Aankomen tijdens de zwangerschap

Ik heb overgewicht.
Dat is een algemeen bekend gegeven.
En vorig jaar besloot ik om daar iets aan te doen. Ik wilde niet meer van die flut diëten die ik even volhield om daarna weer volle bak te snoepen, nee ik wilde afvallen maar dan op een manier die je vol kunt houden. Heel je leven. Want dat is iets wat ik wel ontdekt heb bij mezelf. Ik zal de rest van mijn leven moeten letten op mijn gewicht. Maar dat zit nu eenmaal in de familie en is ook helemaal niet erg. Want je kunt gewoon genieten van het leven en van eten & drinken, zolang je het maar bewust doet en het in de hand houdt.

Ik besloot dus om mijn leefstijl aan te passen en meer te genieten van de dingen die ik in mijn mond stopte. Ik moest me er bewust van worden. Dit werkte erg goed en tegen de tijd dat ik ging trouwen in mei afgelopen jaar was ik 11.4 kg afgevallen, ik woog op dat moment dus 79.8kg. Een hele prestatie vind ik zelf! Wel moet ik zeggen dat ik in al die tijd dat ik met mijn gewicht bezig was dus ook niet meer avondjes had waarbij ik volle gas dronk en at en dat deed ik dus wel in Mexico op onze huwelijksreis. Ik merkte direct dat dit effect had op mijn lijf want ondanks het vele bewegen at ik ook veel en  de alcohol was niet aan te slepen. Dus na mijn huwelijksreis (en wat extra vakantie weken in De Hei) woog ik 83kg.

Nog steeds geen man over boord, want ik besloot om gewoon weer netjes te gaan eten zoals ik deed voor de bruiloft en lekker te genieten van een wijntje op zijn tijd maar ik zou niet meer avond na avond hele flessen leeg drinken. Ik wilde namelijk de 70kg halen. Dat was mijn missie en dat is hij nog steeds… Al heb ik hem toch wat uit moeten stellen. Ik kwam er namelijk in die leuke vakantieweken in De Hei achter dat ik zwanger was. Weg wijntjes, maar ook weg ‘dieet’.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Nu heeft (bijna) iedere zwangere cravings en dat is bij mij frisdrank. Liters drink ik weg, terwijl ik er nooit echt veel van dronk en ook geen moeite had om het te laten staan. Nu moet en zal ik het in huis hebben. Het maakt ook niet uit welke frisdrank, als er maar prik in zit. Hmmmm lekker! Ook sta ik mezelf vaker toe om te snoepen. Als ik een craving heb naar chocolade, dan neem ik dat. Want ik ben zwanger. Slecht excuus hé? Het is gelukkig ook weer niet zo dat ik voor 2 eet, de porties zijn een stuk kleiner dan ik eerst kon eten en mijn verloskundige is gelukkig blij met het gewicht wat ik aankom. Dus no worries yet.

Al vraag ik me wel af wat mijn “eindgewicht” gaat zijn. Alles wat ik nu namelijk aankom moet er uiteraard allemaal nog extra af, naast die kilo’s die ik sowieso nog kwijt moest. Maar het gaat gestaag. Zo woog ik bij de controle van 16.5 week 87kg, bij 19.5 week 88kg en vandaag bij de 22.5 week woog ik wéér 88kg!!!

Het is nog wel te doen dus. Toch houd ik mijn hart vast want vanaf nu zal ik gemiddeld 0.5kg aankomen per week zeggen ze. En dat zie ik eigenlijk niet zo zitten, haha. Dus houd de frisdrank maar bij me weg en verstop mijn pinpas… Dan komt alles goed! *wink*

4 reacties op “Aankomen tijdens de zwangerschap

Reageren is niet mogelijk.