Achtertuin

Sinds dat wij in De Hei wonen hebben we niets gedaan aan de achtertuin. Nu zijn we er ook komen te wonen in de winter én hebben we het geluk dat de achtertuin volledig bestraat is dus we hoefden ook niet zoveel te doen. Maar het was toch een hele kale boel. En dat terwijl het nu in de natuur allemaal steeds mooier aan het worden is door al het groen, de bloesem en de bloempjes die je weer ziet verschijnen. Tijd dus om ook te beginnen aan de achtertuin… Vind je niet?
1

Dus manlief en ik besloten om alvast stap 1 uit te voeren qua achtertuin.. En dat is: een zitgedeelte! Al sinds we samen zijn dromen we al over een grote tuin met een heel gezellig zitje. Het liefst zo’n loungegedeelte, vind dat er altijd zo knus uitzien bij anderen… Wij naar de Cranenbroek, die bij ons niet al te ver weg zit en daar rondkijken voor een lounge set. Goh wat is dat moeilijk zeg en wat hebben we eigenlijk toch een dure smaak haha! Voordat we de keus voor een lounge set maakten zagen we eerst een paviljoen. Ik was gelijk verliefd. Zoiets zou echt perfect bij ons staan.. Vooral omdat ik graag een soort van overkapping wil, maar aangezien dat op dit moment voor ons niet te doen is zou een paviljoen een perfecte vervanging zijn ervoor!
2Er was nog even de vraag waar we hem neer wilden zetten want in eerste instantie wilde we hem op de plek waar ooit de overkapping komt (mochten we hier lang blijven wonen). Maar uiteindelijk besloten we hem toch neer te zetten tegen de achterschutting aan. Toen kwam ook nog de keuze wel kleur we wilden en konden we er nog zijwanden bij krijgen. Aangezien het bij ons in De Hei nogal flink kan waaien was die keus ook snel gemaakt. Twee zijwanden, zet maar op de rekening erbij!
3De lounge set was nog even lastig. Want in eerste instantie hadden we er eentje gekozen die echt goddelijk zat maar wel enorm duur was. Na goed nadenken hebben we daar toch maar niet voor gekozen en keken we verder voor een set die én goed zat én betaalbaar was. Die werd ook gevonden, naast een nieuwe bbq, dus de rekening kon worden opgemaakt. Nadat manlief 2x op en neer reed om alle spullen ook mee te nemen konden we de dag erop bezig gaan om alles op te zetten…
4Met de hulp van mijn vader (en moeder die lekker rondsjouwde met Fay) stond de paviljoen vrij snel en kon de lounge set neergezet worden.
5Alvast een hangplant die ik met mijn verjaardag kreeg neergehangen zodat er al wat kleur in de toko kwam en dan de komende tijd leuke accessoires bij elkaar zoeken om de boel nog wat meer op te vrolijken! Sowieso heb ik een hele stapel pallets gekregen waarmee ik nog het een en ander van plan ben. Maar daar komt nog een artikel over!
6Zo ziet ons stulpje eruit vanuit de woonkamer. (let maar niet op de vieze ramen) Mooi he?!

13 reacties op “Achtertuin

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *