8x leuke dingen met stoepkrijt

Stoepkrijt. Welk kind is daar niet groot mee geworden. Wij kopen voortaan echt groot verpakkingen want het vliegt er hier doorheen. De kinderen maken de hele dag door tekeningen maar doen er nog veel meer mee. In deze blog vertel ik je over acht leuke dingen die je met stoepkrijt kunt doen. Naast natuurlijk zelf stoepkrijt maken.

Wat kun je met stoepkrijt doen?

Naast ermee tekenen zou je er ook stoepkrijtverf mee kunnen maken. Wij hebben dit nog niet gedaan dus ik heb even een link toegevoegd naar een blog waar je kunt zien hoe het werkt. Het is eigenlijk heel simpel. De enige reden dat wij het nog niet gedaan hebben is omdat we geen grote kwasten in huis hebben. Die komen dus op ons boodschappenlijstje. Ook kun je er onder andere een hinkelbaan mee maken, er stoepkrijt klei van maken en nog veel meer.

Hinkelbaan maken

Een van de eerste dingen die mijn dochter maakte met stoepkrijt was een hinkelbaan. Eerst eentje tot tien, daarna tot twintig en nu is het een sport geworden om een zo lang mogelijke hinkelbaan te maken. In plaats van cijfers kun je natuurlijk ook vormen gebruiken. Dat is leuk voor de peuters, zo leren ze de verschillende vormen.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Speurtocht met stoepkrijt

Als ik denk aan mijn eigen jeugd en stoepkrijt dan is het eerste wat in me opkomt de vele speurtochten die ik maakte samen met vriendinnetjes. Dan stippelden we een hele route uit bij ons in de buurt met pijlen en schreven we tussendoor allerlei opdrachten op. Bijvoorbeeld ‘spring 4x op en neer’ of ‘huppel als een haas naar de overkant’.

Autobaan of fietspad

Je kunt natuurlijk ook een hele autobaan maken voor de speelgoedautootjes. Compleet met parkeerplaatsen. Oudere kinderen kunnen dit al zelf, jongere kinderen hebben misschien meer hulp nodig. Maar je kunt het ook groots aanpakken en een fietspad maken speciaal voor de (loop)fietsen van de kinderen zelf. Ligt er natuurlijk wel aan hoe groot je tuin is en hoeveel tegels je hebt.

Maak een autobaan met stoepkrijt voor je speelgoedauto's.

Mozaïek maken

Iets wat je nu ook heel veel ziet zijn muurschilderingen van mozaïek. Met schilderstape kun je allerlei verschillende vlakken maken op de muur of op de grond natuurlijk. Kleur het in met verschillende kleuren stoepkrijt, haal de tape weg en voilà. Je mozaïeken muurschildering is klaar. Wat een kunstwerk!

Mandala maken

Vrij tekenen is altijd leuk, maar gebruik je sjablonen dan kun je hele kunstwerken maken. De Hema heeft zulke sjablonen gehad maar ik kan ze nu nergens vinden. Net zoals de Action. Maar grote kans dat ze binnenkort weer terug komen gezien het lekkere weer.

Stoepkrijt klei maken

Van klei stoepkrijt maken. Ik had er nog niet eerder van gehoord tot ik onderstaand filmpje tegenkwam. Het concept is echt super leuk, je gaat eerst van speciale klei je eigen figuurtjes maken. Bijvoorbeeld een regenboog, een ijsje, ster, hart, slang, wat dan ook. En dan laat je de klei minimaal 24 uur liggen en daarna kun je het gebruiken als stoepkrijt. Is eens wat anders dan de standaard krijtjes. Plus je hebt een extra activiteit voor de kinderen, namelijk het kleien zelf.

Wanneer je het online wilt bestellen is het via bol.com in ieder geval slim om de prijs een beetje in de gaten te houden. Deze fluctueert nogal.

Kunst in een potje

Naast al het geknutsel en tekenen kun je met stoepkrijt ook kunst in een potje maken. Het enige wat je nodig hebt is heel veel zout, wat witte vellen en stoepkrijt. Je giet wat zout op het witte vel en kleurt met het stoepkrijt eroverheen. En zo kleur je dus ook het zout. Giet wat in een potje en maak daarna weer een nieuwe kleur. Als je dit allemaal rustig in een potje giet krijg je een heel mooi effect.

Kunst in een potje met stoepkrijt.

Foto tekeningen

En als laatste is het ook enorm leuk om foto tekeningen te maken. Vooral leuk als je tekenkunsten enigszins ergens op lijken. Mij moet je zoiets niet laten maken. Daar ben ik niet goed genoeg voor qua tekenen. Mijn dochter tegenwoordig wel. Hier wat inspiratie!

Leuke dingen doen met stoepkrijt.

Vinden jouw kinderen stoepkrijt ook zo leuk?

2 reacties op “8x leuke dingen met stoepkrijt

Reageren is niet mogelijk.