7x DIY Valentijnskaarten

Daar ben ik weer! Dit keer met een paar leuke Valentijnskaarten voor jong en oud. Leuk om met je kinderen te maken voor hun vriendjes en vriendinnetjes, of misschien wel voor een van de ouders. Maar ook leuk voor jezelf om te maken voor je vriend/man of wellicht voor een vriendin die je wilt laten weten hoeveel ze voor je betekent. Het duurt nog even tot Valentijnsdag, iets minder dan een maand. Maar daarom is het juist verstandig om nu alvast te kijken wat je wilt maken, dan heb je nog tijd genoeg om het plan uit te voeren.

DIY Valentijnskaarten maken met kinderen

Ik heb een aantal Valentijnskaarten samen met mijn dochtertje gemaakt. En een aantal kaarten die je ook met wat oudere kinderen kunt doen. Super leuk voor hen om bijvoorbeeld aan hun vriendjes te geven of wanneer ze “verliefd” zijn. Maar ook leuk om in de klas er aandacht aan te besteden en de kinderen een kaart voor papa en mama te laten maken! Ik heb nog veel meer ideeën die ik niet heb uitgewerkt, maar waar ik wel over vertel.

DIY Valentijnskaart handjes

diy valentijnskaart

Deze kaart heb ik deels met mijn dochter gemaakt. Zo heb ik haar handje omgetrokken op een dubbelgevouwen blaadje. Daarna heb ik de hand uitgeknipt. Wanneer je dit met kleuters doet kun je het ook laten uitprikken. Daarna gaf ik haar wat stickers en steentjes om op te plakken. Hierbij heb ik haar wel begeleid. Het muizentrapje maakte ik zelf, maar kun je ook door kleuters zelf laten doen.

Valentijnskaart DIY simpel (peuters)

valentijnskaart diy peuter

Ik had van de Hema een rol met hartjes erop gevonden. Deze zijn eigenlijk om bijvoorbeeld op een envelop te plakken qua versiering, maar ik knipte wat stukjes af en gaf ze aan mijn dochter. Zo versierde zij haar eigen Valentijnskaart.

DIY Valentijnskaart hart vouwen

diy valentijnskaart kleuters

Deze kaart heb ik uiteraard zelf gemaakt. Vouwen kan mijn dochtertje nog niet, maar het is wel een leuke activiteit voor kleuters. Op de site origami voor kinderen vond ik een hele makkelijke uitleg om het hart te vouwen. Deze site vind ik sowieso erg fijn om leuke ideetjes op te doen qua vouwen. Je kunt natuurlijk ook allerlei verschillende maten hartjes vouwen en deze dan op plakken. Stempel er nog het woord ‘valentijn’ bij en je hebt een perfecte kaart.

Be my Valentine Valentijnskaart DIY

valentijnskaart maken kinderen

Dat je met washitape ook erg veel kunt bewijst deze kaart maar weer eens. Het was eigenlijk een dubbelzijdige kaart met aan de voorkant een geponst hart. Ik heb aan de binnenkant stukjes washitape geplakt en als je de kaart dan dichtplakt krijg je dit effect. Natuurlijk kun je ook de washitape op een apart blaadje laten plakken door de kinderen en dan daarna een hart eruit knippen (of prikken) Dit hart kun je dan ook opplakken op een kaart. Ik vind het een leuk effect hebben in ieder geval!

Valentijnskaart DIY strass steentjes

zelf valentijnskaart maken

Dit is een hele simpele kaart (gekocht bij de Action overigens) en bewerkt met strass steentjes. Super simpel dus (al is het priegelwerk dus waarschijnlijk kun je dit beter niet met kleuters doen). Je kunt er natuurlijk nog veel meer, ook weer woorden stempelen erop of je laat het gewoon zo. Soms is simpel genoeg.

Boter kaas en… liefde – Valentijnskaart DIY

je eigen valentijnskaart maken

Nog een hele makkelijke kaart om te maken. Boter, kaas en eieren. Wie kent dat nu niet? Met wat stukjes washi tape en leuke hartjes heb je direct een mooie en originele kaart.

Valentijnskaart DIY – ballonnen

diy valentijnskaart maken

Ik kwam mijn hartjes pons weer tegen en bedacht me dat het leuk zou zijn om daar iets mee te doen. Dus ik ponste wat harten uit verschillende papieren en maakte er een tros hartjes ballonnen mee! Je kunt in plaats van de touwtjes te tekenen ook echte touwtjes opplakken en eventueel een leuk strikje onderaan. Echter had ik geen touwtjes in huis dus deed ik het zo!

Geen zin om te knutselen?

valentijnskaarten kaartwereld

Heb je geen zin of geen tijd om zelf de kaarten te maken, maar wil je wel iemand een kaart sturen? Dan kan ik je kaartwereld adviseren! Ik gebruik deze site ook regelmatig voor verjaardagskaartjes en binnenkort verstuur ik de uitnodigingen voor Fay haar verjaardag ook via kaartwereld. Om een kleine indruk te geven van de Valentijnskaarten die ze hebben, heb ik een mini collage gemaakt. Maar ik zou zeggen, ga gerust zelf even kijken! 

Stuur jij iemand een kaartje? 

* Voor een leuke Valentijn DIY voor je partner, kijk dan even hier! 

testafbeelding

4 reacties op “7x DIY Valentijnskaarten

Reageren is niet mogelijk.