8x dit kun je doen met guirlandes rondom kerst

Kerstmis is een tijd van het jaar waarin veel mensen hun huizen versieren met allerlei soorten kerstdecoraties. Guirlandes zijn een veelgebruikt item tijdens deze tijd van het jaar, het is dan ook een onmisbare versiering tijdens de feestdagen. In dit artikel geven we je 8x tips voor wat je allemaal kunt doen met guirlandes rondom kerst!

Hang de guirlande op als deur versiering

De guirlande is een leuke versiering voor aan de deur. Je kunt de guirlande om de deur hangen, maar ook laten lopen over de deurpost. Hierdoor lijkt het net alsof de guirlande de deur omsluit.

Guirlande als raamdecoratie

Guirlandes zijn ook leuk om in het raam te hangen. Je kunt de guirlande helemaal rondom het raam laten lopen of alleen aan de onderkant. Hierdoor valt het licht mooi naar binnen en zorgt de guirlande voor een leuke sfeer in huis.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Hang de guirlande aan het plafond

Een andere leuke manier om de guirlande te gebruiken is door deze aan het plafond te hangen. Dit is bijvoorbeeld leuk boven de eettafel. Zo heb je tijdens het eten een leuke sfeer en valt het licht mooi naar beneden.

Guirlande als trapdecoratie

Een guirlande is ook leuk om te gebruiken als trapdecoratie. Je kunt de guirlande helemaal om de trap laten lopen of alleen aan de onderkant. Dit geeft een leuke sfeer aan de trap en zorgt ervoor dat je trap een echte eyecatcher is.

Guirlande als tafeldecoratie

En heb je er wel eens aan gedacht om een guirlande te gebruiken als tafeldecoratie? Leg bijvoorbeeld een mooie tafelkleed op tafel en in het midden komt dan de guirlande als pronkstuk. Natuurlijk versierd met ander mooi kerstdecoratie en lampjes.

Hang de guirlande rondom je spiegel

Heb je een mooie (ronde) spiegel hangen in de gang, keuken of woonkamer? Dan kun je deze ook versieren met een mooie guirlande. Ik zag laatst een prachtige guirlande rondom een ronde spiegel, helaas kon ik die afbeelding niet meer terug vinden. Maar deze wel:

Leg de guirlande op de open haard

Wij hebben zelf een ‘nep’ open haard met gelkachel. Dit is echter wel een uitstekende plek om een guirlande op te leggen. Net zoals bijvoorbeeld een vensterbank, vooral wanneer hij vrij breed is. Dat maakt het meteen heel sfeervol.

Guirlande als decoratie bij de tafelklem

Dan als laatste, maar zeker niet de minste, de guirlande als kerstdecoratie bij de tafelklem. Wij hebben sinds iets meer dan een jaar nu een tafelklem en gebruiken hem veelvuldig. Hij wordt uiteraard voornamelijk gebruikt bij een eettafel, maar ik heb ook al een leuke variant gezien waarbij ze hem op een vensterbank hadden geklemd. Zie een van de afbeeldingen hieronder.

Guirlandes zijn dus ontzettend veelzijdig en kunnen op verschillende manieren worden gebruikt. Gebruik je creativiteit en laat de guirlande je huis versieren.