Action haarverf festival colors (review)

Al jaren heb ik in mijn hoofd dat ik mijn haar eens een onnatuurlijke kleur wil geven. Vroeger was ik echt enorm lichtblond maar tegenwoordig moet ik mijn haren zelfs blond verven. Zo donker zijn ze geworden. En als je dan toch al bezig bent met verven kun je net zo goed ook een ander kleurtje erin doen. Roze bijvoorbeeld. Dus toen ik de festival colors haarverf van de Action zag staan twijfelde ik geen moment en nam een doosje mee. 

Twijfel: ben ik er niet te oud voor?

Eenmaal thuis sloeg de twijfel toe, want is het wel iets voor een moeder van 33 jaar met twee kinderen? Het scheelt wel dat ik de “pale pink” variant had gekozen, want die zou tenminste niet fel roze worden. Toch had ik mijn volgers op Instagram en mijn vriendinnen nodig om me te overtuigen het gewoon te proberen. Niet direct mijn hele haar verven, maar alleen aan de onder kant. Ze noemen dat dip dye geloof ik, haha.

Action haarverf festival colors

Omdat ik echt een schijtluis ben wat betreft dingen proberen wat invloed heeft op mijn uiterlijk vertel ik over mijn twee pogingen. Waarom twee pogingen? Nou je kunt het waarschijnlijk wel raden maar de eerste poging was hartstikke mislukt!

Bol AlgemeenBol Algemeen

Action haarverf pale pink: poging 1

Een dag voor het kennisevent Blogger by Nature besloot ik om de sprong te wagen en verfde ik alleen van de onderste laag haren (de andere haren had ik even opgestoken) de onderste punten. Ik liet het netjes 15 minuten in zitten en tijdens het uitspoelen dacht ik echt dat het heel erg roze was. Maar helaas, nadat mijn haren droog waren bleek dus dat je het amper zag. Sowieso zaten de rest van mijn haren over de roze gloed heen.

Missie mislukt dus.

Lees ook: mijn gezichtsverzorging in de ochtend

Action haarverf pale pink: poging 2

Een aantal dagen later deed ik poging nummer twee. Ik waste mijn haren die ochtend met zilvershampoo aangezien ik ook mijn haren pasgeleden blond had geverfd. Ik had het idee dat het wat gelig uitviel dus vandaar de zilvershampoo. Nadat ik de kinderen weg had gebracht en mijn haar handdoek droeg was besloot ik om ze opnieuw met de roze haarverf in te smeren. Dit keer alle lagen van mijn haar, maar dan wel nog steeds slechts een deel en niet helemaal.

Ook nu durfde ik het niet langer dan 15 minuten erin te laten zitten aangezien ze daar in de omschrijving erg streng in waren. En ook ditmaal had ik het idee tijdens het uitwassen dat het erg heel erg roze was.

Ik droogde mijn haren met de handdoek – ik heb geen föhn – en zag dat er echt een hele mooie roze gloed in mijn haren zat. Ja! Dit is dus precies wat ik wilde. Lekker subtiel maar toch roze. Ook mijn man was er erg blij mee want hij was bang voor lelijk roze maar ook hij vindt dit dus mooi. Wel vond ik het moeilijk om het op de foto te krijgen zoals het er echt uitziet. Komt waarschijnlijk ook omdat mijn eigen haar nog vrij donkerblond is.

Action haarverf festival colors review

Review Action haarverf festival colors

De haarverf kost €1,84 wat dus echt niet veel is. Wel zorgt de prijs misschien voor twijfel over de kwaliteit. Volgens de verpakking is de verf na 3 tot 10 wasbeurten uit je haar en bij mij was dat na 2 wasbeurten. Of tenminste, waarschijnlijk was het er nog niet helemaal uit maar dan moest je wel heel goed kijken!

Verder zijn de instructies heel kort maar duidelijk en zitten er ook handschoenen bij. Wat ook erg fijn is, is dat er wash-out shampoo bij zit voor wanneer je toch vindt dat het te donker/fel is. Dan kun je met die shampoo de kleur wat vervagen. Er zitten twee verpakkingen bij. Eentje mag je direct na het verven gebruiken, de ander pas vijf dagen later.

Ze raden deze haarverf aan voor mensen met wit en lichtblond haar. Al dan niet geverfd. Heb je zelf donkerder haar dan is het aan te raden om eerst je haren te bleken. Anders pakt de verf niet.

Er zijn diverse kleuren te koop zoals mint, blauw, roze en volgens mij zelfs grijs. Ik denk dat ik de volgende keer voor mint ga of wellicht gewoon weer voor roze. Maar dan mijn hele haren.

4 reacties op “Action haarverf festival colors (review)

  • O leuk, ga ik toch eens kijken daar! Ik heb mijn haar pas blauw geverfd, alleen werd dat groen. Nu heb ik nog een verpakking met lila verf, maar wil ook iets van grijs hebben (om mijn man te vriend te houden, die heeft het niet zo met die kleurtjes).

  • Ik vind die kleuren echt super tof! maar mijn haar is zo donker dat je het na de eerste wasbeurt (lees: het uispoelen van het spul) al bijna niet meer ziet.
    Ik wil wel mijn haar in een zomerse lichterbruin gaan verven. 😀 dat lijkt me dan wel weer heel tof! Dus dat ga ik waarchijnlijk deze week doen

Reageren is niet mogelijk.