5x leukste peuter uitjes

Waaaah morgen is het al zover. Dan vieren we de derde verjaardag van onze kleine (laat het haar niet horen!) meid. (Ze is maandag écht jarig maar vieren het dus de dag ervoor). De afgelopen weken heb ik jullie meegenomen in een aantal favorieten van onze peuter en vandaag is de afsluiter: de leukste peuter uitjes. Wil je ook nog al haar anderen favorieten terug lezen? Ik vertelde over haar favoriete tv programma’s, vijf leuke peuter kapsels, favoriete speelgoed (cadeautips!), peuterboeken, favoriete eten en de leukste peuterliedjes!

Leukste peuter uitjes

In principe is een peuter al snel tevreden. Ga ermee naar de speeltuin of bezoek een kinderboerderij en ze zijn al helemaal in hun sas. Maar wil je echt een uitje ervan maken en een paar uurtjes je peuter vermaken dan heb ik nog een aantal andere tips voor je.

Efteling – sprookjesbos

Bol AlgemeenBol Algemeen

Misschien een hele voor de hand liggende, maar wel echt een aanrader: de Efteling! Nu is de Efteling niet bepaald een goedkoop uitje, maar er zijn door het jaar heen regelmatig acties bijvoorbeeld bij de Albert Heyn voor korting plus je peuter is sowieso gratis. Ga je goed voorbereid (lees: neem een wandelwagen inclusief broodjes en drinken mee) dan hoeft het niet perse een heel duur uitje te worden. En je kind zal zijn ogen uitkijken. Net als jijzelf! Wij hebben een abonnement en zijn nog steeds niet uitgekeken..

Nijntje museum

Tijdens ons weekendje weg naar Utrecht zijn we ook naar het Nijntje museum geweest. Wanneer je online tickets koopt weet je zeker dat je plek hebt op de dag dat je wilt gaan (ze laten namelijk maar een bepaald aantal mensen binnen per tijdsvak) plus het is goedkoper dan aan de kassa. Ik was alsnog vrij laat met bestellen dus had nog maar 1 tijdvak waaruit ik kon kiezen en dat was vanaf 15uur. En dat terwijl het museum om 17uur sluit. Mijn tip is dus: pak een tijdvak eerder want die twee uur vliegen echt voorbij!

Zwembad

Zwemmen is ook altijd iets wat kinderen in het algemeen leuk vinden maar peuters ook. Tegenwoordig vind je vrijwel overal wel een baby- en peutergedeelte in de zwembaden inclusief glijbaan. Ook daar kan je kind zich echt uren vermaken. Honderd keer van de glijbaan af? Jippie!! Zelf gaan we graag naar de ijzeren man in Weert maar een dagje zwemparadijs bij Center Parcs (ook leuk om als mystery park te boeken) of Landal is ook niet mis!

Dierentuin – Dierenrijk Europa

Onze dochter is helemaal weg van dieren. De kinderboerderij vindt ze dus al erg leuk, maar het liefst gaat ze naar de olifanten, giraffen en apen. Dierenrijk Europa is daarom echt een aanrader wat betreft leukste peuter uitjes. Ze hebben er een heleboel speeltuinen ook, zelfs indoor voor als het regent, en de leukste dieren. Wel moet ik erbij zeggen dat wij niet zo snel meer zullen gaan aangezien ze vanaf haar 3e gewoon de volle pond moet betalen. Maar ook daarvoor zijn er regelmatig kortingscodes dus die zullen we maar eens in de gaten houden!

Treinen

Je zult wel denken, wat nou treinen? Maar reizen met de trein is al een uitje op zich! Zo waren wij naar Utrecht geweest met de trein en wat een belevenis was dat! Ik denk dat als we daar op het station een ijsje hadden genomen en weer met de trein terug waren gegaan ze al in de wolken was geweest van geluk. En wil je het uitje dan echt perfect maken dan is een bezoekje aan het spoorwegmuseum wellicht een leuke aanvulling. Al hebben wij daar dus persoonlijk nog geen ervaring mee. Maar dat komt vast nog wel!

Dit waren mijn vijf tips alweer al kan ik nog wel even doorgaan. Want een speelschuur is bijvoorbeeld ook enorm leuk, al noemen de meeste ouders dat een krijspaleis haha. En zo vind onze peuter het bijvoorbeeld ook leuk om te gaan lunchen ergens. Of gewoon gezellig op speeldate bij een vriendinnetje!

Wat is jouw tip qua leukste uitjes voor peuters?

17 reacties op “5x leukste peuter uitjes

  • Klopt dat is ook het eerste wat ik zeg 😉 Dat zulke dingen vaak het leukste zijn, maar soms wil je wel eens iets specialers 🙂

 • Wat een leuke tips! Wij hebben hier in Haaksbergen in de zomer een boemeltreintje, die gaat dan in een half uurtje naar een ander dorp en even later weer terug. Als Suus ouder is, gaan we zeker eens met haar in die trein.
  En in Nijverdal is een bos met kabouterroute. Daar zijn allemaal (soort van) speeltoestellen geplaatst, bijv. een houten brug waar ze overheen moeten lopen. Zal vast in den lande wel op meer plekken zijn.

 • Leuke tips! Dierenrijk is inderdaad een hele leuke dierentuin. Als we een weekendje in de buurt zijn gaan we er vaak een dagje heen!

 • Wat een leuke tips! Wij willen binnenkort ook naar het Nijntje museum, dus met de tip van op tijd bestellen ben ik extra blij.

 • De Efteling is zeker een topper :-). Ik kwam daar veel, kan ook niet anders als je in Tilburg woont ;-).

 • Goede tips! Als kind was ik zelf helemaal gek van een indoor speelparadijs bij mijn opa en oma in de buurt. Kostte maar een paar euro en dan hadden we de hele middag plezier.

 • Nijntje staat ook nog op onze to do list. En de Efteling blijft favoriet, zo leuk. Treinen denk ik nooit aan maar we wonen op loopafstand van het station dus dat kunnen we best eens wat vaker doen! Leuke tips!

 • Ik wil ook echt binnenkort met Lola met de trein een uitje gaan maken. Ik weet nog niet precies waarheen, maar leuk wordt het zeker!

 • Treinen was hier inderdaad ook altijd een succes (en nog steeds). Ik ging soms in de vakantie gewoon een paar haltes verder, gingen we daar ergens wat drinken en dan weer terug. Bus vindt ze ook fantastisch, maar die rijden hier helaas niet veel.

  Fijne dag morgen!!

 • Wist eigenlijk niet dat peuters in de efteling gratis zijn. Ga eens goed uitzoeken hoe dat zit, scheelt enorm! Leuke uitjes. Nijntje staat hoog op mijn verlanglijstje!

Reageren is niet mogelijk.