5x leuke uitjes met een baby

Zo links en rechts hoor ik wel eens moeders ‘klagen’ dat ze niet weten wat ze met hun baby kunnen doen. Ze worden gek van het binnen zitten en willen eropuit. Echter wordt dit vaak als ‘een heel gedoe’ bestempeld dus blijft men toch binnen. Dit is echter super zonde, want er zijn best wat dingen die je met je kindje kunt doen.

Leuke uitjes met een baby

Vandaag deel ik vijf leuke uitjes met een baby. Dit zijn uitjes die ik zelf regelmatig met mijn dochter heb gedaan toen zij baby was en nu ook weer met ons zoontje. De ene activiteit kan bijvoorbeeld al vanaf 3 maanden, het andere kun je beter iets langer mee wachten. Ik zal proberen bij elk uitje een indicatie te geven vanaf welke leeftijd het voor jouw kindje leuk is om te doen.

Lees ook: 5x leukste peuter uitjes!

Bol AlgemeenBol Algemeen

Zwemmen

Al vanaf 3 maanden kun je gaan zwemmen met je baby. Let wel op, je kunt de eerste maanden het beste ergens heen gaan waar ze babyzwemmen aanbieden want dan maken ze het water warmer dan normaal. In het begin is het erg wennen voor je baby maar spelen met water en in het water wordt vanzelf een van de favorieten!

Zelf ben ik met 8 weken al gaan zwemmen, echter heb ik gemerkt dat mijn baby er nog niet echt klaar voor was. Met drie maanden zag je hem echt genieten.

Dierentuin

Zodra je kindje (met steun) kan zitten dan kun je er al mee naar de dierentuin. Voor je kleintje hoef je niet te betalen en voor jezelf is een dierentuin ook gewoon enorm leuk. Vind ik tenminste haha. Alles wat je kindje ziet die dag maakt indruk en diertjes zijn sowieso een prachtig iets voor die kleintjes. Wanneer je een kinderwagen bij je hebt kun je daarin ook je kleine schat laten slapen terwijl jullie lekker door wandelen. Er zijn vaak ook genoeg gelegenheden om je kleintje te verschonen en/of om een hapje te gaan eten.

Lees ook: Dierentuin tip

Speeldate

Wat kindjes ook erg leuk vinden is spelen met andere kindjes. Je kunt de twee (of meer) kleintjes eigenlijk al vanaf jongs af aan aan elkaar laten wennen. Kunnen ze alleen nog maar liggen, geen probleem leg ze naast elkaar zodat ze elkaar kunnen zien. Is de een wat ouder dan de ander, ook geen probleem. Op die manier kun je het oudere kindje leren om voorzichtig om te gaan met een ander kindje. Zo’n speeldate is dus een super goed idee, plus voor de mama’s is het vaak ook wel gezellig!

Kinderboerderij

Er zijn in Nederland best een hoop kinderboerderijen. De een is gratis, bij de ander betaal je een paar euro om binnen te mogen. Ze hebben echter 1 ding gemeen: hele leuke tamme diertjes! Meestal hebben ze er ook een speeltuintje bij en kun je sommige dieren zelfs voeren. Wij gaan zelf graag naar kinderboerderij Geldrop, aangezien ze daar allerlei (loop)auto’s hebben, kunt knuffelen met konijnen en cavia’s en je de kippen en geiten mag voeren. Pas wel op met geiten. Zij eten werkelijk alles!

leuke uitjes met een baby

(bos)Wandeling

Een (bos)wandeling kan eigenlijk altijd. Hoe jong je baby ook is, of het nu regent of niet (denk dan wel aan de regenkap), wandelen is eigenlijk het meest ideale uitje. Je kunt beslissen om ergens heen te wandelen, bijvoorbeeld naar de winkel. Of om gewoon een blokje om te doen. Voor jezelf is het fijn want dan ben je er even uit plus je haalt een frisse neus. Voor je kleintje is het ook fijn want ook hij haalt een frisse neus plus ook onderweg is er vanalles te zien. Zelfs onze 3 maanden oude baby vindt het heerlijk, hij kijkt dan wel naar boven maar doordat de bomen en bladeren voor verschillend lichtinval zorgen is er toch vanalles te zien voor hem.

Dan zijn er nog een aantal uitjes waarbij ze wat ouder moeten zijn zoals fietsen met je baby (dat kan pas wanneer je kind zelfstandig kan zitten) en naar een speelparadijs. Zelf gaan we graag naar de Brandevoortse Hoeve.

9 reacties op “5x leuke uitjes met een baby

  • Handig overzicht, met baby’s valt er zoveel meer te doen dan thuiszitten. Met twee kinderen is het toch wel iets lastiger. Waar ik zelf ook graag heen ga is het mamacafe.

  • Leuk! Ik ben ook niet voor binnen zitten. En ik wil echt zo graag nog eens naar de dierentuin met Marre. Lijkt mij superleuk, oh en fietsen inderdaad!

  • Naar de dierentuin met Eline was super leuk! Vooral de aapjes waren favoriet. Fietsen is iets wat ik de laatste tijd ook regelmatig met haar doe, al is het maar naar de supermarkt. En dan onderweg lekker bellen. Ballorig is voor ons ook lekker dichtbij, dus staat nog op het lijstje.

  • Met alleen een baby zijn die dingen inderdaad makkelijk te doen, met meerdere kindjes word het wel al moeilijker. Dierentuin was hier favoriet, hebben 2 jaar een jaarkaart gehad maar die gaan we nu opzeggen. Pakken er deze ronde 1 voor een binnenspeeltuin, dan kunnen we in weer in wind. Kinderboerderij is ook altijd een topper hier en het bos helemaal. Alhoewel ik een dagje niks doen ook wel kan waarderen!

  • Fietsen met kinderen is heerlijk! Bij ons uit nood geboren omdat we maar één auto hebben, maar ik en de kids genieten er volop van! Onze dochters zijn 17 en 4 maanden oud, maar in een goede stevige fietskar met babyhangmat komen we overal! Zo is het helemaal niet nodig om te wachten tot ze zelf kunnen zitten! Een bakfiets kan natuurlijk ook – maar ik vond een fietskar praktischer (ivm stalling en als je ergens bent zet je een wiel eronder en is het een praktische wagen!

Reageren is niet mogelijk.