9 heerlijke diffuser blends voor de Winter

Op zoek naar de lekkerste winter blends voor in de diffuser? Dan zit je hier goed. Bij mij in huis staat de diffuser het hele jaar door aan. De ene periode wat meer dan in een andere periode, maar ik ben er helemaal fan van. Het is goed voor je gezondheid, maar de grootste reden dat ik hem aan zet is omdat het zo lekker ruikt. In de herfst en winter staat de diffuser hier meestal dagelijks aan en dan wissel ik qua geuren en dus ook qua oliën. Omdat ik zelf een vrij grote voorraad aan verschillende essentiële oliën heb zijn de meeste blends zelf getest. Sommige heb ik via Pinterest gevonden omdat ik toch niet alle geuren heb.

De fijnste winterse diffuser blends

Als ik denk aan de winter dan denk ik natuurlijk aan sneeuw, een haardvuur, chai latte’s en natuurlijk kerst. Wel grappig dat ik bij de winter ook bepaalde herfst geuren in mijn gedachten heb. Denk bijvoorbeeld aan kaneel, sinaasappel en kruidnagel. Dit zijn typische herfstgeuren, maar passen ook weer in een bepaalde combinatie bij de winter. Hieronder vind je 9 heerlijke diffuser blends voor in de winter (en stiekem ook voor de herfst).

Clear winter night

 • 2 druppels lavendel
 • 2 druppels eucalyptus
 • 2 druppels pepermunt

Winter blues

 • 4 druppels sinaasappel
 • 2 druppels cederhout
 • 2 druppels Ylang Ylang

By the fire

 • 2 druppels sinaasappelsap
 • 2 druppels wierook of grove den
 • 2 druppels kaneel

Stay inside

 • 1 druppel zilverspar
 • 2 druppels sinaasappelsap
 • 1 druppel cassia
Diffuser voor oliën inclusief vier essentiële oliën die vaak in de winter gebruikt worden

Winter

 • 5 druppels grove den
 • 3 druppels pepermunt
 • 4 druppels Kaneel

Tis the season

 • 3 druppels kaneel
 • 3 druppels sinaasappel
 • 2 druppels gember

Winter chai

 • 3 druppels sinaasappel
 • 1 druppel nootmuskaat
 • 1 druppel kaneel
 • 1 druppel kruidnagel

Snow day

 • 2 druppels eucalyptus
 • 2 druppels sinaasappel
 • 2 druppels pepermunt

Winter woods

 • 3 druppels kaneelschors
 • 2 druppels patchouli
 • 2 druppels pepermunt

Samengestelde olie “Winter Wonder”

Bij Lotus Diffusers kun je nu ook een flesje samengestelde olie aanschaffen (van De Groene Linde), alleen in de winter periode genaamd “winter wonder“. Een flesje kost 9,95 en is een echte limited edition. Ik heb deze geur al vele keren gebruikt en ook mijn moeder is er dol op. Deze geur is een combinatie van sinaasappel, kruidnagel, kaneel en kardemom. Dus je zou het ook zelf kunnen maken mits je deze enkelvoudige oliën hebt.

Ik ben erg benieuwd welke winterse blend jou het lekkerste lijkt of dat je wellicht nog fijne aanvullingen hebt?! Laat een reactie achter…

3 reacties op “9 heerlijke diffuser blends voor de Winter

Reageren is niet mogelijk.