5x tips voor gezonde snacks voor onderweg

gezonde snacks onderweg

De vakantieperiode staat voor de deur en dat betekent avontuur, ontspanning en quality time met je gezin. Maar tijdens lange autoritten, treinreizen of vliegavonturen kan het lastig zijn om gezonde eetgewoonten vol te houden. Gelukkig is er genoeg te bedenken om ook onderweg lekker en gezond te kunnen snacken. Daarom deel ik in deze blog een aantal tips om smakelijke en gezonde opties voor tijdens je (auto)reis mee te kunnen nemen.

Tips voor gezonde snacks onderweg

Tijdens lange reizen is het slim om van te voren al na te denken over het eten en drinken onderweg. Natuurlijk kun je telkens bij een wegrestaurant stoppen en daar iets halen, maar dat neemt direct een flinke hap uit je vakantiebudget. Zonde en helemaal niet nodig! Hieronder een aantal fijne tips om gezond te kunnen snacken onderweg.

Tip 1: Neem een koelbox of koeltas mee

In de koelbox kun je dingen koel maar ook vers houden. Geen smoesjes meer dus dat je geen fruit of salade mee kunt nemen want dat houd je makkelijk goed in een koelbox. Wij hebben dit altijd bij, ook tijdens uitjes met de kinderen.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Tip 2: Drink voldoende

Ook onderweg blijft het belangrijk om voldoende te drinken. Het zorgt er onder andere voor dat je minder snel hoofdpijn krijgt en moe wordt. Het liefst water, als je wilt met een smaakje door er vers fruit in te gooien. Maar je hebt bijvoorbeeld ook pakjes drinken met 0% suiker waarmee je kunt afwisselen voor de kinderen.

Tip 3: Neem gezonde tussendoortjes mee

Onze kinderen zijn dol op fruit en snackgroenten. Dus dat gaat bij ons altijd mee. Bepaald fruit zoals meloen snijden we thuis al. Maar voor de appels nemen we een speciale appelsnijder mee zodat we dit onderweg in stukjes kunnen snijden. Daarnaast gaan er ook altijd snoeptomaatjes, komkommer en paprika mee. Wat ook makkelijk is, en lekker, is gedroogd fruit zoals gedroogde abrikozen, dadels of vijgen. Lekker en je krijgt er een energieboost van.

Tip 4: Neem ook lunch/avondeten mee

Neem een kleed mee en ga lekker in het groen naast de parkeerplaats picknicken. Maak bijvoorbeeld lekkere volkorenbroodjes met gezond lekkers erop of bijvoorbeeld een wrap met zalm of kipfilet. Dit kun je makkelijk van te voren klaar maken en in de koelbox blijft het ook gewoon een langere tijd goed. Je kunt de wraps en broodjes eventueel nog in aluminiumfolie wikkelen waardoor het nog langer goed blijft.

Tip 5: Snacktijd

Onderweg grijp je sneller naar iets om te eten omdat je eigenlijk niets anders doet dan zitten. Dat kan gaan vervelen. Zorg er dan voor dat je bijvoorbeeld gezonde noten bij hebt om te snacken, of moerbeien als alternatief. Ook kun je van tevoren al gezonde banaan havermout koekjes bakken, bananenbrood of appelchips maken. Er zijn ook genoeg andere gezonde snacks te bedenken die je mee kunt nemen, zoals een gekookt eitje of eimuffins.

gezonde snacks voor onderweg

Als je reist met kleine kinderen is het altijd even zoeken hoe je dingen aanpakt. Zo zijn er ouders die voor de kids kleine cadeautjes onderweg meenemen zodat ze altijd wat te doen hebben. Wat in het geval van gezond onderweg erg handig is, zijn de knijpzakjes van Squiz. Daarin kun je bijvoorbeeld een lekkere fruit smoothie stoppen voor de kids of voor jezelf. De kids zullen het helemaal geweldig vinden puur omdat Sophie la girafe erop staat en omdat ze zelf mogen en kunnen drinken hieruit.

* Dit artikel bevat een toegezonden product, dit beïnvloed echter niet mijn mening. 

Heb jij nog gezonde (eet of drink) tips voor onderweg?

4 reacties op “5x tips voor gezonde snacks voor onderweg

Reageren is niet mogelijk.