Persoonlijk: ademnood (slaapapneu)

dog-923610_1280

Ik weet zeker dat er nu een aantal mensen bij de titel ‘Ademnood’ een bepaald liedje in hun hoofd krijgen haha. En nee dat deed ik niet expres, maar ik vind het wel heel grappig. Benieuwd ook hoeveel mensen aan het eind van de dag nog steeds dat nummer niet uit hun hoofd krijgen. Hihi, erg besmettelijk. Maar goed, genoeg gein. Tijd voor serious business. Want zoals de vaste lezer weet kreeg ik vorige week woensdag de uitslag van mijn ziekenhuis onderzoeken. Ik moest daar een nachtje voor blijven slapen en ik werd de dag erop met spoed gevraagd om langs te komen.. 

De diagnose: slaapapneu

Ik was in het ziekenhuis vrij snel aan de beurt en kon dus al vrij snel naar binnen bij de longarts. Echter stond ik 2 minuten later weer buiten. Ik kreeg de uitslag, ze liet wat statistieken zien en toen kon ik gaan. Ik was helemaal van de wap want ik had nogal wat te horen gekregen in die korte tijd. Toch moest ik direct door naar een andere afdeling want ik moest geprikt worden in mijn slagader.

Wat was nu de diagnose? Ik had ernstige slaapapneu, ook wel OSAS genoemd. Je hebt slaapapneu wanneer je tijdens je slaap meer dan 15 ademstops hebt per uur. Je komt dan ook niet of amper in je echte slaap. Het wordt ernstig genoemd wanneer je meer dan 30 ademstops per uur hebt. Bij mij zijn er 145 ademstops per uur gemeten! Ze tellen het overigens ook pas als ademstop wanneer je langer dan 10 seconde ophoudt met ademen.

Door die veel ademstops heb ik een enorm hoog risico op hartfalen en andere orgaanaantastingen. Ook is mijn zuurstof in de nacht ook schrikwekkend laag. Vandaar dat er snel actie werd genomen!

Het besef

Doordat mijn zuurstof in de nacht zo laag is wilden ze ook weten of dat overdag ook zo is. Daarom kreeg ik dus een spuit in mijn slagader zodat ze dit konden onderzoeken. Echter kreeg ik tijdens de eerste (mislukte) prikpoging een paniekaanval. Het nieuws begon een beetje in te zinken en ik raakte dus in paniek, ging hyperventileren en viel bijna flauw. Er werd direct een andere stoel gehaald, eentje speciaal om in flauw te vallen haha.

Ik besefte me dat ik geen maanden meer had moeten wachten met dit onderzoek. En er kwam vanalles boven, heel veel kwam er boven. Ik had al lange tijd geen tranen meer gelaten maar kon het nu niet meer binnen houden. Gelukkig was de verpleegkundige enorm begripvol en had ze alle tijd. Tenminste dat liet ze me in ieder geval geloven. Erg lief..

En nu?

elephant-310551_1280Nu ben ik aan het wachten op de afspraak om mijn masker te laten opmeten. Die is pas op 30 september. Dat vind ik zelf nog best lang, vooral omdat ze overal spoed achter wilden zetten aangezien het hoge risico. Het zorgt er ook voor dat ik nog slechter slaap omdat ik me er druk om maak. Ik weet dat ik het niet moet doen, maar het is net zoals met de roze olifant. Als je zegt dat je er niet aan moet denken, doe je het!

Ik houd jullie op de hoogte.

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

23 reacties

 1. Romy op 21 september 2015 om 07:06

  Wat heftig! Ik zou me ook kapot schrikken van zilk nieuws. Toch fijn dat je het onderzoek hebt laten doen en er actie ondernomen kan worden. Hopelijk kan je een beetje ontspannen tot die tijd. Heel veel sterkte!

 2. Marion op 21 september 2015 om 07:23

  Meis wat schrikken, maar wat ben ik blij dat je dit onderzoek hebt laten doen. Je moet er niet aan denken dat je jezelf niet serieus genomen had. Probeer rustig aan te doen en niet teveel te stressen. I know, makkelijk gezegd, ik weet het. Hou je haaks, meis. X

 3. Hanneke Koper op 21 september 2015 om 07:56

  Jemig dat is niet niks. Als verpleegkundige weet ik dat je er heel oud mee kan worden.
  Ik hoop dat je straks met dat masker weer lekker kan slapen en uitgerust wakker gaat worden. Al heeft het slapen met zo een ding op je gezicht natuurlijk ook wat wentijd nodig.
  Heel veel succes de komende tijd met lekker slapen!

