6x gezonde dingen die echt niet te eten zijn

In een tijdperk waarbij superfoods en de hashtag #fitgirl populair zijn is het haast not done om daar tegenin te gaan. Nu ben ik ook niet van plan om tegen het principe van ‘gezond leven’ in te gaan, maar wel tegen sommige gezonde dingen zelf. Zo ben ik zelf ook erg bezig om gezond te leven. Dit houdt in mijn geval niet in dat ik 3x per week in de sportschool te vinden ben of dat ik meedoe aan de hoepelhype, maar ik probeer wel regelmatig te eten (3x de hoofdmaaltijden en 3x tussendoortjes) en dagelijks een uur te bewegen. Tot nu toe gaat me dat eigenlijk wel goed af.

De volgende stap is dan dus de keuzes die ik maak. Keuzes tussen gezond eten en minder gezond eten. Zo heb ik een aantal dingen geprobeerd die, zegt men, erg gezond zijn maar die ik dus gewoon echt niet door mijn strot krijg! Oh ja een hele kleine disclaimer… Wat ik in dit artikel schrijf is echt puur gebaseerd op mijn eigen mening. Ik zeg niet dat een andere mening niet kan of niet mag, ik besef me heel goed dat smaken verschillen!

Overnight oats

Ik had al havermoutpap geprobeerd door het gewoon in een pannetje met melk te koken. Ook las ik ergens iets over de magnetron waardoor het sneller ging en ook dat vond ik goed te pruimen. Maar dan die overnight oats. Ik dacht, laat ik eens lekker voor het slapen gaan mijn ontbijt al klaar maken, dan hoef ik het morgen alleen nog maar op te eten. Nou van dat eten kwam dus niets want wat vind ik dat vies zeg! Ik kreeg het echt niet naar binnen. Ook niet nadat ik het alsnog opwarmde. Nee, die dag at ik uit nood maar even een banaan met vla.

Goiji bessen

Deze rode bessen zijn hier vooral in de gedroogde versie te verkrijgen. Ik heb ze op verschillende manieren geprobeerd; zo uit de hand, door mijn kwark heen, in de mugcake, in combinatie met andere superfoods. Maar niets hielp, ik bleef ze echt niet lekker vinden. Je moet er denk ik van houden, nou ik ben daar dus niet 1 van.

Andijvie in een smoothie

Ik heb een tijd lang groene smoothies gemaakt. Elke dag maakte ik een andere groene smoothie. Ik probeerde allerlei combinaties uit en dus ook de andijvie. Ik heb het echt geprobeerd met zowel banaan, mango, sinaasappelsap, noemt het maar op. Maar ik bleef die vieze smaak van de andijvie houden. Een hele nare nasmaak vind ik hem hebben. Terwijl de spinazie gewoon prima te doen was. Voor mij geen groene smoothie met andijvie meer dus!

Tarwegras

Ik heb 1x tarwegras geprobeerd. Op de gezondheidsbeurs. Nooit meer. Ik ben geen koe!

Bonen en erwten

Bonen en erwten schijnen echt mega gezond te zijn. Er zitten heel veel verschillende voedingsstoffen in en het is dus eigenlijk een must als het gaat om gezond eten. Ik zeg je, ik probeer het telkens weer. Maar ik krijg die dingen gewoon niet mijn lichaam binnen. Ik vind het echt niet lekker. De enige reden dat ik het telkens weer probeer is omdat je smaak kan veranderen en het gewoon echt gezond is.. Maar anders.. Weg ermee!

Amandelmelk

Ik moet nu, terwijl ik dit aan het schrijven ben, toch wel lachen om mezelf. Zeg ik net bij de tarwegras dat ik geen koe ben, terwijl ik nu wil gaan schrijven over koemelk wat ik zo lekker vind. Maar goed, vergeef me mijn tegenstrijdige woorden. Ik ben ook niet perfect 😉 Koemelk dus. Iets wat ik al mijn hele leven drink en het enige wat ik echt miste op Aruba. Ze hadden er wel koemelk, maar niet vers. En verse koemelk is toch echt het lekkerste. Vind ik he. Dit kan jij natuurlijk heel anders ervaren. Amandelmelk smaakt totaal anders. Dat is niet altijd verkeerd, maar dit keer wel. Als ik melk drink moet het naar melk smaken. En amandelmelk, smaakt gewoon anders.

Lust jij een van bovenstaande dingen?

17 reacties op “6x gezonde dingen die echt niet te eten zijn

Reageren is niet mogelijk.