7 redenen waarom ik de babytijd mis

Wanneer je voor het eerst moeder wordt is alles nieuw. Heel je leven, nee heel je wereld, staat op zijn kop en opeens ben jij niet de enige waar je aan moet denken. Je hebt een heel teer wezentje bij je waar je 24/7 voor moet zorgen. En dat is niet bepaald makkelijk. De babytijd is dan ook echt een enorm lastige tijd waarbij je slapeloze nachten hebt, vele voedingsmomenten, gestress omdat je kindje niet genoeg aankomt, spanningen omdat je te weinig gekolfd krijgt, en dan heb ik het niet eens over het feit dat je eindelijk klaar bent met je verschoon & voed moment en dat de volgende dan alweer bijna eraan komt.

Nee de babytijd is niet niks als nieuwbakken moeder. En toch zijn er 7 redenen waarom ik de babytijd mis nu ik een dreumes heb.

Baby’s slapen veel.

Toen mijn dochtertje nog een baby was sliep ze veel. Toch merkte ik daar niets van want de energie die ik erin moest steken om haar slapende te krijgen en ook slapende te houden was nogal wat. Dan sliep ze net en werd ze wel weer ergens door wakker en begon heel het proces opnieuw! Toch is het vele slapen van een baby een verademing vergeleken met een dreumes. Want mijn dreumes heeft een eigen willetje. En als zij niet wil slapen dan laat ze dat merken! Dit kost ook weer energie en het erge is, ze slaapt nog maar 1x per dag. Dus in dat een uurtje (als ik geluk heb 1,5) moet ik alles doen wat ik die dag wil doen! De rest van de tijd is zij namelijk wakker en heb ik ogen in mijn achterhoofd nodig!IMG_5935

Bol AlgemeenBol Algemeen

Baby’s zijn een stuk stiller dan een dreumes.

Ja ik weet het, baby’s kunnen ook huilen en ze laten zich echt wel horen. En ik weet ook dat dit echt enorm vervelend is. Maar het wordt echt nóg erger. Want een dreumes huilt niet alleen, nee het huilen veranderd in zeuren en schreeuwen. Roepen om aandacht. Steeds harder en harder. En dan niet alleen wanneer je dreumes honger heeft of slaap, zoals het wel was tijdens de babytijd. Nee, mijn dreumes roept en schreeuwt en huilt omdat ze niet in bad wil, of omdat ik niet snel genoeg ben met het eten, of omdat ik iets eet wat zij wil hebben, of omdat ik te lang op de wc zit (deur op slot en ademen maar!) of.. of.. Ik kan zo nog wel 100 redenen noemen waarom mijn dreumes haar ongenoegen laat merken.

Wat een baby nodig heeft is vrij simpel.

Zoals ik eerder al zei heeft een baby weinig behoeftes. Ze willen vaak maar een paar dingen: eten, slapen en vastgehouden worden. Oke ik geef toe dat het best lastig is om te ontdekken waarom je baby huilt, maar op een gegeven moment heb je het wel door en kun je ernaar handelen. Bij een dreumes daarentegen stopt het niet bij eten en slapen. Een dreumes heeft ook andere behoeftes en kuren. Ik hou enorm van mijn kleine meid, maar wanneer ze met haar hoofd op de grond bonkt omdat ze aandacht wil of keihard krijst omdat ze iets niet mag.. dan verlang ik toch wel weer naar die babytijd.

Je baby meenemen ergens heen is appeltje eitje.

Toen mijn kleine meid nog een baby was, was het ergens heengaan zo makkelijk. Ja ik vervloekte die luiertas telkens weer en moest echt goed nadenken wat er allemaal mee moest. Maar ik legde mijn newborn gewoon in de maxicosi en daarna in de wandelwagen en ze was tevreden en/of sliep. Geen omkijken naar. Als ik nu weg wil met mijn kleine meid moet ik echt ervoor zorgen dat ik haar ook vermaak. Bijvoorbeeld bij het boodschappen doen ziet ze telkens eten die ze wil. En krijgt ze dat niet dan pakt ze het zelf wel vanuit het karretje (oftewel, ze probeert uit het zitje te stappen en valt bijna met haar hoofd op de grond) of ze schreeuwt de hele supermarkt bij elkaar.

Baby’s verplaatsen zich niet.

