7 redenen waarom de dreumestijd geweldig is

Een tijdje terug schreef ik een artikel over de zeven redenen waarom ik de babytijd mis. Ik kreeg enorm veel medestanders en een enkeling gaf aan dat de dreumestijd toch ook wel zo zijn charmes heeft. Daar ben ik het helemaal mee eens. Ik vind dit een super leuke leeftijd om vele redenen. Maar omdat ik niet een al te lange blog wil heb ik er zeven dingen uitgekozen. Ik ben dan ook zeer benieuwd of er hier ook weer herkenning bij is.

Zelf drinken

Hoe fijn het ook is om je kind in de armen te houden met de fles of bij de borstvoeding, ik vind het toch echt heerlijk dat Fay zelf kan drinken. Ze hield de fles overigens al zelf vast vanaf een maand of 9 en daarbij komt nu dat ze ook uit een rietjesbeker kan drinken, uit een pakje en zelfs uit een beker als deze niet te vol is. Super handig, want zo heb je weer vaker je handen vrij voor andere dingen. Ze kan het zelf pakken van tafel dus hoeft er niet om te vragen. Ideaal.

Communiceren

Hoe een baby eigenlijk alleen kan huilen en je als ouder echt je best moet doen om te ontdekken welk huiltje nu wat betekent, zo kan een dreumes al veel beter duidelijk maken wat hij wilt. Ze wijzen of kennen al een woordje of twee. Echt heel fijn. Zo komt Fay met haar jasje aan als ze naar buiten wilt. Ja zelfs in deze hitte want dat is voor haar het teken van naar buiten gaan. Ze zegt “bed” wanneer ze moe is en wijst naar het brood als ze honger heeft. Fijn die communicatie!

Opdrachten uitvoeren

Ook andersom is het een stukken beter, want ze begrijpen jou ook veel beter. Als ik Fay kleine opdrachtjes geef dan voert ze die 9 van de 10 keer heel goed uit. Soms snapt ze nog niet wat ik zeg, maar de keer erop weer wel. Ik kan daar echt zo van genieten. En zelf vindt ze het ook leuk om dingen te doen voor mama. Soms hoef ik het niet eens te vragen, haha.

Minder slaapjes

Wij zijn gezegend met een kleine meid die al een lange tijd doorslaapt en die ook met gemak pas om 9 uur wakker kan worden. Oke nu met deze hitte niet, maar doorgaans wel. Ook overdag slaapt ze niet meer zoveel. Meestal 1,5 tot 2 uur en ze heeft niet perse een bepaalde tijd in gedachten. Het ligt gewoon aan het programma wanneer ze moe begint te raken. Zo kon ze op vakantie veel langer op blijven..

Trots

Wanneer Fay iets nieuws kan of wanneer ze iets doet wat echt heel knap is dan prijzen we haar. Zelf is ze dan zo trots als een pauw en dat gezichtje is dan helemaal om te smelten. Ook wanneer je haar iets vraagt te doen dan is ze zo trots omdat ze “iets mag doen voor mama”. Je ziet dat bekkie dan helemaal stralen, om op te vreten! Ook wij zijn natuurlijk enorm trots op de dingen die ze doet en kan. Vooral haar sociale kant vind ik echt geweldig en daar ben ik zo trots op. Of de manier waarop ze met dieren omgaat, ook al iets om trots op te zijn.. Oh ik kan nog wel honderden dingen opnoemen haha..

Meer bewust

Wanneer een kind overgaat van baby naar dreumes dan merk je ook dat ze veel bewuster dingen doen. In het begin is het na-apen maar zodra ze doorhebben wat het is dan doen ze dingen bewust. Zo kan ze echt heel bewust komen troosten en aaien. Ook kusjes geven is iets wat eerst aangeleerd was, maar wat ze nu bewust komt doen. Dat is echt om te genieten weer.

Elke dag is anders

Toen mijn dochter nog een baby was had ik nog wel eens van die dagen die op elkaar leken. Maar nu is dat voorbij. Ze zeggen wel eens: “leerkracht, elke dag anders”. Nou dat geldt ook voor moeders. Geen dag is hetzelfde en dat is maar goed ook. Elke dag lijkt ze ook weer iets nieuws te kunnen of iets nieuws te leren. Ik sta dagelijks verbaasd over de dingen die ze doet en kan. Ook al loopt ze nu al anderhalve maand, toch verbaas ik me er nog over hoe snel ze dat allemaal gedaan heeft.

