5x makkelijk de kinderkamer aanpassen

Bij het ouder worden van je kind is ook de kinderkamer aan verandering toe. Je wilt echter niet telkens weer veel geld uitgeven aan zo’n verandering. Want niets is zo veranderlijk als een kind. Het ene moment zijn ze dol op dino’s en het andere moment willen ze opeens alleen maar dingen van hun favoriete voetbalclub.

Gelukkig hoeft het niet altijd direct heel veel geld te kosten om de kinderkamer makkelijk aan te passen. Juist met een paar (kleine) aanpassingen kun je al een andere kamer hebben. Omdat ik zelf enorm houd van makkelijk en budgetteren geef ik je in dit artikel een paar handige tips om makkelijk de kinderkamer aan te passen.

Lees ook: Magische make-over: een muurschildering in de kinderkamer

Bol AlgemeenBol Algemeen

Een ander behangetje

Alhoewel je misschien denkt dat je meteen de gehele kamer moet doen is dat absoluut niet nodig. Kies een leuk kinderbehang uit wat past bij je kind en behang daar één muur mee. Alleen die ene muur geeft al een heel ander effect. Je kunt behang uitkiezen in een bepaald thema of gewoon in een bepaalde kleur of patroon. Je kunt het daarmee zo druk of rustig maken als je wilt. Heb je de andere muren al heel druk kun je die ene muur met het behang wat rustiger houden of juist andersom.

Stickers op de muur

Geen zin om te behangen? Je hebt tegenwoordig ook echt de meest prachtige muurstickers voor in de kinderkamer. Hele subtiele stickers zoals hartjes, wolkjes of een mooie tekst. Maar ook hele indrukwekkende muurstickers waarbij je een kamer in bijvoorbeeld een jungle kunt veranderen. Ook hierbij geldt weer dat er voor iets wat wils tussen zit. Zorg er wel voor dat je muurstickers van goede kwaliteit koopt, zodat je ze ook zonder problemen weer van de muur kunt halen wanneer je weer aan verandering toe bent.

Op de vloer

Een andere manier om de kinderkamer makkelijk aan te passen is door een mooi vloerkleed toe te voegen. Of deze juist om te wisselen voor iets anders. Zo had mijn zoontje eerst een kleed liggen met allemaal autowegen en parkeerplekken zodat hij er met zijn auto’s op kon spelen. Nu ligt er een vloerkleed met een panter-patroon in zijn kamer omdat hij een dierentuin wil.

Om in te dromen

Je kunt een kamer ook dusdanig aanpassen door het bed te veranderen of iets áán het bed te veranderen. Beide kinderen hebben een Kura Ikea bed. Dit is een keerbaar bed die je zowel laag als hoog kunt neerzetten. Op dit moment is hij bij ons zoontje laag, maar zodra hij zes is zetten we hem hoog en kan hij onder zijn bed spelen. Zo is zijn kamer meteen heel anders.

Ook kun je allerlei DIY ideetjes vinden op het internet om je Kura bed te pimpen. Door bijvoorbeeld een kleurtje eraan toe te voegen. Zo zijn er nog veel meer bedden of ideetjes te vinden om het bed te veranderen. Of je koopt natuurlijk een nieuwe bed, maar dat maakt het vaak weer duurder. Of denk ook aan een klamboe kinderkamer om boven het bed te hangen, op die manier verander je ook meteen iets en het kost niet al te veel.

Accessoires

De laatste tip die ik je wil geven is meteen ook de meest makkelijke. Toch vergeten veel mensen dit. Want je beseft het je misschien niet, maar met de toevoeging of verandering van dingen zoals een nieuwe lamp, posters aan de muur of kussens kun je een kamer ook al heel anders laten lijken. Denk dus bij het aanpassen van de kinderkamer niet meteen aan iets groots, maar houd het eens kleiner. Een leuk boekenrekje zorgt ook al meteen voor iets vernieuwends.

2 reacties op “5x makkelijk de kinderkamer aanpassen

Reageren is niet mogelijk.