Ooh wat was ik blij toen mijn dochtertje zich kon omdraaien en wat was ik trots toen ze kon kruipen en staan. Maar die trotsheid veranderd al snel in paniek, want help.. ze gaat richting trap of paniek.. want ze kan opeens overal bij! Ik verbaas me nu nog steeds hoe snel ons meisje eigenlijk is, 1 seconde de andere kant op kijken en ze is al halverwege de trap. Dat was toch heel anders in de babytijd. Ze bleef gewoon lekker liggen waar je ze neerlegde of zitten waar je ze neerzette. Genieten is dat!2

Je huis blijft zo schoon als jij het maakt.

Wanneer je kindje nog in de babytijd zit kan het soms zo zijn dat je overrompeld word door alle was en het uitkoken van flesjes. Maar wanneer je de tijd vindt om je huis schoon te maken blijft het ook zo. Of je moet er zelf een rommeltje van maken. Nu mijn meisje een dreumes is lijkt de woonkamer na 1 minuut al ontploft. Telkens weer ruim ik alles op en loop ik er met een doek achterna en toch lijkt het niets te helpen.

Baby’s ruiken zo lekker!

Dit heeft geen uitleg nodig denk ik..

Binnenkort deel ik de 7 redenen waarom ik juist wél enorm geniet van de dreumestijd. 

14 reacties op “7 redenen waarom ik de babytijd mis

 • Mooi geschreven. Het is inderdaad een hele verandering, van baby naar dreumes. En het blijft veranderen. Elke leeftijd heeft hele leuke maar ook minder leuke dingen. En een ontploft huis dat hou je nog wel een tijdje. Onze zoon van 5 vindt het nu leuk dat zijn speelgoed blijft staan zodat hij er de volgende dag weer mee verder kan spelen. Maar bovenal is het wel genieten!

 • Wat een mooi stukje, ik kan me helemaal voorstellen waarom je deze 7 dingen hebt gekozen. Ohh en ik denk: urenlang verlieft naar je nieuwe baby staren hihi.

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) zegt:

   Hahaha ja dat doe je ook inderdaad. Maar ik kan ook uren naar mn kleine meid kijken als ze lekker aan t spelen is of stapjes zet 😉

 • Een baby is zo gek nog niet als ik dat zo lees. Ik heb inmiddels vooral pubers. Het grote voordeel van een baby t.o.v. een puber is dat een baby netjes blijft liggen waar je hem of haar neerlegt… Pubers zijn een stuk onvoorspelbaarder.

 • Soms mis ik de babytijd ook wel, hoor. Maar dan vooral omdat ik dat hele kleine inimini mis, en omdat het zo heerlijk was dat hij op schoot in slaap viel. Zulke dingen. Nu moet ik het doen met af en toe een kusje of 1 seconde knuffelen en daarna wil hij weer spelen 😉

 • Heeeel herkenbaar! Al moet ik wel zeggen dat nu mijn jongens peuter en kleuter zijn dat dat ook echt heeeel leuk is! ( en handig dat zelf eten en drinken, aankleden, praten)

 • Als moeder van 2 meisjes, 1 van 3.5 maand en een van net 2 jaar kan ik niet anders als hier mee eens zijn. Alleen nu heb ik het probleem dat als de ene slaapt de ander wakker is. Nog meer puzzelen en die rust kan ik dus wel vergeten. Alhoewel ze nu eventjes beide slapen… Ben benieuwd voor hoelang.

 • Ooh ja dat luchtje, heerlijk!! En dat knuffelen terwijl-ie in m´n armen in slaap was gevallen… Heerlijke herinneringen! Ik mis het af en toe ook, het gaat zo snel! Leuk stukje heb je geschreven, ik kijk uit naar het volgende, zodat het gerammel van m´n eierstokken weer wat af zal nemen 😉

 • haha slapen wat is dat. dat deed ze zelfs al niet tijdens babytijd hier 😉 de rest is zeker herkenbaar. vooral het voortbewegen en constant aandacht willen

 • Haha ik herken eigenlijk alleen het opgeruimde deel. Olivia sliep veel, Quinn amper. Zowel overdag als ’s nachts. Met een groter kindje de deur uit gaan vind ik gemakkelijker dan met een baby en vanaf dreumes gaf Olivia vrij duidelijk aan wat ze wilder, terwijl Quinn een druktemaker is en ik het soms echt even niet weet haha. Ik vond babies makkelijk, en nog steeds wel, maar toch: aan grotere kindjes zitten meer voordelen. Juist dat ritme en dat vaste slaapje (even op de bank ploffen, ik) vind ik fijner dan elke dag maar kijken hoe de slaapjes vallen. Maar toch: babies moeten klein blijven haha – ik mis mijn baby al en die is pas 5,5 maand hihi.

Reageren is niet mogelijk.