5x tips gezonde snacks voor onderweg

sophie-la-girafe

Nu het mei is, staat de vakantie weer voor de deur. Voor ons in ieder geval want in de maand mei staan er 2 mini vakanties voor de deur plus een maand later de “grote” vakantie. Aangezien ik nu bezig ben met gezond en fit te worden ben ik ook gaan kijken naar hoe je gezond kunt eten en drinken onderweg! Wij gaan namelijk met de auto op vakantie en tijdens zo’n rit is het makkelijk om te grijpen naar ongezonde dingen, maar eigenlijk net zo makkelijk naar gezonde dingen!

Tips voor gezonde snacks onderweg:

Tip 1: Neem een koelbox of koeltas mee. In de koelbox kun je dingen koel maar ook vers houden. Geen smoesjes meer dus dat je geen fruit of salade mee kunt nemen.

Tip 2: Drink voldoende. Het liefst water, als je wilt met een smaakje door er vers fruit in te gooien. Door genoeg te drinken zorg je ervoor dat je minder snel hoofdpijn krijgt en moe wordt.

Tip 3: Neem gezonde tussendoortjes mee. Bijvoorbeeld fruit (neem een snijplankje en mesje mee om het onderweg te snijden) of groente zoals snacktomaatjes of snackkomkommertjes. Wat ook makkelijk is, en lekker, is gedroogd fruit zoals gedroogde abrikozen, dadels of vijgen. Lekker en je krijgt er een energieboost van.

Tip 4: Neem uitgebreid tijd voor de lunch/avondeten. Neem een kleed mee en ga lekker in het groen naast de parkeerplaats picknicken. Maak bijvoorbeeld lekkere volkorenbroodjes met gezond lekkers erop of bijvoorbeeld een wrap met zalm of kipfilet.

Tip 5: Snacktijd. Onderweg grijp je sneller naar iets om te eten omdat je eigenlijk niets anders doet dan zitten. Dat kan gaan vervelen. Zorg er dan voor dat je bijvoorbeeld gezonde noten bij hebt om te snacken, of moerbeien als alternatief. Ook kun je van tevoren al gezonde banaan havermout koekjes bakken of appelchips maken.

Als je reist met kleine kinderen is het altijd even zoeken hoe je dingen aanpakt. Zo zijn er ouders die voor de kids kleine cadeautjes onderweg meenemen zodat ze altijd wat te doen hebben. Wat in het geval van gezond onderweg erg handig is, zijn de knijpzakjes van Squiz. (Lees meer hierover in het artikel van vanmiddag + winactie)IMG_2658Daarin kun je bijvoorbeeld een lekkere fruit smoothie stoppen voor de kids of voor jezelf. De kids zullen het helemaal geweldig vinden puur omdat Sophie la girafe erop staat en omdat ze zelf mogen en kunnen drinken hieruit.

* Dit artikel bevat een toegezonden product, dit beïnvloed echter niet mijn mening. 

Heb jij nog gezonde (eet of drink) tips voor onderweg?

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

4 reacties

 1. Malou op 1 mei 2015 om 07:50

  Handig zeg, dit ga ik zeker onthouden! Voor nu is het nog niet echt nodig, want Nomi eet en drinkt naast melk nog niet zoveel. Maar in de toekomst lijkt me dit heel handig 🙂

 2. Lifesabout op 1 mei 2015 om 10:06

  Genoeg drinken schiet er vaak bij in inderdaad. Zo belangrijk! Gezonde snacks neem ik ook mee, bevalt beter dan alleen maar zoetigheid want uiteindelijk word je daar heel erg duf van.

 3. Vlijtig Liesje op 1 mei 2015 om 11:46

  Je lijst is behoorlijk compleet! Handige tips allemaal!

 4. Eilish op 1 mei 2015 om 14:58

  Super fijne tips!

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje