7 onmisbare tips tegen schurende bovenbenen

tips tegen schurende bovenbenen

Ben je het zat om telkens weer last te hebben van die vervelende schurende bovenbenen? Ik ook! Gelukkig heb ik er nu geen last van doordat ik een van mijn eigen tips heb toegepast. Maar ik heb er wel lang over gedaan voordat ik iets fijns had, daarom deel ik graag in deze blog praktische en effectieve tips om dat verschrikkelijke schuurgevoel tegen te gaan. Zeg vaarwel tegen wrijving en ongemak, en geniet weer zorgeloos van elke stap die je zet!

Tips tegen schurende bovenbenen

Veel vrouwen zullen het volgende herkennen. Je draagt een leuk rokje of een mooie jurk maar nadat je even gelopen hebt beginnen je dijen tegen elkaar te schuren. Vooral in de warme zomermaanden kan het behoorlijk vervelend zijn, wanneer het warm en vochtig is. Deze wrijving kan leiden tot pijnlijke bultjes en schaafplekken. Het probleem van schurende dijen beperkt zich overigens niet alleen tot vrouwen met een maatje meer, want zelfs slanke en atletische vrouwen ervaren vaak de druk om te voldoen aan het ideaalbeeld van een “tight gap”, wat vaak meer een onrealistisch streven is dan een haalbaar doel. Daarom hieronder een aantal fijne tips tegen schurende bovenbenen.

1. De deo-roller

Wil je een huis-tuin-en-keuken oplossing dan is de deo-roller de ideale oplossing. Het maakt namelijk niet uit welke roller je in huis hebt, elk merk is goed. Het is wel handig om er eentje te hebben met anti-transpirant, maar dat spreekt wellicht voor zich. Rol met de deo op de plekken waar je bovenbenen schuren zodat je dijen makkelijker langs elkaar glijden. Zelf heb ik dit wel eens geprobeerd en het hielp altijd voor eventjes, ik moest het op een dag wel een paar keer doen anders begon het weer met schuren. Dus dit is de oplossing als je even niets anders op voorhand hebt.

Bol AlgemeenBol Algemeen

2. Talkpoeder

Een ander huis-tuin-en-keuken wondermiddel is talkpoeder. Nu heeft niet iedereen dat standaard in huis, ik tenminste niet, maar het schijnt wel te werken. Talkpoeder maakt je huid namelijk droger en dat zorgt ervoor dat je met je dijen langs elkaar kunt schuren zonder dat het irritatie opwerkt. Er zitten alleen wel wat nadelen aan talkpoeder. Ten eerste verliest het vrij snel zijn werking wanneer je transpireert. En dat doe je in de zomer nogal veel. Ten tweede is het aanbrengen van talkpoeder een heel gedoe, je wilt natuurlijk geen witte vlekken in je kleding.

3. Verschillende lotions & olie

Een veelgehoorde tip om schurende benen te voorkomen, is het gebruik van speciale crèmes. Deze crèmes vormen een beschermend laagje op de huid, waardoor de benen minder of helemaal niet tegen elkaar schuren en er een glijdend effect ontstaat. Hierdoor wordt de kans op wrijving en huidirritatie verminderd. Wil je niet teveel geld uitgeven aan dure lotions, zijn er alternatieven zoals vaseline, kokosolie, bodylotion voor de droge huid en glijmiddel. Houd er echter rekening mee dat vaseline snel intrekt en regelmatig opnieuw moet worden aangebracht, terwijl glijmiddel erg glad kan zijn. Dat laatste kan ik beamen.

tips schurende bovenbenen kokosolie

4. Corrigerende broekjes

Een andere effectieve oplossing tegen schurende bovenbenen zijn corrigerende broekjes. Deze broekjes, gemaakt van elastische en ademende materialen, helpen niet alleen om je figuur te corrigeren, maar dienen ook als een beschermende barrière tussen je benen. Ze zorgen voor een glad oppervlak waardoor de wrijving tussen je dijen wordt verminderd. Corrigerende broekjes zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, zoals shorts of lange broeken. Daarnaast kun je de shorts onder je jurk of rokje dragen waardoor niemand het doorheeft.

5. Gebruik speciale tape

Onlangs kwam ik op social media ook een speciale tape tegen speciaal tegen schurende bovenbenen. Het heet Tape that Thigh. Dit zijn speciaal gevormde tapes die je dan dus op je bovenbenen plakt waardoor dit het schuren tegengaat. Wat ik echter een nadeel hiervan vind is dat het voor eenmalig gebruik is en de prijs in mijn ogen daarom echt te hoog is.

6. Draag dijenbanden

Een populair alternatief tegen schurende bovenbenen zijn dijenbanden. Deze banden, gemaakt van diverse materialen, worden om beide bovenbenen gedragen onder een rokje of jurkje. Er zijn dijenbanden verkrijgbaar in verschillende maten en stijlen, zodat je kunt kiezen wat voor jou het meest comfortabel is. De stof van de dijenband absorbeert zweet, waardoor wrijving tussen je benen wordt verminderd. Hierdoor wordt het dragen van een rokje of jurkje weer aangenaam.

7. Broekjes met pijpjes

Dan de tip die ik zelf ter harte heb genomen, namelijk het dragen van broekjes met pijpjes. Ik heb de afgelopen jaren al heel veel broekjes versleten. Van fietsbroekjes, tot broekjes van de Primark en Zeeman. Maar ook heb ik wel eens panty’s afgeknipt en deze als ‘kort broekje’ gedragen. De broekjes die ik echter tot nu toe het fijnste vind zijn die van Snag Tights. Ik heb er inmiddels een stuk of vier in huis zodat ik ze kan afwisselen en in de was kan gooien. En ik wil niet meer zonder. Ze zijn lekker luchtig, makkelijk om aan en uit te trekken het belangrijkste: ik heb geen pijnlijke bovenbenen meer.

Voor welke tip je ook gaat, het is slim om te experimenteren met verschillende producten om te ontdekken wat het beste voor jou werkt en het meest comfortabel is wanneer je een rokje of jurkje draagt. Succes!