5x kerstdecoratie ideeën voor de tafelklem

kerst tafelklem versieren

Elk jaar weer is het mijn bedoeling om een prachtige kersttafel op te dekken en op die manier er nog meer een feestmaal van te maken. Zodat het gourmetten of het kerstdiner nog specialer wordt. En elk jaar blijft het bij een mooi rood tafelkleed met bijpassende servetten. Ik vind dat altijd jammer omdat ik soms zulke gave dingen voorbij zie komen bij anderen. Terwijl wij al met veel moeite alles überhaupt op tafel krijgen. Hoe zorg je dan ook nog voor prachtige kerstdecoratie op de eettafel? Niet toch?

Dit jaar had ik me er al bijna bij neergelegd dat we weer een kerstdiner zoals elk jaar zouden hebben. Met een mooi tafelkleed en bijpassende servetten en meer niet. Wat natuurlijk ook echt wel prima is natuurlijk. Totdat ik op een andere blog iets voorbij zag komen wat ik nog niet kende. De tafelklem. Schijnbaar was de tafelklem in 2020 al dé kersttrend, maar mij is het toen echt compleet voorbij gegaan. In deze blog leg ik je uit wat een tafelklem is en hoe je deze kunt gebruiken om toch prachtige decoratie te hebben tijdens het kerstdiner.

Wat is een tafelklem?

Een tafelklem is eigenlijk een ijzeren frame die je aan beide zijkanten van het tafelblad bevestigd. Wat je dan krijg is een ijzeren stang die boven de gehele lengte van het tafelblad hangt op een afstand van zo’n 90 – 100 centimeter. De tafelklem kan voor verschillende dingen gebruikt worden. Klem je hem vast aan een tuintafel dan zou je er bijvoorbeeld pindaslingers of vetbollen aan kunnen hangen voor de vogels in de winter. Maar je kunt hem ook versieren met slingers voor tijdens een verjaardagsfeestje.

Lees ook: 5x herfstdecoratie ideeën voor de tafelklem

Tafelklem kerst decoratie

Kerst decoratie ideeën voor de tafelklem

Er zijn dus heel veel mogelijkheden met de tafelklem (hier), dus ook tijdens de kerstdagen. Ik kocht de tafelklem om eerlijk te zijn ook echt speciaal voor kerst. Dat ik hem eigenlijk yearround kan gebruiken is alleen maar mooi meegenomen. Wat je ermee doet ligt er helemaal aan wat je natuurlijk zelf mooi vindt, maar ik geef je alvast een paar ideeën.

  • Je kunt er een guirlande omheen draaien samen met wat kleine kerstlampjes. Alleen deze twee dingen geven al een heel gaaf en mooi effect. En ook daarmee kun je variëren want je hebt nu eenmaal verschillende soorten guirlandes en ook diverse lichtsnoeren. Wij kozen bijvoorbeeld voor een volledig groene guirlande maar je hebt ze ook met nep sneeuw erop. Ook kochten wij twee snoeren met witte balvormige lampjes, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor kleine ledlampjes of lampjes in de vorm van een ster.
  • Wil je liever geen guirlande dan kun je natuurlijk ook van die grote kerstlampjes er strak omheen wikkelen (en eventueel vastzetten met tyraps) en er nog wat leuke kersthangers aan hangen.
  • Wil je geen guirlande maar wél groen verwerken in je kerstdecoratie dan kun je natuurlijk ook eucalyptus bladeren gebruiken. Of andere mooie groene bladeren. Deze zijn vaak ook minder zwaar en minder vol.
  • Liever geen lampjes of groen boven de kersttafel dan heb je ook hele leuke slingers die je eraan kunt hangen. Of je hangt er juist alleen maar kerstballen en kersthangers aan. Houd je het helemaal simpel.
  • Mag de tafelklem juist iets heel persoonlijks zijn? Dan is het leuk om samen met het gezin allerlei hangers te maken. Het is echt superleuk om het zelfgemaakte kerstboompje aan de tafelklem te zien hangen tijdens het kerstdiner. Of de zelfgemaakte kerstballen.

Wat doe jij ter decoratie tijdens het kerstdiner?

3 reacties op “5x kerstdecoratie ideeën voor de tafelklem

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *