8x strand in Eindhoven en omgeving

strand eindhoven en omgeving

Wanneer je in het Zuidoosten van het land woont dan is het strand niet bepaald om de hoek. Dat is vrijwel het enige wat ik jammer vind aan wonen in deze omgeving. Want ik houd van de zee en vooral ook van het strand. Gelukkig zijn er ook in Eindhoven en omgeving genoeg natuurstranden en/of aangelegde stranden om heerlijk te vertoeven in de zomer!

Strand in Eindhoven en omgeving

Naar het strand in en rondom Eindhoven? Jazeker kan dat! Je hoeft echt geen uren te rijden om lekker op het strand te vertoeven in de zomer. Ik noem een aantal van deze leuke stranden op, waaronder eentje midden in het centrum van Eindhoven. Hoe leuk!

Aquabest, Best

Aquabest is een groot recreatiegebied met recreatieplas en -park met zandstrand. Je vindt daar onder andere het strandpark en Beachclub Sunrise. Ook worden hier regelmatig festivals gehouden zoals Lakedance. Zelf kwam ik vroeger regelmatig bij Aqua Best en zijn oude vrienden van me ook getrouwd bij Sunrise. Entree: vanaf 3 jaar €5,- en een dagticket voor te parkeren is €6,-. Aquabest is open boven de 25 graden, dus check zeker de website of hun socials of ze open zijn.

’t Witven, Veldhoven

Helaas is ’t Witven niet meer toegankelijk voor daggasten, alleen nog maar voor campinggasten.

Het Witven is een natuurplas met daaromheen strand en mooie groene ligweides. Ook vind je er een speeltuin, midgetgolf, tennisbanen en uiteraard ook een terras voor een hapje en drankje. Volgens mij ben ik 1x bij ’t Witven geweest en het is daar inderdaad echt prachtig! Echt jammer dat het sinds 2022 niet meer toegankelijk is voor daggasten.

E3 strand, Eersel

Ook het E3 strand is een recreatieplas met helderwitte zandstranden en groene ligweides. Dit strand ligt in de gemeente Eersel. Er worden op dit strand ook regelmatig festivals gehouden zoals The Flying Dutch en Dominator. Aan het E3 strand heb ik goede herinneringen aangezien ik daar met mijn man ben geweest doen we nog geen verkering hadden maar wél elkaar al erg leuk vonden. Entree: vanaf 3 jaar €5,- en parkeren is gratis.

Stadsstrand Eindhoven

Elk jaar is er weer op een andere plek een stadsstrand te vinden in Eindhoven. Zo had je in 2017 Zomerzand op de Vestdijk midden in het centrum, maar ook Playa d’Evo Luon bij het Evoluon in Eindhoven in 2018. Of wat dacht je van het ‘strand’ op Strijp S bij Onder de Leidingstraat (nu omgetoverd tot Coffeelab). Waar er zich dit jaar een stadsstrand gaat vestigen is nog niet bekend, maar deze blog wordt direct geupdate zodra er zich weer eentje heeft gevestigd.

Natuurpoort Nederheide, Milheeze

Natuurpoort Nederheide is een grote zwemvijver midden in de natuur. Gelegen achter Hotel Restaurant Nederheide. Deze zwemvijver is gratis te bezoeken behalve op warme dagen in verband met inzet EHBO en toezicht. Ik ben hier zelf nog nooit geweest maar als ik op de foto’s kijk moet het er erg mooi en fijn zijn. Entree: t/m 12 jaar gratis onder begeleiding van een volwassene. Boven de 12 kost het €5,-. Neem voor je bezoek een kijkje op hun website, staat er een rode vlag dan mag er dus niet gezwommen worden omdat er geen toezicht is. Staat er een groene vlag dan mag er wél gezwommen worden en moet je dus ook entree betalen.

strand omgeving eindhoven

Strandbad, Nuenen

Ik woon mijn hele leven al in Eindhoven en omgeving en heb nooit geweten dat er in Nuenen (oftewel steenworp afstand) een strandbad zit. En een mooie grote plas ook nog. Daarbij hebben ze ook een natuurspeeltuin waarbij de kinderen kunnen klimmen en kruipen door tunnels en zelfs grondwater kunnen oppompen. Voorheen moest je nog een abonnement hebben, maar sinds 2021 is het strandbad vrij toegankelijk. De toegang is dan ook gratis.

IJzeren man, Eindhoven

De IJzeren man in Eindhoven is vrij klein, maar ligt wel centraal in de stad aan de randweg. Het natuurbad is verdeeld in een peuterbad, dieptebad, strandlijn en een grasweide. Ook is er een terras aanwezig. Ik ben er zelf slechts een keer geweest maar het was er erg prettig en fijn. Entree: tot 4 jaar gratis, daarboven €5,-.

IJzeren man, Vught

De IJzeren man in Vught staat bekend om zijn langste strand van Brabant. Het is een recreatieplas in een bosrijke omgeving. Naast zwemmen en zonnen heeft dit strandbad nog meer te bieden. Zo kun je er ook waterfietsen of een boot huren, midgetgolven en nog veel meer. Ook is er een speeltuin voor de kinderen. Ook hier ben ik nog nooit geweest, dus ik kan je geen eigen ervaring vertellen. Entree: t/m 3 jaar gratis en daarboven €8,25.

Zoals je ziet, er is in Eindhoven en omgeving genoeg strand om heen te gaan. Ook met kinderen! Waar je voor kiest ligt er net aan waar je zelf woont, wat je uit wilt geven en of je gaat voor een prachtige omgeving of juist een plek wilt waar genoeg te doen is voor kinderen. Naast het water dan.

Ben jij al eens bij een van deze stranden geweest?

De afbeeldingen komen van Shutterstock.

9 reacties op “8x strand in Eindhoven en omgeving

  • Leuk die strandbaden… ik ben daar nog nooit geweest. Wel eens bij Eersel, maar inderdaad voor een festival en niet om lekker te vertoeven. Ik vind overigens stranden aan een plas vaak net zo leuk als aan zee. In elk geval voor kinderen wel, is het water toch vaak wat toegankelijker.

  • Jeetje, wat een luxe daar in het zuiden! Zoveel keuze! Ik woon in het noorden en hier hebben We niet zoveel strandjes. Nu kom ik hier oorspronkelijk ook niet vandaan dus ik ken heel veel plekken ook niet van mijn jeugd.

  • Zoooo lang geleden dat ik bij Aquabest of E3 ben geweest (Lakedance niet meegerekend 😉 ) Heb eigenlijk geen idee of Aukje van het strand houdt, binnenkort maar eens testen!

  • Wij hebben een abonnement op de Ijzeren Man in Vught. Je kunt er strandstoelen of zonneschermen huren. Er zijn veel speeltuigen voor kinderen. Je kan er waterfietsen. En er is een bar voor ijs en drinken.
    In de winter ishet gratis en staan er viurkorven, liggen er fleeces en serveert men snert. Aanrader!
    Maar naast (andere ingang) de toegang tot het strandbad is er een gratis strandbar “het strandhuijs”. Daar kan je vanalles drinken (koffie tot cocktail), of eten (lunch en diner), Een Superleuke loungebar waar je kunt genieten van het water met iets om te drinken, en evt iets om te eten. Je kunt er ook zwemmen, er zijn ook ligbedden. De kinderen spelen in het zand, en op een peuterglijbaan. Gratis toegankelijk, mits je iets consumeert.
    En straks als ik terug van vakantie ben probeer ik jouw lijstje uit! Dank je wel! Top!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *