7 dingen die elke Weight Watcher herkent

Voordat ik straks een heleboel mensen krijg die zeggen dat ze zich er totaal niet in herkennen.. De titel is wellicht ietwat overdreven. Maar ik ken best een boel mensen die Weight Watchers doen, zelfs een aantal goede vriendinnen van me. En zij konden onderstaande punten vrijwel allemaal beamen. Neem dus gerust een korrel zout voordat je het leest en lach gezellig mee..

Dingen die elke Weight Watcher herkent

(Met dank aan Janske, Geertje en Monique)

Voor het wegen nog even naar de wc
Ik stap zelf echt nooit op de weegschaal voordat ik naar de wc ben geweest. Scheelt toch weer zo een ons of twee. Ik ken zelfs mensen die eerst hun nagels knippen en hun haren wassen voor het weegmoment. Vet haar schijnt zwaarder te zijn en die nagels.. tsjah alle beetje helpen.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Opzoeken bij welk aantal grammen een bepaald product in punten stijgt
Dit doe ik zelf niet bij elk product, maar soms wel. Bij avocado doe ik het eigenlijk altijd. Dan bedenk ik me van te voren hoeveel punten ik mag, stel drie, en dan kijk ik hoeveel gram 3 punten is. En bij hoeveel gram het vier punten wordt.

De ‘light’ varianten van je favoriete producten kopen
Zo koop ik alleen nog maar magere filet american, feta light, 30+ kaas en cola light. Het scheelt soms net een punt, maar die kun je dan weer op een ander moment gebruiken.

Rekening houden met je snack trek in de avond
Overdag aan de salade en nul punten soep zodat je in de avond lekker een bakje chips kunt eten. Of zoals mijn vriendin Monique mooi zegt:

“Dan bijt ik maar op een houtje, maar ik moet en zal mijn chocolaaaaaa”

Producten kopen en/of maken zoals bloemkoolrijst, courgetti en wortelwraps
Voordat ik lid was van Weight Watchers had ik er nog nooit van gehoord en als ik er al van hoorde dan vond ik het maar niks. Maar ja als je wilt afvallen zul je toch allerlei dingen moeten proberen en zo ook dit. En ik ben om hoor. Mijn courgetti maak ik zelf, maar de bloemkoolrijst koop ik toch gewoon. Teveel gedoe namelijk haha.

Overal een weegschaaltje bij gebruiken
Bij Weight Watchers is wegen heel belangrijk. Op die manier weet je namelijk hoeveel punten iets is. En het kan dan dus ook soms lonen om wat minder van het product te pakken. Maar zelfs bakjes chips en stukjes chocolade worden gewogen. En ja ook die paar blokjes kaas die je ’s avonds wilt snoepen.

Je bord mooi opmaken
Als blogger doe je dit al sneller, als foodblogger helemaal, maar ik maak mijn bord bijna altijd mooi op. Vooral bij salades ofzo leg ik het altijd net iets leuker neer zodat het helemaal een feestje is om te eten!

Nou dit waren dus al de zeven dingen die ik zelf doe sinds ik Weight Watchers doe, maar waarvan ik weet dat ik niet de enige ben. Nu ben ik benieuwd.. is dit herkenbaar? En heb je wellicht nog aanvullingen?

2 reacties op “7 dingen die elke Weight Watcher herkent

  • Ook als niet weightwatcher, maar wel als constante “op gewicht letter” komt dit heel bekend voor. Vooral op maandag morgen – nog even goed naar de wc voor het wegen- verhaal. Ook hier wordt weer netjes alles gewogen en berekend. Ook om dan ’s avonds dat lekkere bakkie chips te kunnen eten 🙂 🙂

Reageren is niet mogelijk.