En? Herkent iemand bovenstaande dingen?

10 reacties op “7 redenen waarom de dreumestijd geweldig is

 • Wat een leuk stukje meis. Ik denk nooit zo diep na over dingen, maar maak het meer mee, maar als je erover gaat schrijven dan sta je sneller stil bij zulke gedragingen of juist de mijlpalen!

  Net als het kusjes komen brengen, voorheen was het hoe jij het zegt uitvoeren en nu is het idd zelf een kusje komen brengen!!!

  En het uitslapen daar heb je echt geluk mee, onze bink komt ook altijd na 8 uur en zodra hij wakker is kan hij zich nog makkelijk een half uur met z’n knuffels vermaken, er komen dan de leukste gesprekken uit de babyphone, laats gingen we een dagje naar de Efteling en de dag erna sliep meneer uit tot 9:30 !!!

  Ik vond de babytijd geweldig maar nu onze dreumes zoveel meer kan vind ik het geweldig om te zien hoe zo’n kleintje zich ontwikkeld en dingen in een rap tempo leert!!

  We moeten toch maar eens snel daten meis, ben zo benieuwd hoe ze met elkaar omgaan, ze schelen immers maar 3 weken. Jackson heeft veel vriendjes en vriendinnetjes maar die zijn of veel jonger of weer veel ouder !!

 • Wat een leuk stukje meis. Ik denk nooit zo diep na over dingen, maar maak het meer mee, maar als je erover gaat schrijven dan sta je sneller stil bij zulke gedragingen of juist de mijlpalen!

  Net als het kusjes komen brengen, voorheen was het hoe jij het zegt uitvoeren of aanleren en nu is het idd zelf een kusje komen brengen!!!

  En het uitslapen daar heb je echt geluk mee, onze bink komt ook altijd na 8 uur en zodra hij wakker is kan hij zich nog makkelijk een half uur met z’n knuffels vermaken, er komen dan de leukste gesprekken uit de babyphone, laats gingen we een dagje naar de Efteling en de dag erna sliep meneer uit tot 9:30 !!!

  Ik vond de babytijd geweldig maar nu onze dreumes zoveel meer kan vind ik het geweldig om te zien hoe zo’n kleintje zich ontwikkeld en dingen in een rap tempo leert!!

  We moeten toch maar eens snel daten meis, ben zo benieuwd hoe ze met elkaar omgaan, ze schelen immers maar 3 weken. Jackson heeft veel vriendjes en vriendinnetjes maar die zijn of veel jonger of weer veel ouder !!

 • Heel herkenbaar. Vind het zo leuk dat ze een eigen karakter hebben en zoveel dingen meer kunnen. Vooral hier het niet bang zijn, sociaal zijn en de wereld zelf ontdekken op allerlei manieren vind ik zo mooi om te zien!

 • Heel herkenbaar, met name de interactie dat je met je dreumes kan hebben vind ik erg leuk. Zoals je al aangeeft, ze zijn dan veel meer bewuster van dingen en hun gedrag.

 • Heel herkenbaar! Heerlijk inderdaad dat ze zelf kunnen drinken
  Het leukste vind ik de communicatie. Mijn begrijpt nu echt wat ik bedoel

 • Ik zit nog midden in de babytijd (zoontje is 7 maanden) en ik geniet met volle teugen maar na t lezen van jouw stuk kan ik me voorstellen dat de dreumestijd ook heel leuk wordt! 🙂

 • Wat een leuk stukje! Mijn kersverse dreumes (13 mnd) ontwikkelt zich zo snel, begint enthousiast naar boven te wijzen als hij een vliegtuig hoort en de opdrachtjes die je beschrijft begint hij steeds vaker uit te voeren. Al mis ik het knuffelen met een klein baby’tje soms nog, dit is een veel interactievere en gezelligere tijd!

 • Ik kan me goed voorstellen dat je dit heel erg leuk vind om mee te maken met Fay. Dat ze terug kunnen communiceren lijkt mij ook erg fijn.

Reageren is niet mogelijk.