9x boterham met avocado en..

boterham-met-avocado

Avocado. Een vrucht die ik vrijwel dagelijks eet en waar ook mijn beide kinderen dol op zijn. Ze worden hier gebruikt in salades, smoothies, in een wrap, er wordt guacamole van gemaakt en we eten het ook graag op brood. Avocado is op brood met ontzettend veel te combineren dus ik heb onze 9 favorieten boterhammen met avocado en.. op een rijtje gezet voor jullie.

Waarom is avocado gezond?

Avocado zit bomvol omega-3 vetten. En deze zijn enorm belangrijk voor je hart en bloedvaten. Daarnaast zitten er veel vezels in avocado, die ervoor zorgen dat je een verzadigd gevoel hebt, maar ook een betere stoelgang. Ook zitten er heel veel vitamines in avocado. Zoals A, B1, B2, B6, C, D en E. Deze zijn goed voor je immuunsysteem en laat je huid en haar stralen. Wat ook fijn is, is dat avocado een vrucht is waar juist amper suikers in zit. Wil je dus wat minder suikers innemen eet dan een avocado in plaats van een appel.

Wanneer is een avocado rijp?

In een eerder artikel vertelde ik al hoe je kunt zien dat je avocado rijp is. Wanneer een avocado rijp is kun je hem ook beter schillen en prakken. Er staat in dat artikel ook een handig foefje hoe je een avocado sneller kunt laten rijpen.

9x boterham met avocado

Onze baby eet regelmatig een boterham met avocado. Bij hem houd ik het doorgaans daarbij omdat hij nog niet alles mag, maar bij mijn kleuter en mezelf beleg ik de boterham vaak met nog veel meer lekkers.

toast avocado

Boterham met geprakte avocado en

 • gebakken of gepocheerde ei
 • gamba’s (gemarineerd in knoflook, ketjap manis en chilipoeder)
 • plakjes gerookte zalm (als topping meng een 1/2 tl sojasaus en 1 tl mayo en druppel dit op de zalm)
 • mozzarella en tomaat

Boterham met plakjes avocado en

 • gegrilde kip, geitenkaas, aardbeien en veldsla
 • spinazie, geitenkaas en tomaat
 • aardbeien en basilicum
 • bacon en tomaat
 • zuivelspread en kiemzaden

Welke variant lijkt jouw het lekkerste?

Afbeeldingen: Elena ElisseevaVankad / Shutterstock.com

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

16 reacties

 1. Marije op 13 maart 2018 om 06:02

  Oh met gamba’s klinkt heerlijk!

 2. allaboutbertina op 13 maart 2018 om 08:43

  Dat ziet er lekker uit! Zelf heb ik nog nooit avocado geprobeerd. Leuk dat je recepten met je lezers deelt.

 3. Chaya op 13 maart 2018 om 09:02

  Avocado is ook een van mijn favorieten! Kan helemaal blij worden als ik een avocado door midden snijd en deze perfect groen is.

 4. JAmey op 13 maart 2018 om 09:30

  hmmm klinkt allemaal even lekker! What to choose for lunch!?

 5. janske op 13 maart 2018 om 09:44

  yummmyyyy…ik ben echt verzot op avocado…ik doe er vaak Hüttenkäse op of filet american onder…ook erg lekker!

 6. Fleur op 13 maart 2018 om 11:03

  Ik ben gek op avocado! Helemaal de combinatie met een (zacht) gekookt ei, vind ik goddelijk

 7. Marjolein Goedhardt op 13 maart 2018 om 11:17

  Dat ziet er echt heel erg gezond uit. Op de een of andere manier lukt het me nooit om het zo mooi te laten lijken. Het is altijd een derrie op mijn bord

 8. Nicole op 13 maart 2018 om 12:10

  Heerlijk!! Avocado is sowieso heel lekker natuurlijk 🙂

 9. Merel op 13 maart 2018 om 15:50

  Geloof dat ik een van de weinigen ben die niet warmloopt voor avocado haha. Alleen als guacamole dan, heerlijk op je wrap!

 10. Susan op 13 maart 2018 om 19:46

  Ik ben helemaal avocado-fan! Combineer het met van alles, eigenlijk. Te lekker en supergezond!

 11. Rachel op 13 maart 2018 om 20:26

  Ooh lekker zeg. Ik vind boterham met avocado altijd best lekker maar een beetje saai. Bedankt voor alle goede tips. Ik ga binnenkort weer eens mullen.

 12. Jacqueline op 13 maart 2018 om 20:28

  Heerlijk, avocado! Gelukkig ben ik hier thuis de enige die het lekker vindt, want ik vind ze toch iets te prijzig om regelmatig voor het hele gezin te serveren.

 13. Esther op 14 maart 2018 om 10:36

  Héérlijk!!
  Allemaal even lekker ?
  Krijg er trek van, gelukkig heb ik advocado in huis!

 14. Eke op 14 maart 2018 om 13:50

  Ik eet het eigenlijk nooit omdat ik het lastig vind om combi’s te verzinnen, maar dan zie ik die met zalm…. Nog een week of 14…

  • Rory op 15 maart 2018 om 13:26

   Maar Eke. Geldt dat eigenlijk niet alleen voor vacuum verpakte zalm? Gerookte zalmplakjes van de visboer mag toch wel?

 15. Rory op 15 maart 2018 om 13:25

  Ooooooh mjam. Met plakjes gerookte zalm! Heerlijk. En een beetje verse peper inderdaad. Maar ook geprakt met alleen wat zeezout. Ook jammie. Ik had inderdaad al gelezen dat het heel gezond was. Toen Mila een baby was heb ik het haar ook voorgeschoteld, maar de substantie stond haar niet aan (nu lust ze het nog niet. Maar ik blijf het zo nu en dan proberen).

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje