Hoera 9 jaar! Cadeautips voor een meisje

Hiep hiep hoera! Onze dochter is vandaag negen jaar geworden. Ik las ergens dat dit betekent dat ze nu officieel in de prepuberteit zit. Ik ben benieuwd hoe ze zich verder gaat ontwikkelen. Ik vind het in ieder geval een hele leeftijd en zij zelf ook. Voorheen maakte ik een verlanglijstje met daarop cadeautips voor ons meisje. Echter tegenwoordig doet ze dit gewoon al zelf. Ze zoekt zelfs de linkjes erbij van webshops of winkels waar je het kunt kopen.

Cadeautips meisje 9 jaar

Alhoewel ik het liefst mijn hele blog vol typ met lofuitingen naar mijn geweldige dochter houd ik het dit keer kort en deel ik veel cadeautips voor de verjaardag van een negenjarig meisje. Wie weet heb jij er dan ook nog iets aan.

Nieuwe fiets

Onze dochter is ruim uit haar vorige fiets gegroeid. Het zadel staat op de hoogste stand en ook het stuur staat hoog. Tijd dus voor een nieuwe fiets. Met haar leeftijd en lengte zijn we dit keer voor een nieuwe 24 inch fiets gegaan. Voorheen kochten we ook wel eens een fiets via Marktplaats trouwens maar dit keer zat er niets bij wat fatsoenlijk was en naar smaak. Dus we kochten een nieuwe fiets, maar we kunnen haar oude fiets mooi verkopen.

Onesie

Een ander item op het verlanglijstje van onze dochter is een onesie. Ze heeft er al eentje, maar een reserve onesie is altijd fijn. Lekker voor een relaxte zondag of op koudere zomeravonden.

L.O.L. Surprise

Alhoewel ze inmiddels al een flinke verzameling aan L.O.L. Surprise in huis heeft blijft dit een item die terug komt op het verlanglijstje van de negenjarige. Ik ben benieuwd hoe lang dit nog duurt, maar tot die tijd gaan we er gewoon in mee. Er komen ook steeds gavere dingen op de markt. Denk aan een L.O.L. Surprise huis (die ik toch echt te duur vind, klik), maar ook grote en kleine modepoppen.

Squishmallows

Wat hier precies de hype van is weet ik niet, maar ook deze zachte knuffels zijn nog steeds helemaal geweldig volgens mijn dochter. Er zit dan ook een hele grote winkel in Eindhoven waar ze deze verkopen, dus die moeten we in ieder geval een bezoekje brengen. Echter kun je ze ook bijvoorbeeld via Amazon (klik) of Bol.com (klik) kopen. Alhoewel mijn dochter echt meer dan genoeg knuffels heeft in mijn ogen kan zij er geen genoeg van krijgen…

Nieuwe kleding

Als het gaat om kleding is onze dochter een typisch meisje. Ze houdt van shoppen, wil het liefste haar eigen kleding uitzoeken en ze heeft ‘nooit iets in haar kast hangen’. Dat ze dus graag kleding voor haar verjaardag wil is mij dus niet vreemd. Ze heeft om een setje kleding gevraagd en een nieuwe bikini. Haar hoofd zit dus al heerlijk bij de zomer.

Telefoonhoesje

Alhoewel ze nog niet echt een eigen telefoon heeft, heeft onze dochter toch een telefoon. Een oude Samsung van mijn man die ze alleen mag gebruiken om spelletjes mee te spelen en op Netflix filmpjes te kijken. Die telefoon blijft ook in huis dus mag ze niet meenemen ergens heen. Alhoewel het dus niet echt haar telefoon is wil ze toch graag een nieuw telefoonhoesje.

Boeken

Boeken zijn hier ook niet om aan te slepen. Natuurlijk zijn beide kinderen lid van de bibliotheek en dus lenen ze regelmtatig boeken. Maar sommige boeken wil je gewoon zelf hebben. Zoals bijvoorbeeld de boeken van Dagboek van een muts en ook de boeken van Rutger en Thomas.

Cadeaubon Intertoys

Dit is ook het eerste jaar dat onze negenjarige om cadeaubonnen vraagt. Vorig jaar had ze met haar kinderfeestje van een vriendin een cadeaubon gekregen en dat vond ze zo leuk. Kon ze daar mooi zelf iets voor uitzoeken. Zulke bonnen zijn vooral ook handig wanneer een kind voor iets groots spaart.

Bluetooth koptelefoon

Met vier mensen in huis die allemaal soms iets anders willen kijken of doen is een koptelefoon geen overbodige luxe. Je hebt ze tegenwoordig in allerlei soorten en maten dus er is vast een goede match te vinden voor jouw dochter.

Dagboek met slot

Ik kan me nog goed herinneren uit mijn eigen jeugd dat ik dagboeken vol schreef. Met gedichten, verhalen, maar ook over hoe ik mezelf voelde en wat ik die dag had meegemaakt. Mijn dochter houdt ook enorm van schrijven en heeft dus al wat notitieboekjes in de kast liggen waar ze wel eens wat in zet. Niet gek dus dat ze nu ook een dagboek mét slot wil hebben.

Spel voor Nintendo Switch

Iets wat mijn dochter niet van mij heeft is haar liefde voor computerspelletjes. Op ‘haar’ telefoon staan een heleboel spelletjes die ze graag speelt en ook de Nintendo Switch wordt veelvuldig gebruikt. Met name voor spellen zoals Animal Crossing en Minecraft, maar ze vindt ook Super Mario leuk en speelt zelfs de spellen van Paw Patrol. Al doet ze dat dan weer op de Playstation. Nu heeft ze onderstaande spel op haar lijstje gezet…

Magic Mixies

Het is dat ze al een Magic Mixies (review) van Sinterklaas heeft gekregen maar stiekem zou ze er nóg wel eentje willen. Niet omdat die ze heeft het niet meer doet, integendeel, ze heeft er nog veel plezier van. Maar ze vindt ze zo leuk dat ze het liefste alle drie de Mixies zou willen hebben. Nu beginnen wij daar dus niet aan, dat vinden we net te gek haha. Maar het is dus zeker wel een goede cadeautip zo’n Magic Mixie.

Je hebt trouwens tegenwoordig ook mini varianten ervan. Superleuk lijken die me ook. Echte collectors items. Dus wil je liever niet een groot bedrag uitgeven dan lijken deze me een goed alternatief!

LEGO Friends

Dit jaar slaan wij even over wat betreft LEGO Friends, maar normaliter staat dit echt wel op het lijstje als cadeautip. Zeker voor een negenjarige ook. Het leuke van LEGO is dat je in allerlei prijsklassen én leeftijden bouwpakketten kunt kopen. Zo vindt onze dochter deze erg leuk, maar dit en dit ook!

Skeelers

Ze heeft ze al samen met haar oma uitgekozen, haar nieuwe skeelers! Ze heeft jarenlang rolschaatsen gehad, maar skeelers zijn net weer een stapje uitdagender. Bij een vriendin heeft ze al eens geoefend en nu kan ze niet wachten tot ze haar eigen skeelers heeft. Inclusief bescherming. Een perfect cadeau voor een negenjarige.

Make-up

Negen jaar is nog wat jong, maar veel meisjes vinden make-up gewoonweg geweldig. Denk aan nagellak, lippenbalsem of oogschaduw. Leuk voor speciale dagen zoals een verjaardag of ander feestje. Je hebt tegenwoordig speciale kindermake-up wat wel mijn voorkeur heeft. Al ben ik wat coulanter wat betreft nagellak op deze leeftijd. We hebben geen nagelbijter dus de kans dat die nagellak in de buik komt is klein.

Nog meer cadeautips

Wil je nog meer cadeautips? Ik deelde voorheen ook al cadeautips voor zowel jongens als meisjes in verschillende leeftijden. Hieronder vind je alle blogs terug.

Cadeautips voor jongens (sommige leeftijden ontbreken)

Cadeautips jongen 1 jaar

Cadeautips jongen 2 jaar

Cadeautips jongen 5 jaar

Cadeautips voor meisjes (sommige leeftijden ontbreken)

Cadeautips meisje 2 jaar

Cadeautips meisje 3 jaar

Cadeautips meisje 4 jaar

Cadeautips meisje 6 jaar