Accessoires maken het af (HMC #6)

van-snot-naar-hot

Een halve dag later dan eigenlijk hoort, maar door het Sinterklaasweekend en alle voorbereidingen in de week ervoor heb ik geen tijd gehad om dit artikel te schrijven. Slap excuus, maar gelukkig hoef ik me niet bij een baas te verantwoorden haha. Dat scheelt. De make-up challenge van vorige week vond ik het lastigste, maar uiteindelijk heb ik er wellicht wel het meeste aan gehad. Ik merk aan mezelf dat ik sneller nog even wat lipstick op doe en vooral mijn wenkbrauwen doe. Wanneer je de wenkbrauwen doet maakt dit je gezicht direct heel wat sprekender en ‘af’. Maar vandaag wacht dus een nieuwe challenge: sieraden. 

Accessoires maken het af!

Wanneer je bezig bent met je uiterlijke verzorging en je denkt aan kleding, haren en make-up dan kunnen accessoires niet ontbreken. Een ketting, oorbellen of een sjaal kunnen een outfit echt af maken. Maar het kan ook too much zijn, dus let daarbij wel op. Wanneer je bijvoorbeeld een glitterend topje draagt met veel bling bling erin dan is het niet slim om ook nog heftige make-up te dragen en enorm grote en opvallende oorbellen te dragen. Nee de juiste dosering is juist erg belangrijk.

Is je outfit redelijk neutraal dan kun je juist wel helemaal los gaan met accessoires. Draag dan een rij armbanden, een opvallende ring en diamanten oorbellen. Of leg juist de nadruk ergens op met je statement ketting. Maar niet alleen sieraden kunnen veel voor je doen, ook sjaaltjes zijn bij mij een favoriete accessoire.

accessoires maken het af

Ik hou van sjaals

Ik ben echt een sjaal meisje al heb je me ze de laatste tijd niet veel zien dragen. Dit heeft eigenlijk alleen als reden dat ik gewoon niet veel aandacht aan mezelf besteedde. Nu met de hot mama challenge is dat voorbij en heb ik ze weer tevoorschijn getoverd. Ik heb er ook wel redelijk wat verzameld, hierboven zie je een kleine collectie, maar ik heb er nog veel meer. Ik heb die tik overgenomen van een oude vriendin van me. Zij had ook altijd wel een sjaal om en samen kochten we er echt veel. Ook ben ik nog wat sjaals kwijt, geen idee waar ik ze heb gelaten.

Ik heb verschillende soorten zoals tubesjaals maar ook siersjaals en lekkere warme voor in de winter. Ik heb vaak neutrale kleding aan en dan is zo’n kleurrijke sjaal echt heel makkelijk om het toch wat meer swung te geven. Ook heb ik geleerd dat je een sjaal kunt gebruiken om slanker te lijken, nou dat klinkt goed toch? Wanneer je de punten naar beneden laat hangen lijk je namelijk langer en dus ook slanker.

Statement ketting

Daarnaast kun je ook flink de blits maken met een statement ketting. Ik heb er zelf maar eentje omdat ik echt kieskeurig ben en dus geen andere leuke ben tegen gekomen (lees: geen andere leuke bij mezelf, zie vaak leuke kettingen maar vind ze bij mij niet staan). Toch ben ik erg blij met deze ketting want hij kan echt bij heel veel outfits.

statementketting

Hij is ook echt ideaal voor tijdens de kerstdagen, een leuk zwart jurkje aan, deze ketting erboven en eigenlijk ben je al klaar! En het allerleukste komt nog, ik kocht hem volgens mij vorig jaar bij de Primark voor nog geen 8 euro. Als dat geen koopje is voor zo’n mooie ketting dan weet ik het niet 😉

Mijn favoriete sieraden

Toch hoeft het allemaal niet zo opvallend te zijn. Mijn favoriete sieraden zijn een heel simpel kettinkje die ik kreeg van mijn lieve vriendinnetje Jennifer en mijn verlovingsring. Natuurlijk ben ik ook blij met mijn trouwring, maar die is een stuk simpeler dan mijn trouwring en eerlijk? Hij past me momenteel niet! Vandaar dat ik hem dus ook niet om heb nu. Mijn verlovingsring wel, die draag ik elke dag, hij was eerst iets te groot maar nu past hij perfect. Ook de ketting van mijn vriendinnetje, een zilver klein hartje, draag ik elke dag. Zij woont helaas niet om de hoek, maar zo is ze altijd dichtbij.

Draag jij veel sieraden en wat is jouw favoriet?

Benieuwd hoe mijn collega bloggers de challenge hebben ingevuld? Lees dan ook even de blogs van SupermammiesBregblogtAukjeswereldSomamaThe Mommie DiariesEveryday-Life,  en Lifesabout.

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

7 reacties

 1. Channa op 7 december 2015 om 13:13

  Hihi, ik draag zelden sieraden en ook geen sjaaltjes. Maar eigenlijk vind ik sieraden best leuk, dus daar gaat hopelijk verandering inkomen. Ik vind je ketting leuk, helemaal voor die prijs 🙂

 2. Lifesabout op 7 december 2015 om 13:35

  Wat een leuke ketting! En ja sjaals horen er natuurlijk bij!

 3. Charlotte op 7 december 2015 om 13:46

  Ik hou ook van sjaals maar ben nu aan het afkicken haha

 4. Bregje op 7 december 2015 om 13:50

  Gave ketting, benieuwd hoe hij staat!

 5. Jantine op 7 december 2015 om 14:13

  Ik heb nu een paar siersjaaltjes die ik wel eens draag. Verder ben ik vooral van de zelf gemaakte, dikke sjaals 😉 Qua sieraden draag ik minder dan ik soms zou willen; ik krijg snel last van oorbellen die niet van goud zijn, maar heb geen gouden oorbellen en wil die ook niet. En ik heb het een en ander aan sieraden wat ik echt mooi vind, maar ik neem nooit de tijd om ze om te doen – behalve mijn trouwring dan, die draag ik elke dag. Eigenlijk jammer van mijn andere sieraden …

 6. Wilmaaa op 7 december 2015 om 14:20

  Leuk, ik ben benieuwd hoe die ketting bij je zal staan, ik vind hem geweldig! Liefde voor statement kettingen! Verder ben ik niet zo van de sjaals, ik pas ze wel eens en vind het toch nooit zo leuk staan, terwijl ik het bij een ander wel erg leuk vind!

 7. Vandaagismooi.nl op 8 december 2015 om 10:55

  Haha leuke tips! Ik ben zelf ook verzot op sjaals/sjaaltjes en dat is denk ik ook het enige wat ik echt aan accessoires doe!
  Oorbellen heb ik inmiddels opgegeven. Ik heb 1 ketting die ik af en toe draag en soms wat kralen/leren armbandjes. Meer niet. 🙂

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje