= komst) challenge voor kerst hoefde ik niet lang na te denken.

De uitgangspunten

De afspraken voor de adventschallenge luiden als volgt;

Bol AlgemeenBol Algemeen
  • De challenge duurt vier weken, iedere week staat in het teken van een ander thema met een nieuwe opdracht.
  • Op zondag delen we de opdracht voor de volgende week.
  • Je bent vrij om je eigen twist aan de opdracht te geven. Zo blijft het leuk om alles te lezen.
  • Voor vragen, uitwisseling en het delen van je blogjes is er een facebook groep aangemaakt.
  • Wil je mee doen? Leuk! de challenges zijn ook zeer goed te doen als je geen kinderen hebt.
  • Natuurlijk waardeer ik het heel erg als je naar dit artikel linkt als je meedoet.

De deelnemers (tot nu toe)

Astrid van Coole Ouders
Hilde van Miss Koffieklets
Kim van Webkim
Laura van Laura Collin
Minke van Just the Little Thing
Mirella van Mir Stylez
Tamara van Crazy Great Life
Veronique van Love 2 be a young mom
Minke van Just the little thing
Marjo van Mar-Joya

En natuurlijk Linda van Mamaliefde.

Eerste challenge

De eerste challenge  staat in het teken van minimalisme & weggeven. Iedereen is natuurlijk nog volop in de Sinterklaas stemming. Met deze challenge sluiten we daar op aan. De opdracht voor deze eerste week is eigenlijk heel eenvoudig;

Verzamel iedere dag een voorwerp waar je niets meer mee doet.
En geef deze weg.

Het staat je helemaal vrij om deze opdracht uit te voeren zoals jij wilt. Ga je elke dag een voorwerp weggeven, verzamel je ze op één dag? Aan wie geef je ze weg? De buurvrouw die het nodig heeft? Breng je het naar de kringloopwinkel? Wat jij wilt!

Ik ben er klaar voor in ieder geval! Volgende week zal ik jullie vertellen hoe deze eerste challenge is gelopen voor mij en zal ik ook de linkjes delen naar de andere bloggers!

20 reacties op “Adventschallenge || de introductie

Reageren is niet mogelijk.