6x zomer musthaves voor een baby

zomer musthaves voor een baby

Met de zomer in volle gang is het tijd om je kleintje voor te bereiden op de warme dagen en buitenavonturen. Ontdek de essentiële zomer musthaves voor jouw kleintje en maak van dit seizoen een onvergetelijke ervaring voor de hele familie.

Zomer musthaves voor een baby

Wat heel belangrijk is bij (pasgeboren) baby’s is dat je ze uit het directe zonlicht houdt. Baby huidjes zijn extra gevoelig voor de zon en drogen ook sneller uit. Het beste is ze dus volledig uit de zon te houden al is dat natuurlijk niet altijd mogelijk. Daarom is het belangrijk om bepaalde voorzorgsmaatregelen te treffen. En bepaalde producten aan te schaffen.

De Dooky cover

Oververhitting komt nog steeds vaak voor bij baby’s in de kinderwagen. Vaak hebben de ouders het niet door en leggen ter bescherming tegen de zon een doek over de kinderwagen. De stof laat echter onvoldoende lucht door, waardoor de temperatuur snel oploopt binnen de kinderwagen. De universele cover van Dooky is de oplossing voor dit probleem.

De covers van Dooky zijn gemaakt van ademend katoen. Hierdoor is er genoeg ventilatie en kunnen de baby’s niet verbranden. De cover beschermt tegen UVA en UVB stralen. De Dooky cover beschermt niet alleen tegen de zon, maar ook tegen geluid, licht, wind en sneeuw. Het is een multifunctionele cover van hoge kwaliteit. Wij hadden bij Fay ook al een Dooky cover en ontvingen nu deze prachtige variant.

zomer musthaves pasgeboren baby dooky cover

Stokke® Flexi Bath™

Een andere musthave, niet alleen voor de zomer, is de Stokke® Flexi Bath™. Het is een hard plastic babybadje wat volledig plat opgevouwen kan worden. Ideaal voor wanneer je weinig opbergruimte hebt, maar ook voor wanneer het mee wilt nemen op vakantie of in de auto ergens anders heen. Wij hebben zelf alleen een douche dus dit badje is de ideale uitkomst, vooral ook omdat je hem zo ergens in een hoekje zet zonder dat hij veel ruimte inneemt. Maar ook voor buiten in de tuin is hij dus ideaal.

Parasol

Een andere musthave voor in je tuin is een parasol. Zodat je altijd schaduw hebt. Het liefst eentje die je makkelijk kunt verplaatsen aangezien de aarde draait en de schaduw dus ook telkens ergens anders te vinden is. Wij hadden er zelf eerst eentje die echt erg groot was en heel makkelijk te draaien. Echter konden we deze dus niet makkelijk verplaatsen en dat vind ik toch wel erg fijn. Ik wil namelijk zelf telkens kunnen bepalen waar we de schaduw willen. En dat kon met die parasol niet goed.

Een goede zonnebrand

Wat minstens zo belangrijk is voor baby’s, is een goede zonnebrand. Al eerder vertelde ik over de Suncare van Dokter Leenarts en hoe fijn ik deze vind. Hij is voor zowel kinderen als volwassenen te gebruiken en houdt rekening met allergische reacties en een droge huid.

Nu is het natuurlijk de bedoeling om je baby uit de zon te houden. Maar wat mensen vaak niet weten is dat wanneer een kind onder een parasol ligt of binnen achter het glas waar de zon doorheen schijnt de zon alsnog schade aan kan richten. De parasol en het glas houdt maar deels de zon tegen. En beschermt dus niet 100%.

AeroMoov reisbedje

Aangezien wij deze zomer niet op vakantie gaan zullen we nogal veel in de tuin vertoeven. We hebben door middel van een paviljoen en parasol genoeg schaduw om in te spelen en zitten. Ook voor kleine Milo hebben we nu een fijne plek. Want we kregen van AeroMoov hun reisbedje opgestuurd en wat zijn we daar blij mee! Je kunt hem namelijk gebruiken als bedje en als box en het fijne eraan is dat hij echt binnen een minuut opgeklapt en ingeklapt is. Ook neemt hij ingeklapt weinig ruimte in dus opbergen is ook geen probleem.

Hij komt in een draagtas dus heb je een bedje/box nodig op de camping, bij opa en oma of ergens anders dan is dit item echt onmisbaar.

zomer mushaves baby aeromoov reisbedje

Hoofdbescherming

Als laatste is hoofdbescherming zoals een petje of zonnehoedje ook een fijne musthave. Voor bijvoorbeeld in de draagzak of wanneer je kindje al wat kan zitten in de kinderwagen zelf. Zo wordt het bolletje wat extra beschermd. Ik moet zeggen dat de meeste hoedjes die ik tegen kom niet mijn smaak zijn. Maar er zijn wel vele leuke petjes te vinden.

Heb jij nog aanvullingen voor baby musthaves deze zomer?

* Zowel de Dooky als het AeroMoov reisbedje heb ik opgestuurd gekregen. Ik ben echter niet betaald of gevraagd om erover te schrijven. De uitgelichte foto komt van Shutterstock.

7 reacties op “6x zomer musthaves voor een baby

  • Ik heb nog niks aan dit artikel maar ben wel super enthousiast over een aantal producten! De Dooky krijgen we van mijn ouders als de kleine er dadelijk is. Mijn zus is er ook helemaal weg van. Het badje van Stokke lijkt mij ook ideaal. We hebben nu een xxl badje met standaard, maar als ze straks warmt ouder is…. wie weet. Wij hebben ook alleen maar een douche. En die earomove! We hebben ‘m op de 9 maandenbeurs geprobeerd. Super ideaal! Ik was er meteen weg van. Gezien wij alleen zo goed als nooit op vakantie gaan, heb ik m nu uiteindelijk niet gekocht. Maar mocht t nog zover zijn, dan denk ik dat ik deze ga halen!

  • Ik ben ook fan van het Stokke Flexi Bath, die staat bij mijn ouders zodat Quinn daar ook in bad kan als ze er logeren. Maar hij zit er ook weleens in als het erg warm is. Ideaal zwembadje voor zo’n kleintje! Het Aeromoov bedje hebben wij ook en gebruiken we als buitenbox. Zo fijn!

  • Wij zetten ook vaak het reiswiegje buiten voor de baby. Op de camping vond ik het erg fijn om een regenpakje bij hem aan te doen, zodat hij wel rond kon kruipen en niet drijfnat zou worden.
    Voor de oudste hebben we niet veel nodig. Een emmer met koud water en een gietertje of een bekertje. Alles om met water te spelen is goed. Uit de buitenkraan komt natuurlijk alleen koud water, maar dat vind meneer niet zo’n probleem.

  • Prima lijstje. Als het een hele warme dag is, heb ik ook altijd een waaier in mijn tas. Ik heb ze gekocht in Indonesië en vind het fijn dat ik de kleine (en mezelf) zo koelte kan toe waaien. Voor mij onmisbaar.

Reageren is niet mogelijk.