 4. Meike op 21 september 2015 om 08:13

  Ik zie nu een roze olifant Ademnood zingen… bedankt…?
  Alle gekheid op een stokje. Wat een heftig verhaal. Dit is behoorlijk schrikken. Ik hoop dat het masker gaat bijdragen aan een goede nachtrust.

 5. Charlotte op 21 september 2015 om 08:16

  Dat duurt inderdaad nog lang voordat je het masker krijgt 🙁 Hopelijk merk je straks meteen verschil!

 6. Karen op 21 september 2015 om 08:29

  Wat ontzettend vervelend voor je. Maar zoals je zelf ook al zei laatst, je hebt nu wel wat meer duidelijkheid. Mijn vader heeft ook apneu. Heb je je amandelen trouwens nog? Dat schijnt ook te kunnen helpen?

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 21 september 2015 om 23:13

   Ja ik heb inderdaad ook nog een afspraak bij de KNO arts, die gaat daarnaar kijken 🙂

 7. Anita op 21 september 2015 om 08:44

  Dikke knuffel meis en ja nu heb ik ademnood in mijn hoofd 😉

 8. Bregje op 21 september 2015 om 08:47

  Bat het nog zolang duurt met het masker! ‘hopelijk helpt het en slaap je daarna tukken beter!! x

 9. Marijke I easydailyfood op 21 september 2015 om 09:27

  Jeetje meid wat veel ademstops! Wat zullen jullie geschrokken zijn. Heel veel sterkte met hoe je nu verder gaat tijdens het lange wachten op het masker. Heftig!

 10. Lifesabout op 21 september 2015 om 09:33

  Heftig allemaal, het is niet niks wat je allemaal te horen krijgt! Gelukkig ben je er optijd bij. Ik hoop dat het straks snel beter met je gaat en dat je het overdag ook merkt aan je energie!

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 21 september 2015 om 23:13

   Ja daar gaan we gewoon voor!!

 11. Barbara op 21 september 2015 om 10:05

  Nogmaals een hele dikke knuffel, als je erover wilt praten, er is hier altijd een luisterend oor! xxx

 12. Jenn op 21 september 2015 om 11:32

  Jeetje, heftig hoor! Maar wel fijn dat ze er iets aan gaan doen.

  ps, ik dacht niet aan het liedje, tot je me er op wees… bedankt.

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 21 september 2015 om 23:13

   Hahahaha graag gedaan! Wist je trouwens dat je inmiddels alweer 200 reacties op meisje-eigenwijsje hebt achtergelaten? 🙂

 13. Lodi op 21 september 2015 om 14:26

  Jeetje meis, wat heftig, eng en naar ook. Sterkte en succes nog even tot 30 september.

 14. Lifetimes op 21 september 2015 om 15:56

  Waue, wat heftig zeg! Ik snap best dat je een paniekaanval kreeg toen je alles een beetje begon te beseffen. Heel veel sterkte! Xx

 15. theemetboekjes op 21 september 2015 om 17:34

  Wauw dat klinkt behoorlijk heftig, dat moet wel schrikken zijn geweest! Hopelijk helpt zo’n masker.

 16. Lonneke op 21 september 2015 om 20:17

  Dat is heel naar zeg! Ik kan me voorstellen dat je daar even goed van schrok. Gelukkig is het wel op te lossen, maar het is hoe dan ook niet prettig. Hopelijk brengt het slaapmasker je wat rust (letterlijk).

 17. Tamara - Crazygreatlife op 21 september 2015 om 21:17

  Wat ontzettend schrikken! Dit zijn wel heel veel ademstops. Misschien aangeven dat je het wel heel lang vind duren? Vaak heb je veel baat met een masker. Sterkte!

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 21 september 2015 om 23:11

   Ja had ik ook aangegeven, maar ze konden echt niet eerder, dit was spoed. Vreemd he!

 18. Marguerita op 21 september 2015 om 21:29

  Oh heftig joh, niet gek dat je zo van slag was. Mijn schoonvader slaapt ook met zo’n masker, het schijnt wel te wennen. Kun je lekker darth vader imiteren 😉 ik hoop dat alles voorspoedig verloopt, heel veel sterkte de komende periode. Is niet niks dit nieuws…

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 21 september 2015 om 23:10

   Ja ik hoor dus inderdaad ook dat vooral mannen boven de 50 osas krijgen, oh ja en ik.. Pff zie mezelf al rest van mn leven met dat masker. Bluh! Hopelijk werkt het ding snel!

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje